Beste ETF BUX Zero in 2022

Hoewel het natuurlijk fijn is dat BUX Zero het aanbod ETF’s steeds meer uitbreidt, betekent dit wel dat het moeilijk kan worden om de juiste ETF te kiezen. Om je te helpen met je keuze zetten we in dit artikel een aantal ETF’s op een rijtje. Zo kun jij bepalen wat de beste ETF is bij BUX Zero.

Waarom beleggen in ETF’s bij BUX Zero?

Je kunt bij BUX Zero zonder commissie beleggen in ETF’s. Bovendien zijn ze het aanbod met ETF’s steeds aan het uitbreiden. Ze hebben er inmiddels meer dan 100. Ten slotte rekenen ze ook geen servicekosten. Het is dus mogelijk om helemaal gratis in ETF’s te beleggen bij BUX Zero.

Logo BUX Zero.

BUX Zero is een gebruiksvriendelijke app waardoor het heel makkelijk wordt om te beleggen, ook voor beginners. Met BUX Zero kun je zonder commissie beleggen in aandelen en ETF’s.

Bij het aanmaken van een account krijg je een gratis aandeel.

Beste ETF BUX Zero

Wat is de beste ETF bij BUX Zero? We noemen vijf opties met een goede spreiding en lage kosten zodat jij de beste keuze kunt maken.

In de onderstaande tabel vind je eerst een globaal overzicht. Daarna kun je meer informatie vinden over elke ETF.

NaamISINKostenAantal
bedrijven
Behandeling
dividend
Xtrackers MSCI ACWI ESG Screened UCITS ETFIE00BGHQ0G800,25%1.898Accumulerend
Vanguard FTSE All-World UCITS ETFIE00B3RBWM250,22%3.773Distribuerend
Lyxor Core MSCI World (DR) UCITS ETFLU17815411790,12%1.545Accumulerend
VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETFNL00104087040,30%254Distribuerend
Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETFIE00B8GKDB100,29%1.850Distribuerend

1) Xtrackers MSCI ACWI ESG Screened UCITS ETF

De eerste ETF is een ETF van Xtrackers. De ISIN-code van deze ETF is IE00BGHQ0G80 en de kosten zijn 0,25% per jaar. Het is een accumulerende ETF, wat betekent dat het dividend automatisch wordt geherinvesteerd.

De ETF volgt een index van MSCI, waarbij de bedrijven worden geselecteerd op basis van ESG-voorwaarden. Hierdoor is het een duurzame ETF.

Het aantal bedrijven in deze ETF is 1.898. Deze bedrijven zitten in zowel ontwikkelde als opkomende landen. De drie grootste regio’s zijn Noord-Amerika (64%), Europa (17%) en Azië (15%).

De bedrijven zitten ook verspreid over verschillende sectoren. De drie grootste sectoren zijn technologie (22%), financiële diensten (16%) en gezondheidszorg (12%).

NaamISINKostenAantal bedrijvenBehandeling dividend
Xtrackers MSCI ACWI ESG Screened UCITS ETFIE00BGHQ0G800,25%1.898Accumulerend

2) Vanguard FTSE All-World UCITS ETF

De ETF Vanguard FTSE All-World UCITS ETF wordt ook wel VWRL genoemd. VWRL is misschien wel de meest populaire ETF bij beleggers. De ISIN-code is IE00B3RBWM25. VWRL is een distribuerende ETF. Dit betekent dat het dividend wordt uitgekeerd.

De reden van de populariteit van VWRL is de goede spreiding en de lage kosten. In de ETF zitten zo’n 3.773 bedrijven en de kosten zijn 0,22% per jaar.

Deze bedrijven zitten verspreid over zowel ontwikkelde als opkomende landen en verschillende sectoren.

NaamISINKostenAantal bedrijvenBehandeling dividend
Vanguard FTSE All-World UCITS ETFIE00B3RBWM250,22%3.773Distribuerend

3) Lyxor Core MSCI World (DR) UCITS ETF

De derde ETF in deze lijst met beste ETF’s bij BUX Zero is de Lyxor Core MSCI World (DR) UCITS ETF. Het is dus een MSCI World ETF. De ISIN-code is LU1781541179 en het dividend wordt bij deze ETF automatisch geherinvesteerd. Het is dus een accumulerende ETF.

