Boekenlijst

Kennis is macht. Tegenwoordig hebben we kennis in overvloed. Beter gezegd, hebben we de beschikking over een overvloed aan kennis. Met één druk op de knop kunnen we het antwoord op alles vinden.

Door al deze beschikbare kennis zou je bijna vergeten dat er ook nog ‘ouderwetse’ boeken bestaan. Boeken zijn geweldig, want ze gaan diep in op één onderwerp. In boeken staat kennis bij elkaar die je nooit op internet gaat vinden. Tenzij je het hele boek upload natuurlijk.

Geen tijd om fysieke boeken te lezen? Wij vinden het super handig om boeken te luisteren met Storytel. Je kunt dan boeken luisteren tijdens het lopen, sporten of het huishouden. Ideaal!

Deze selectie van boeken zal zeker tot nieuwe inzichten gaan leiden op zowel financieel als persoonlijk gebied. Enjoy!

Miljonair met een gewone baan

Miljonair met een Gewone Baan

Als je jouw persoonlijke financiën op orde wil krijgen, dan is dit hét boek. Het is geschreven door een Nederlander, wat het bijzonder toepasbaar maakt. Het boek staat vol met goede tips over omgaan met gel, besparen en investeren. Het is vooral een boek voor beginners, maar zelfs de ervaren belegger zal dit boek niet dichtslaan zonder iets te hebben geleerd. Bovendien is het heel eenvoudig geschreven, waardoor het erg lekker wegleest.


De beleggingsillusie

De Beleggingsillusie

In ‘De beleggingsillusie’ leggen de schrijvers haarfijn uit hoe professionele vermogensbeheerders meestal minder goed presteren dan de markt. De (hoge) kosten die vermogensbeheerders rekenen hebben een grote impact op je rendement, vooral op de lange termijn. Het advies dat in dit boek wordt gegeven is dan ook om de markt te volgen in plaats van te verslaan. Wat ons betreft is dit boek een van de beste boeken over beleggen voor beginners. Het is inspirerend, staat vol met praktische tips en het geeft een goed beeld over wat er juist niet wordt verteld door banken en vermogensbeheerders.


never split the difference

Never Split the Difference

Onderhandelen is één van de manieren om je persoonlijke financiën te verbeteren. Je kunt hierbij denken aan een betere deal krijgen bij grote aankopen en salarisonderhandelingen. Omdat het boek is geschreven door een FBI-onderhandelaar, is het zowel spannend als informatief. Elk hoofdstuk begint met een waargebeurde situatie, waarna wordt verteld met welke technieken ze deze hebben aangepakt. Door dit boek leer je onderhandelen alsof je leven ervan afhangt.


De intelligente belegger

De Intelligente Belegger

Het boek ‘De Intelligente Belegger’ is in 1949 geschreven door Benjamin Graham. Ondanks dat het langer gelden is geschreven is het boek tegenwoordig nog steeds relevant. Velen zijn van mening dat dit hét boek is dat elke belegger gelezen moet hebben. Door dit boek leert hij je om een goede langetermijnstrategie te ontwikkelen.

Benjamin Graham was de professor van superbelegger Warren Buffett. Volgens hem is dit dan ook het beste boek dat ooit over beleggen is geschreven. Alleen daarom zou het boek al de moeite waard moeten zijn.Benjamin Graham was de professor van superbelegger Warren Buffet. Volgens hem is dit dan ook het beste boek dat ooit over beleggen is geschreven. Alleen daarom zou het boek al de moeite waard moeten zijn.


Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen

Met indexbeleggen lift je als het ware mee op de algehele groei van de economie. Je haalt een gemiddeld rendement, wat helemaal niet verkeerd is op de lange termijn. Het voordeel van deze passieve beleggingsstrategie is dat het tijd én geld bespaart.

In dit boek wordt duidelijk uitgelegd hoe indexbeleggen precies werkt en daarnaast staan er praktische tips in waardoor ook jij makkelijk kunt beginnen met indexbeleggen.


The Little Book of Common Sense Investing

‘The Little Book of Common Sense Investing’ gaat in op het principe van indexbeleggen. Volgens het boek is dit de enige manier om een eerlijk rendement op de lange termijn te garanderen.

