Bitpanda review: lees onze ervaring voordat je begint

Bitpanda review in het kort:

Bitpanda is in Oostenrijk gevestigd. Met meer dan 1 miljoen klanten zijn ze een grote speler geworden voor het handelen in cryptocurrency in Europa. Met hun gebruiksvriendelijke platform en grote aanbod hebben ze veel tevreden klanten. Bovendien doen ze er veel aan om de veiligheid van hun klanten te waarborgen. De klantenservice is wel alleen in het Engels en zijn ze niet telefonisch bereikbaar.

Voordelen
Aanbod
Gebruiksvriendelijkheid
Veiligheid

Nadelen
Engelse klantenservice

Bitpanda

Bitpanda is een broker die gevestigd is in Oostenrijk. Sinds de oprichting in 2014 zijn ze hard gegroeid. Inmiddels hebben ze al meer dan 1 miljoen klanten. Daarmee zijn ze een grote speler op de markt geworden. Ze richten zich vooral op de handel in veel verschillende cryptocurrency, maar je kunt er ook handelen in verschillende aandelen, ETF’s en metalen.

Op het moment van schrijven halen ze op Trustpilot een score van 4,4 op basis van meer dan 6.000 reviews. Je kunt dus wel stellen dat de huidige gebruikers tevreden zijn met Bitpanda.

Screenshot van de Bitpanda reviews op Trustpilot.
Score van Bitpanda op Trustpilot.

Bitpanda pro

Wanneer je een account aanmaakt bij Bitpanda dan heb je ook meteen toegang tot Bitpanda pro. Maar wat is het verschil tussen deze twee?

Bij Bitpanda koop je cryptocurrency tegen de huidige waarde bij Bitpanda zelf. Je stort dus geld op hun platform waarmee je cryptocurrency kunt kopen. Het werkt dus hetzelfde als bij iedere andere broker.

Bij Bitpanda pro handel je met andere handelaren. Cryptocurrency kopen en verkopen doe je dus niet bij Bitpanda, maar bij andere beleggers. Dit is eigenlijk alleen weggelegd voor jou als je al veel ervaring heeft met cryptocurrency.

Bitpanda review: kosten

Wanneer je een broker gaat kiezen zijn kosten een van de meeste belangrijke dingen waar je op moet letten. Daarom beginnen we hiermee in deze Bitpanda review.

Bitpanda rekent 1,49% transactiekosten bij het kopen en verkopen van cryptocurrency. Bovendien zijn de kosten voor het storten van geld 0% tot 3,6%. Dit verschilt met de manier waarop je geld stort.

Er zijn wel een aantal manieren om de kosten te verlagen. Ten eerste kun je de transactiekosten betalen met de eigen munt van Bitpanda (BEST). Deze korting kan wel oplopen tot 20%.

Wanneer je handelt via Bitpanda pro zijn de kosten lager, namelijk 0,10%. Dit betekent niet dat dit de beste manier is om te handelen. Zoals eerder aangegeven is Bitpanda pro voor meer ervaren beleggers.

Bitpanda review: aanbod

Bitpanda heeft een groot aanbod cryptocurrency. Hieronder vind je een deel van de munten, maar voor het hele aanbod kun je het beste kijken op de website van Bitpanda.

 • Bitcoin.
 • Ethereum.
 • Binance Coin.
 • Salana.
 • Tether.
 • Cardano.
 • Ripple.
 • Polkadot.
 • Doge.
 • USD Coin.
 • SHIBA INU.
 • Terra.
 • Avalanche.
 • Uniswap.
 • Chainlink.
 • Litecoin.
 • Polygon.

Bitpanda heeft ook cryptocurrency indexen waarmee je in 5, 10 of 25 verschillende munten tegelijk kunt beleggen. Op deze manier kun je iets meer spreiden.

Overzicht van alle cryptocurrency indexen van Bitpanda.
Cryptocurrency indexen Bitpanda.

Naast cryptocurrency kun je bij Bitpanda ook handelen in een aantal losse aandelen van grote bedrijven. Bovendien hebben ze een klein aanbod aan ETF’s. Ten slotte kun je ook handelen in metalen.

Bitpanda review: platform

Het platform van Bitpanda is heel intuïtief en gebruiksvriendelijk. Door het simpele design blijft het overzichtelijk.

Rechtsboven heb je de optie om te handelen, geld te storen of je profiel te bekijken. Geld storten kan gemakkelijk met een bankoverschrijving, maar er zijn ook andere manieren.

Screenshot van de menubalk in het platform van Bitpanda.
Menu wanneer je Bitpanda opent in de browser.

Verder heb je drie verschillende schermen, namelijk het dashboard, portfolio en prijzen. We zullen per optie een korte beschrijving geven.

