Brokers vergelijken: 7 beste en goedkoopste brokers

Door brokers te vergelijken op deze pagina kun jij gemakkelijk de broker vinden die het beste bij je past.

Wanneer je gaat beleggen is de juiste broker kiezen erg belangrijk. We geven je een overzicht zodat het makkelijk wordt om brokers te vergelijken

BrokerKenmerkenMeer informatie
Logo broker DEGIRO.✔ Gebruiksvriendelijk platform
✔ Lage kosten
✔ Meer dan 2 miljoen gebruikers
✔ Groot aanbod producten

Logo broker Brand New Day✔ Pensioenbeleggen
✔ Gemak
✔ Indexbeleggen
✔ Goede klantenservice
Logo broker BUX Zero.✔ Gratis aandeel bij aanmelden
✔ Gebruiksvriendelijke app
✔ Makkelijk voor beginners
✔ Commissievrij handelen
Logo broker MEXEM✔ Lage kosten
✔ Uitgebreid handelsplatform
✔ Groot aanbod
✔ Duurzaam beleggen

Logo broker InDelta.✔ Indexbeleggen voor iedereen
✔ Automatisch beleggen
✔ Gemak
✔ Perfect voor beginners
Logo broker Peaks.✔ Beleggen met wisselgeld
✔ Gebruiksvriendelijke app
✔ Duurzame indexfondsen
✔ Goed voor beginners
Logo broker Bitpanda✔ Europese crypto-broker
✔ Groot aanbod cryptocurrency
✔ Gebruiksvriendelijk
✔ Handelen in metalen

DEGIRO

DEGIRO is een van de meest bekende brokers van Nederland. Met meer dan 2 miljoen klanten zijn ze de grootste broker voor particuliere beleggers. Het is een execution-only broker waar je tegen lage kosten kunt beleggen in veel verschillende beleggingsproducten. Ze hebben internationaal al meer dan 80 verschillende awards gewonnen. In Nederland zijn ze vier jaar achter elkaar (2016, 2017, 2018 en 2019) verkozen tot beste online broker.

DEGIRO logo.

De perfecte broker voor mensen die zelfstandig en goedkoop willen beleggen. Ze richten zich vooral op lage kosten en het platform is erg gebruiksvriendelijk. DEGIRO is bekroond met veel (internationale) broker awards.

Tijdelijk krijg je bij DEGIRO €100 gratis transactietegoed bij het openen van een rekening.

Brand New Day

Brand New Day is een pensioenbank waarbij je kunt indexbeleggen. Je hebt twee verschillende rekeningen. Bij de ene rekening (pensioenrekening-beleggen) kun je met belastingvoordeel beleggen voor je pensioen. Hoeveel je op deze rekening kunt beleggen heeft te maken met je jaarruimte. Daarnaast heb je ook nog de ‘normale’ beleggingsrekening. Je kunt hiermee op een makkelijke manier beleggen voor later. Brand New Day is dus ideaal als je jouw gewone beleggingen en pensioenbeleggingen bij één partij wil hebben.

Brand New Day logo

Brand New Day is een bank waarbij je op een makkelijke manier kunt beleggen voor later. Je kunt kiezen uit een vrije beleggingsrekening of een pensioenrekening-beleggen.

BUX Zero

BUX Zero is alleen beschikbaar als app. Met BUX Zero op je desktop beleggen is dus niet mogelijk. De app is heel simpel vormgegeven waardoor je als beginner niet snel zult verdwalen. Daarnaast hanteert BUX Zero erg lage kosten. Het is namelijk mogelijk om zonder commissie te beleggen in aandelen en ETF’s.

Logo BUX Zero.

BUX Zero is een gebruiksvriendelijke app waardoor het heel makkelijk wordt om te beleggen, ook voor beginners. Met BUX Zero kun je zonder commissie beleggen in aandelen en ETF’s.

Bij het aanmaken van een account krijg je een gratis aandeel.

MEXEM

MEXEM is een broker die samenwerkt met het Amerikaanse Interactive Brokers. Ze richten zich vooral op lage kosten. Daarnaast hebben ze een uitgebreid aanbod en handelsplatform. Door de vele mogelijkheden die het handelsplatform biedt, kan het wel complex zijn voor beginners. Bij MEXEM heb je bovendien veel mogelijkheden om duurzaam te beleggen en om bij te houden hoe duurzaam je portefeuille is.