Deze ETF van Luxor volgt de MSCI world index. Dit betekent dat deze ETF alleen bedrijven bevat uit ontwikkelde landen. De reden dat we deze ETF toch hebben opgenomen in deze lijst is dat de ETF erg lage kosten heeft. De kosten zijn namelijk slechts 0,12% per jaar.

Tip: voor een betere spreiding kun je deze ETF combineren met een opkomende markten ETF.
Author

Dat de bedrijven alleen in ontwikkelde landen zitten betekent niet dat deze ETF een slechte spreiding heeft. De 1.545 bedrijven in deze ETF zitten namelijk in Noord-Amerika (71%), Europa (18%) en Azië (7%). De drie grootste sectoren zijn technologie (22%), financiële diensten (15%) en gezondheidszorg (12%).

NaamISINKostenAantal bedrijvenBehandeling dividend
Lyxor Core MSCI World (DR) UCITS ETFLU17815411790,12%1.545Accumulerend

4) VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETF

De vierde ETF die we benoemen is de VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETF. De ISIN-code van deze ETF is NL0010408704 en de kosten zijn 0,20% per jaar. De ETF is distribuerend. Het dividend wordt dus uitgekeerd.

De VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETF is een voorbeeld van een ETF zonder dividendlekkage. Hierdoor heb je zo’n 0,30% tot 0,50% extra rendement per jaar. In combinatie met de lage kosten van 0,20% per jaar is dit dus een erg goedkope ETF.

De 253 bedrijven in deze ETF zijn geselecteerd op basis van ESG-criteria. Dat het aantal bedrijven wat lager is dan bij de andere ETF’s in dit artikel geeft aan dat de ESG-screening redelijk streng is.

Bovendien is de ETF gelijk gewogen (equal weight). Dit betekent dat elk bedrijf dat is opgenomen in deze ETF ongeveer dezelfde weging heeft. Het kan dus niet voorkomen dat één bedrijf 5% van het totaal is. Ondanks het lagere aantal bedrijven heb je hierdoor alsnog een goede spreiding.

De bedrijven in deze ETF zijn bovendien gevestigd in verschillende delen van de wereld. Noord-Amerika is met 43% het grootste, waarna Europa (32%) en Azië (21%) volgen. De drie grootste sectoren zijn financiële diensten (21%), technologie (19%) en gezondheidszorg (16%).

NaamISINKostenAantal bedrijvenBehandeling dividend
VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETFNL00104087040,20%254Distribuerend

5) Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF

De laatste ETF van BUX Zero die we benoemen in dit artikel is een dividend ETF. De Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF bevat bedrijven die veel dividend uitkeren. De ISIN-code is IE00B8GKDB10 en de kosten zijn 0,29% per jaar. Doordat dit een distribuerende ETF is wordt het dividend uitgekeerd.

Met 1.850 bedrijven heb je een goede spreiding. Deze bedrijven zitten vooral in Noord-Amerika (44%), Europa (27%) en Azië (21%). De sector financiële dienstverlening heeft met 25% het grootste aandeel. Technologie (11%) en gezondheidszorg (11%) zijn andere sectoren die goed vertegenwoordigd zijn.

NaamISINKostenAantal bedrijvenBehandeling dividend
Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETFIE00B8GKDB100,29%1.850Distribuerend

Conclusie

Hopelijk heb je inspiratie op kunnen doen door dit artikel. Mist er volgens jou een ETF van BUX Zero in deze lijst? Laat het ons weten in de reacties! Ook vinden we het altijd leuk om iets via e-mail te horen, dus je kunt ook naar ons mailen.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

2 reacties op “Beste ETF BUX Zero in 2022”

Hi Tim. Bij BUX Zero heet deze ETF ‘All World Index ETF’. Wanneer je zoekt op de ISIN-code (LU1781541179) kun je de ETF makkelijk vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.