 • Dashboard. In het dashboard zie je alle belangrijke informatie over jouw portfolio, favoriete munten en andere ontwikkelingen in de markt.
 • Portfolio. Zoals de naam al zegt, zie je in jouw portfolio een gedetailleerder overzicht van alle beleggingen die je bij Bitpanda hebt.
 • Prijzen. Onder het kopje prijzen zie je een duidelijk overzicht van de actuele koersen. Je kunt makkelijk switchen tussen cryptocurrencies, aandelen, ETF’s en metalen.

App

Je kunt niet alleen via de browser handelen bij Bitpanda, maar ze hebben ook een app. Deze app is snel en gebruiksvriendelijk. Het simpele design van de website hebben ze doorgezet bij de app. De verschillende opties die je hebt zijn daarom ook vergelijkbaar.

Screenshot van de Bitpanda app.
Bitpanda app.

Bitpanda review: veiligheid

Het bedrijf is in Oostenrijk gevestigd en moet daarom aan veel Europese wet- en regelgeving voldoen. Daarnaast kan jouw account beschermd worden met een 2 factor authenticatie waardoor het voor internetcriminelen moeilijker wordt om in je account te komen. Bovendien worden cryptomunten bij Bitpanda offline bewaard, ook wel cold storage genoemd. Dit geeft ook extra veiligheid voor jou als gebruiker.

Bitpanda review: klantenservice

De klantenservice van Bitpanda is alleen in het Engels. Voor veel mensen hoeft dit geen probleem te zijn, maar het is toch iets om rekening mee te houden. Bovendien zijn ze niet telefonisch bereikbaar. Via de helpdesk en chat zijn ze echter wel erg goed bereikbaar.

Hoe open je een rekening bij Bitpanda?

Het openen van een rekening bij Bitpanda is snel gedaan. Je hoeft alleen drie simpele stappen te doorlopen. We zullen deze stappen even kort beschrijven.

1) Maak een account aan

Als eerste moet je een account aanmaken. Dit doe je gemakkelijk door je voornaam, achternaam en e-mailadres op te geven. Daarnaast moet je een wachtwoord kiezen en aangeven in welk land je woont.

Screenshot van de eerste stap in aanmaken van een Bitpanda account.

2) Een aantal vragen beantwoorden

Als tweede moet je een aantal vragen beantwoorden. Dit zijn vragen over wat voor werk je doet, hoeveel geld je wil investeren en wat je vermogen is.

Sommige van deze vragen kunnen misschien een beetje persoonlijk overkomen, maar het is vrij normaal dat deze vragen worden gesteld bij het openen van een rekening bij een broker. Veel van deze vragen hebben namelijk te maken met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Screenshot van de tweede stap in aanmaken van een Bitpanda account.

3) Identiteit verifiëren

Ten slotte moet je jouw identiteit verifiëren. Ook dit is normaal bij brokers omdat het om financiële dienstverlening gaat.

Je voert je persoonlijke gegevens in zoals in de onderstaande afbeelding. Daarnaast moet je nog een identiteitsdocument aanleveren. Zowel je ID-kaart als paspoort zijn hiervoor geschikt. Bitpanda vraagt bovendien ook om jezelf te filmen. Op deze manier kun je bewijzen dat jij degene bent op je identiteitsdocument.

Screenshot van de derde stap in aanmaken van een Bitpanda account.

Bitpanda review samenvatting

Hier vind je de meest belangrijke punten uit onze Bitpanda review. Zo kun je in één oogopslag alle voordelen en nadelen van deze broker lezen.

Voordelen

 • Aanbod. Een groot voordeel van Bitpanda is het grote aanbod. Je kunt beleggen in veel verschillende cryptocurrency, aandelen, ETF’s, metalen en cryptocurrency indexen.
 • Gebruiksvriendelijkheid. De website en de app zijn erg goed gemaakt. Je hebt geen overvloed aan opties, maar wel alles wat je nodig hebt. Daardoor blijft het zelfs voor beginners begrijpelijk.
 • Veiligheid. Door de 2 factor authenticatie en het offline bewaren van de cryptocurrency doet Bitpanda er veel aan om de veiligheid van haar klanten zo goed mogelijk te beschermen.

Nadelen

 • Engelse klantenservice. Hoewel de klantenservice van Bitpanda goed is, zijn ze alleen bereikbaar in het Engels. Voor sommige mensen kan dit een nadeel zijn.

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een broker om op een gebruiksvriendelijke manier in cryptocurrency te beleggen dan is Bitpanda dus zeker een goede keuze. Daarnaast kun je er ook terecht voor aandelen, ETF’s en metalen. Bitpanda is door het gebruiksvriendelijke platform geschikt voor iedere belegger, zowel beginnende als ervaren.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.