Logo MEXEM.

MEXEM is een broker die zich vooral richt op lage kosten. Met het uitgebreide handelsplatform kun je beleggen in veel verschillende beleggingsproducten op beurzen over de hele wereld.

April actie: tot €750 transactietegoed bij het openen van een rekening.

InDelta

InDelta maakt passief indexbeleggen mogelijk voor iedereen. Ze hebben zelf een aantal indexfondsen samengesteld met een goede spreiding. Door deze beperkte keuze kun je als (beginnende) belegger alsnog makkelijk beleggen. Bovendien kan er ook een fondsverdeling aan je worden voorgesteld op basis van je risicoprofiel. Door automatische orders in te stellen kun je erg passief indexbeleggen. Gemak staat dus centraal bij InDelta.

InDelta logo

InDelta is een broker die indexbeleggen voor iedereen makkelijker en bereikbaar maakt. Je kunt bij InDelta beleggen in indexfondsen zonder zelf veel met beleggen bezig te zijn.

Peaks

Je kent Peaks misschien wel van het beleggen met je wisselgeld. Dit werkt heel simpel. Elke keer wanneer je een pintransactie doet dan wordt het bedrag naar boven afgerond. Dit kleine bedrag wordt dan steeds belegt.

Bij Peaks beleg je altijd in duurzame indexfondsen. Het is dus niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor de wereld. Beleggen met je wisselgeld is overigens niet de enige manier om te beleggen met Peaks. Het is ook mogelijk om een (periodieke) storting te doen.

Logo Peaks.

Peaks is een app waarmee je heel erg makkelijk kunt beleggen in duurzame indexfondsen. Je kunt bij Peaks met je wisselgeld beleggen, maar er zijn ook andere manieren om dit te doen. Probeer de app nu uit!

Bitpanda

Bitpanda is een broker voor cryptocurrency die is gevestigd in Oostenrijk. Ze hebben een ruim aanbod van cryptocurrency. Bovendien hebben ze indexen waarmee je in één keer in 5, 10 of 25 verschillende munten tegelijk kunt beleggen. Het platform van Bitpanda wordt door gebruikers als intuïtief en makkelijk te gebruiken bestempeld.

Logo Bitpanda.

Bitpanda maakt het mogelijk om goedkoop te beleggen in cryptocurrency en grondstoffen. Met meer dan 1 miljoen gebruikers zijn ze een grote speler in de markt.

Kosten brokers vergelijken

Kosten kunnen een grote impact hebben op je rendement. Daarom is het belangrijk om naar de kosten te kijken wanneer je brokers gaat vergelijken.

We hebben de kosten van de brokers op deze pagina overzichtelijk voor je op een rij gezet. In dit overzicht kijken we naar wat de kosten zijn voor het beleggen van €1.000.

Vaak rekent een broker echter verschillende tarieven. Denk hierbij voor andere kosten voor Nederlandse of Amerikaanse aandelen. Onderstaand overzicht geeft dus alleen een globaal beeld van de kosten zodat je de brokers makkelijk kunt vergelijken. Bekijk altijd de website van de broker om inzicht te krijgen in de volledige kosten.

BrokerTransactiekostenJaarlijkse kostenMeer informatie
Logo broker DEGIRO.€2€0
Logo broker Brand New Day.€0€5,10
Logo broker BUX Zero.€0€0
Logo broker MEXEM€1,80€0
Logo broker InDelta€0€5,70
Logo broker Peaks.€0€19,28
Logo broker Bitpanda.€14,90€0
Kosten van brokers vergelijken: transactiekosten en jaarlijkse kosten bij beleggen van €1.000.

Wat is een broker?

Een broker is eigenlijk een tussenpersoon die het mogelijk maakt om te handelen op de aandelenmarkt. Het is niet mogelijk om direct beleggingen te kopen op de aandelenmarkt. Als particuliere belegger heb je hiervoor dus altijd een broker nodig. Door online beleggen is het makkelijker dan ooit om online via een broker te beleggen.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende brokers. We snappen dat het lastig kan zijn om de juiste broker te kiezen uit dit grote aanbod. Op deze pagina kun je daarom makkelijk brokers vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken.

Wat doet een broker precies?

