Brokers vergelijken: 6 beste en goedkoopste brokers

Door brokers te vergelijken op deze pagina kun jij gemakkelijk de broker vinden die het beste bij je past.

Wanneer je gaat beleggen is de juiste broker kiezen erg belangrijk. We geven je een overzicht zodat het makkelijk wordt om brokers te vergelijken

BrokerKenmerkenMeer informatie
DEGIRO brokers vergelijken✔ Gebruiksvriendelijk platform
✔ Lage kosten
✔ Meer dan 1 miljoen gebruikers
✔ Groot aanbod producten


✔ Indexbeleggen voor iedereen
✔ Automatisch beleggen
✔ Gemak
✔ Perfect voor beginners


Bux Zero brokers vergelijken✔ Gratis aandeel bij aanmelden
✔ Gebruiksvriendelijke app
✔ Makkelijk voor beginners
✔ Commissievrij handelen


Brand New Day brokers vergelijken✔ Pensioenbeleggen
✔ Gemak
✔ Indexbeleggen
✔ Goede klantenservice


Peaks brokers vergelijken✔ Beleggen met wisselgeld
✔ Gebruiksvriendelijke app
✔ Duurzame indexfondsen
✔ Goed voor beginners


Bitpanda brokers vergelijken✔ Europese crypto-broker
✔ Groot aanbod cryptocurrency
✔ Gebruiksvriendelijk
✔ Handelen in metalen


DEGIRO

DEGIRO is een van de meest bekende brokers van Nederland. Met meer dan 1 miljoen klanten zijn ze de grootste broker voor particuliere beleggers. Het is een execution-only broker waar je tegen lage kosten kunt beleggen in veel verschillende beleggingsproducten. Ze hebben internationaal al meer dan 80 verschillende awards gewonnen. In Nederland zijn ze vier jaar achter elkaar (2016, 2017, 2018 en 2019) verkozen tot beste online broker.

DEGIRO

De perfecte broker voor mensen die zelfstandig en goedkoop willen beleggen. Ze richten zich vooral op lage kosten en het platform is erg gebruiksvriendelijk. DEGIRO is bekroond met veel (internationale) broker awards.

Tijdelijk krijg je bij DEGIRO €50 gratis transactietegoed bij het openen van een rekening.

InDelta

InDelta maakt indexbeleggen mogelijk voor iedereen. Ze hebben zelf een aantal indexfondsen samengesteld met een goede spreiding. Door deze beperkte keuze kun je als (beginnende) belegger alsnog makkelijk beleggen. Bovendien kan er ook een fondsverdeling aan je worden voorgesteld op basis van je risicoprofiel. Door automatische orders in te stellen kun je erg passief indexbeleggen. Gemak staat dus centraal bij InDelta.

InDelta logo

InDelta is een broker die indexbeleggen voor iedereen makkelijker en bereikbaar maakt. Je kunt bij InDelta beleggen in indexfondsen zonder zelf veel met beleggen bezig te zijn.

BUX Zero

BUX Zero is alleen beschikbaar als app. Met BUX Zero op je desktop beleggen is dus niet mogelijk. De app is heel simpel vormgegeven waardoor je als beginner niet snel zult verdwalen. Daarnaast hanteert BUX Zero erg lage kosten. Het is namelijk mogelijk om zonder commissie te beleggen in aandelen en ETF’s.

BUX Zero is een gebruiksvriendelijke app waardoor het heel makkelijk wordt om te beleggen, ook voor beginners. Met BUX Zero kun je zonder commissie beleggen in aandelen en ETF’s.

Bij het aanmaken van een account krijg je een gratis aandeel.

Brand New Day

Brand New Day is een pensioenbank waarbij je kunt indexbeleggen. Je hebt twee verschillende rekeningen. Bij de ene rekening (pensioenrekening-beleggen) kun je met belastingvoordeel beleggen voor je pensioen. Hoeveel je op deze rekening kunt beleggen heeft te maken met je jaarruimte. Daarnaast heb je ook nog de ‘normale’ beleggingsrekening. Je kunt hiermee op een makkelijke manier beleggen voor later. Brand New Day is dus ideaal als je jouw gewone beleggingen en pensioenbeleggingen bij één partij wil hebben.

Brand New Day logo

Brand New Day is een bank waarbij je op een makkelijke manier kunt beleggen voor later. Je kunt kiezen uit een vrije beleggingsrekening of een pensioenrekening-beleggen.

Peaks

Je kent Peaks misschien wel van het beleggen met je wisselgeld. Dit werkt heel simpel. Elke keer wanneer je een pintransactie doet dan wordt het bedrag naar boven afgerond. Dit kleine bedrag wordt dan steeds belegt.

