<

10 ideeën voor geld verdienen vanuit huis in 2022

Wat is lekkerder dan thuis blijven en toch geld verdienen? We snappen heel goed dat je op zoek bent naar manieren om geld te verdienen vanuit huis. Maar hoe kun je dit het beste doen? We bespreken 10 ideeën zodat je inspiratie kunt opdoen.

Geld verdienen vanuit huis in 2022

Anno 2022 hoef je natuurlijk niet meer de deur uit om geld te verdienen. De mogelijkheden om geld te verdienen vanuit huis zijn met de jaren alleen maar groter geworden. Geld verdienen vanuit huis kan een goede manier zijn om wat extra geld te verdienen.

Je kunt tegenwoordig op veel verschillende manieren online geld verdienen. Vraag en aanbod komt namelijk bij elkaar op het internet. Dit is daarom dé manier bij uitstek om geld te verdienen vanuit huis. Je kunt zelf snel geld verdienen met je telefoon.

Waarom geld verdienen vanuit huis?

Een van de grootste voordelen van geld verdienen vanuit huis is dat je veel vrijheid hebt. Je kunt je eigen tijd indelen. Heb je op dinsdagochtend altijd vrij? Dan kun je op dat moment geld verdienen. Komt zaterdag beter uit? Geen probleem. Deze vrijheid is wat het voor veel mensen zo aantrekkelijk maakt om geld te verdienen vanuit huis.

Hierdoor kun je het ook heel makkelijk combineren met je baan. Op deze manier kun je heel klein beginnen met bijverdienen in je vrij tijd. Later kan dit dan misschien een groter deel van je inkomen worden. Op deze manier kun je werken naar meer financiële vrijheid.

Top 10 ideeën voor geld verdienen vanuit huis

Om geld te verdienen vanuit huis heb je wel een idee nodig. Welke manier past het beste bij jou? We geven je tien verschillende mogelijkheden zodat er altijd wel iets voor jou tussen zit.

1) Virtual assistant

Bij een virtual assistant denk je misschien aan iemand die werkt vanuit Bali of een andere exotische plek. Niets hoeft minder waar te zijn. Je kunt ook als virtual assistant werken vanuit je eigen huis.

Als virtual assitant help je andere mensen met verschillende taken. Het gaat hierbij in veel gevallen om ondernemers. Vaak zijn het dingen waar ze zelf geen tijd (meer) voor hebben. Het werk als virtual assistant is erg divers. Je kunt bijvoorbeeld de boekhouding doen, social media beheren of iemand zijn agenda bijhouden.

Dit kun je allemaal op afstand doen. Een ideale manier dus om geld te verdienen vanuit huis. Daarnaast verschilt het erg hoeveel uur per week iemand een virtual assitant nodig heeft. Je kunt dus altijd iemand vinden die qua tijd dezelfde wensen heeft als jij.

2) Freelance opdrachten

Vanuit thuis kun je heel gemakkelijk als freelancer werken. Waar kun je in dat geval allemaal aan denken? Dat ligt maar net aan waar jij goed in bent.

Wellicht kun je heel goed teksten schrijven, photoshoppen of video’s maken. Al deze dingen kun je doen vanuit huis. Denk aan wat jij leuk vindt om te doen of waar je goed in bent. Er is een grote kans dat iemand anders dit minder goed kan en jou graag wil betalen voor je diensten.

Je kunt makkelijk opdrachten vinden op Fiverr. Op dit platform komt vraag en aanbod bij elkaar. Je kunt zelf opdrachten uitzetten of reageren op bestaande opdrachten.

3) Bloggen

Je kunt bloggen over alles. Alles? Ja echt alles. Bekijk waar jouw interesse ligt. Je kunt bloggen over je leven, maar ook over jouw favoriete sport of artiest. Het leuke aan bloggen is dat er altijd wel mensen zijn die hetzelfde leuk vinden als jij.

Met WordPress is het heel makkelijk om een website op te zetten. Je hebt er echt geen technische kennis voor nodig. Je hebt wel een hosting en domeinnaam nodig. Dit hoeft niet duur te zijn. Bij Yourhosting kun je bijvoorbeeld al hosting krijgen vanaf €10 per maand. De eerste drie maanden is het zelfs slechts €1 per maand.