Op de beurs worden financiële producten verhandeld. Als particulier kun je echter niet direct handelen op de beurs omdat daar alleen met professionele partijen wordt gewerkt. Simpel gezegd, je hebt een vergunning nodig om op de beurs te handelen.

Een broker treedt op als tussenpersoon op de beurs. De broker is in dat geval dus de professionele partij die op de beurs handelt. Wanneer jij bijvoorbeeld een aandeel wil kopen dan geef jij dit door aan je broker. Je broker zorgt er dan voor dat jouw order op de beurs terecht komt.

Hoe kun je een broker kiezen?

In een ander artikel hebben we benoemd waar je allemaal op kunt letten bij het kiezen van een broker. We hebben deze punten kort voor je op een rij gezet.

  • Kosten. Kosten kunnen een grote impact hebben op je rendement. Daarom is het belangrijk om op de kosten te letten bij het kiezen van een broker.
  • Veiligheid & betrouwbaarheid. Welke instantie houdt toezicht op de broker en wat is de historie van de broker? Je kunt bijvoorbeeld kijken hoe de broker in het nieuws is geweest met betrekking tot veiligheid en betrouwbaarheid.
  • Minimumbedrag. Sommige brokers hanteren in minimumbedrag dat je moet beleggen. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden wanneer je gaat kiezen.
  • Hoeveel hulp heb je nodig? Wil je zelf veel vrijheid bij beleggen, of wil je dat jouw broker je meer helpt? Voor beide opties zijn er brokers te vinden.
  • Beleggingsplatform. Je kunt kijken welke opties een broker heeft in het beleggingsplatform. Bieden ze bijvoorbeeld uitgebreide analysemogelijkheden aan? Daarnaast kun je ook kijken of ze een app hebben.
  • Aanbod. Door een groter aanbod heb je meer keuze. Het is dan niet per se nodig om klant te worden bij meerder brokers. Bovendien wordt het door een groter aanbod makkelijker om voor een goede spreiding te zorgen.
  • Klantenservice. Wanneer is de klantenservice bereikbaar? Kun je daarnaast alleen bellen en mailen of is chatten ook een optie?
  • Mogelijkheden om te leren. Welke opties zijn er om kennis op te doen? Sommige brokers hebben bijvoorbeeld blogs om van te leren. Andere bieden een testomgeving waardoor je eerst kunt beleggen met fictief geld.
  • Reviews van klanten. De huidige klanten van de broker hebben natuurlijk het beste beeld van hoe het is om bij de broker te beleggen. Daarom kun je altijd kijken naar reviews op bijvoorbeeld Trustpilot.

Uiteindelijk kun je natuurlijk altijd een broker zelf uittesten. Het openen van een rekening is meestal gratis, dus je kunt verschillende brokers uitproberen zonder kosten te maken.

Wat is de goedkoopste broker?

Bij brokers vergelijken wil je natuurlijk ook kijken naar de kosten. Hoge kosten kunnen namelijk een behoorlijke impact hebben op je rendement. Het is afhankelijk van wat je precies wil, welke broker het goedkoopste is. Wil je beleggen in aandelen en ETF’s, dan zijn DEGIRO en BUX Zero goedkope opties. Beide brokers bieden namelijk commissievrij beleggen aan. Dit betekent dat je zonder transactiekosten kunt beleggen in aandelen en ETF’s.

Welke broker is betrouwbaar?

Een AFM-vergunning is een van de factoren waarmee je een broker kunt toetsen op betrouwbaarheid. Om deze vergunning te krijgen (en te behouden) moeten brokers aan strenge wet- en regelgeving voldoen. Alle brokers in dit overzicht hebben een AFM-vergunning.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld kijken of een broker staat ingeschreven bij het Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid). Wanneer er dan klachten zijn over een broker dan kan het Kifid een uitspraak doen. Deze uitspraak is bindend, wat betekent dat de broker dan verplicht is om het op te lossen.

Is een broker nodig?

Je hebt als particulier een broker nodig als je wil beleggen. Het is namelijk niet mogelijk om zelf te handelen op de beurs omdat je daar een vergunning voor nodig hebt. Tegenwoordig kun je echter al binnen 10 minuten een gratis rekening openen bij een broker. We helpen je op deze pagina met de verschillende brokers vergelijken.