Bij Peaks beleg je altijd in duurzame indexfondsen. Het is dus niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor de wereld. Beleggen met je wisselgeld is overigens niet de enige manier om te beleggen met Peaks. Het is ook mogelijk om een (periodieke) storting te doen.

Peaks is een app waarmee je heel erg makkelijk kunt beleggen in duurzame indexfondsen. Je kunt bij Peaks met je wisselgeld beleggen, maar er zijn ook andere manieren om dit te doen. Probeer de app nu uit!

Bitpanda

Bitpanda is een broker voor cryptocurrency die is gevestigd in Oostenrijk. Ze hebben een ruim aanbod van cryptocurrency. Bovendien hebben ze indexen waarmee je in één keer in 5, 10 of 25 verschillende munten tegelijk kunt beleggen. Het platform van Bitpanda wordt door gebruikers als intuïtief en makkelijk te gebruiken bestempeld.

Bitpanda maakt het mogelijk om goedkoop te beleggen in cryptocurrency en grondstoffen. Met meer dan 1 miljoen gebruikers zijn ze een grote speler in de markt.

Kosten brokers vergelijken

Kosten kunnen een grote impact hebben op je rendement. Daarom is het belangrijk om naar de kosten te kijken wanneer je brokers gaat vergelijken.

We hebben de kosten van de brokers op deze pagina overzichtelijk voor je op een rij gezet. In dit overzicht kijken we naar wat de kosten zijn voor het beleggen van €1.000.

Vaak rekent een broker echter verschillende tarieven. Denk hierbij voor andere kosten voor Nederlandse of Amerikaanse aandelen. Onderstaand overzicht geeft dus alleen een globaal beeld van de kosten zodat je de brokers makkelijk kunt vergelijken. Bekijk altijd de website van de broker om inzicht te krijgen in de volledige kosten.

BrokerTransactiekostenJaarlijkse kostenMeer informatie
DEGIRO brokers vergelijken€2€0

€0€5,70

Bux Zero brokers vergelijken€0€0

Brand New Day brokers vergelijken€0€5,10

Peaks brokers vergelijken€0€19,28

Bitpanda brokers vergelijken€14,90€0

Kosten van brokers vergelijken: transactiekosten en jaarlijkse kosten bij beleggen van €1.000.

Wat is een broker?

Een broker is eigenlijk een tussenpersoon die het mogelijk maakt om te handelen op de aandelenmarkt. Het is niet mogelijk om direct beleggingen te kopen op de aandelenmarkt. Als particuliere belegger heb je hiervoor dus altijd een broker nodig. Door online beleggen is het makkelijker dan ooit om online via een broker te beleggen.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende brokers. We snappen dat het lastig kan zijn om de juiste broker te kiezen uit dit grote aanbod. Op deze pagina kun je daarom makkelijk brokers vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken.

Wat doet een broker precies?

Op de beurs worden financiële producten verhandeld. Als particulier kun je echter niet direct handelen op de beurs omdat daar alleen met professionele partijen wordt gewerkt. Simpel gezegd, je hebt een vergunning nodig om op de beurs te handelen.

Een broker treedt op als tussenpersoon op de beurs. De broker is in dat geval dus de professionele partij die op de beurs handelt. Wanneer jij bijvoorbeeld een aandeel wil kopen dan geef jij dit door aan je broker. Je broker zorgt er dan voor dat jouw order op de beurs terecht komt.

Wat is de goedkoopste broker?

Bij brokers vergelijken wil je natuurlijk ook kijken naar de kosten. Hoge kosten kunnen namelijk een behoorlijke impact hebben op je rendement. Het is afhankelijk van wat je precies wil, welke broker het goedkoopste is. Wil je beleggen in aandelen en ETF’s, dan zijn DEGIRO en BUX Zero goedkope opties. Beide brokers bieden namelijk commissievrij beleggen aan. Dit betekent dat je zonder transactiekosten kunt beleggen in aandelen en ETF’s.

Welke broker is betrouwbaar?

Een AFM-vergunning is een van de factoren waarmee je een broker kunt toetsen op betrouwbaarheid. Om deze vergunning te krijgen (en te behouden) moeten brokers aan strenge wet- en regelgeving voldoen. Alle brokers in dit overzicht hebben een AFM-vergunning.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld kijken of een broker staat ingeschreven bij het Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid). Wanneer er dan klachten zijn over een broker dan kan het Kifid een uitspraak doen. Deze uitspraak is bindend, wat betekent dat de broker dan verplicht is om het op te lossen.

Is een broker nodig?

Je hebt als particulier een broker nodig als je wil beleggen. Het is namelijk niet mogelijk om zelf te handelen op de beurs omdat je daar een vergunning voor nodig hebt. Tegenwoordig kun je echter al binnen 10 minuten een gratis rekening openen bij een broker. We helpen je op deze pagina met de verschillende brokers vergelijken.