4) Geld verdienen met enquêtes vanuit huis

Enquêtes invullen vanuit je luie stoel, bank, bed of onder de douche. Je kunt snel geld verdienen door vragenlijsten in te vullen. Deze vragenlijsten zijn heel divers. Denk bijvoorbeeld aan het beoordelen van reclames, aangeven wat je in je vrije tijd doet of je kunt je mening geven over maatschappelijke vraagstukken.

Je krijgt meestal per enquête betaald. Rijk zul je er niet snel mee worden. Je kunt bijvoorbeeld een euro verdienen met een vragenlijst van 10 minuten. Als je dit regelmatig doet op momenten waar je toch niks anders te doen hebt dan kan dit toch een leuk extraatje opleveren.

Enquêtes kun je maken op verschillende platformen. Aanmelden is gratis, dus je kunt altijd een kijkje nemen. Je kunt enquêtes bijvoorbeeld invullen bij Euroclix of YouGov.

5) Babysitten

Thuis chillen op de bank, maar dan betaald. Wie wil dat nu niet? Het is natuurlijk niet zo dat je niks hoeft te doen met babysitten, maar over het algemeen kun je gewoon een leuke avond hebben. Als de kinderen slapen kun je een serie kijken, studeren of bellen met vrienden. Het is dus een ideale manier om geld te verdienen vanuit huis. Je kunt eenvoudig een oppasadres vinden op Oppasland.

6) Spullen verkopen op marktplaats

Heb jij ook allemaal spullen liggen in huis die je nooit gebruikt? Anderen zijn misschien wel op zoek naar deze spullen. Een win-winsituatie dus. Je kunt gemakkelijk geld verdienen vanuit huis door jouw oude spullen aan te bieden op marktplaats.

Je kunt alle communicatie vanuit huis doen en mensen komen de spullen bij je ophalen. Ze komen dus letterlijk het geld naar je huis brengen. Makkelijker dan dit kan het dus niet.

7) Een e-book schrijven

In een e-book kun je heel veel informatie kwijt. Heb je een passie die je met anderen wil delen? Schrijf een e-book en verkoop het online. Je kunt je e-book op verschillende websites aanbieden, waaronder bijvoorbeeld www.bol.com.

Het voordeel van een e-book is dat het een vorm is van passief inkomen. Je schrijft het e-book namelijk één keer en daarna blijft het inkomsten generen zonder dat je kosten maakt.

8) Geld verdienen met transcriberen

Geld verdienen met wat? We dachten, gooi er eens een duur woord in. Transcriberen is het uitschrijven van opnames. Dit kunnen bijvoorbeeld interviews of vergaderingen zijn.

Het doel hiervan is dat de gevoerde gesprekken daarna voor iedereen terug te lezen zijn. Je kunt gesprekken daarmee bewaren en op een later moment teruglezen. Omdat transcriberen over het algemeen veel tijd kost is er ook veel vraag naar mensen die dit willen doen.

9) Boekhouden

Elk bedrijf moet een boekhouding doen. De meeste ondernemers zijn alleen helemaal niet thuis in alle cijfertjes. Ze zijn namelijk liever bezig met ondernemen Dit is een kans voor jou! Door te leren boekhouden kun je heel veel bedrijven helpen. Je kunt jouw diensten online aanbieden en thuis de boekhouding voor verschillende bedrijven doen. Dit is dus een goede manier om geld te verdienen vanuit huis.

10) Oppassen op een huisdier

Anno 2022 zijn veel mensen erg druk. Het passen op huisdieren wordt daarom steeds populairder. Je kunt op huisdieren van mensen passen als ze moeten werken of als ze op vakantie gaan. In zo’n geval verdien je geld én heb je gezelschap van een of meerdere dieren. Je kunt je hiervoor kijken op huisdierenoppas.nl.

Conclusie

Hopelijk heb je een beter beeld kregen van hoe je geld kunt verdienen vanuit huis. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Op welke manier ga jij geld verdienen vanuit huis?

Wil je nieuwe artikelen en andere updates in je mailbox ontvangen? Schrijf je hieronder dan gratis in!

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.