In dit boek komen bekende experts aan het woord zoals Warren Buffett, Benjamin Graham en Paul Samuelson. Door dit boek kun je een strategie ontwikkelen voor het beleggen in een breed gespreid portfolio met lage kosten, zonder dat je de risico’s hebt van individuele aandelen. Je kunt de markt het werk laten doen voor jou.


Leer Beleggen als Warren Buffett

Zoals de naam al doet vermogen gaat ‘Leer Beleggen als Warren Buffett’ over de lessen die je kunt leren van deze grootmeester. Er is weinig discussie nodig om te bepalen wie de beste belegger ooit is. Warren Buffett heeft zijn vermogen met beleggen laten groeien van $100 naar tientallen miljarden.

In dit boek lees je bijzondere inzichten van Warren Buffett. Je krijgt een kijkje in het hoofd van Warren Buffett en hoe hij denkt over bepaalde dingen. Bovendien gaat het boek dieper in op de unieke en succesvolle langetermijnstrategie die Warren Buffett al zijn fortuin heeft opgeleverd.


rich dad poor dad

Rich Dad, Poor Dad

Rich Dad, Poor Dad is een klassieker onder de boeken over persoonlijke financiën. In de boek leer je een andere gedachte over geld. Daarnaast leer je hoe je geld voor jou aan het werk kunt zetten. Wat zijn goede investeringen en wat zijn slechte investeringen? Dit boek is niet voor niets een klassieker. Het leest makkelijk weg en staat vol met nuttige tips.


the 4 hour work week

The 4 hour work week

Een werkweek van slechts 4 uur? Dat kan toch niet zou je denken. Tim Ferris neemt je mee in een leven met een werkweek van slechts 4 uur. Dit inspirerende boek laat zien dat er meer in het leven zit dan volle weken werken tot je pensioen. Hoewel sommige dingen soms wat overdreven zijn, zoekt Tim de randjes op. Dit maakt het boek erg inspirerend.


the richtest man in babylon

The Richest Man in Babylon

Het belangrijkste principe dat in dit boek wordt uitgelegd is dat van het leven met minder dan je verdiend. Door elke maand geld over te houden en dit investeren kan iedereen vermogen opbouwen. Deze economische principes worden simpel verteld aan de hand van spannende verhalen over gewone mensen in het oude Babylon.


getting things done

Getting Things Done

Heb je ook wel eens dat je veel dingen te doen hebt, maar totaal niet productief bent? Je wil taken afmaken, maar je hoofd zit constant vol. In Getting Things Done leer je hoe je structuur aanbrengt in je leven. Je leert hoe je jouw hoofd leegmaakt om je maximaal te kunnen focussen op je meest belangrijke taken. Getting Things Done is een bekende methode die al erg veel mensen heeft geholpen.


rich habits

Rich Habits

Iedereen wil rijk zijn, maar hoe kun je rijk worden? Thomas Corley onderzocht zowel de rijken en de armen en kwam erachter wat de gewoontes zijn van rijke mensen. Wat doen rijke mensen in hun dagelijkse leven? Nog belangrijker, door welke gewoontes zijn ze juist rijk geworden? Dit kun je vinden in het boek Rich Habits.


Stay the Course

In ‘Stay the Course’ lees je hoe de eerste indexfondsen ter wereld zijn ontstaan en wat de rol was van Vanguard in dit verhaal. Daarnaast krijg je een unieke kijk in het hoofd van de inspirerende oprichter van Vanguard John C. Bogle.

Dit boek is een aanrader als je meer wil weten over het ontstaan van indexfondsen, de geschiedenis van Vanguard en als je geïnspireerd wil worden door de fascinerende man John C. Bogle.


De Basis van het Beleggen

‘De basis van het beleggen’ doet zijn naam eer aan. Het is letterlijk de basis van iedere belegger. De beginselen van beleggen worden helder uitgelegd aan de hand van heldere voorbeelden.

Het boek geeft een goed beeld van het verschil tussen beleggen en speculeren. Het geeft je inzicht in hoe je kunt beleggen voor de lange termijn. Daarnaast geeft het aan dat je ver weg moet blijven van vermogensbeheerders en complexe beleggingsproducten zoals opties.