7 manieren om makkelijk geld te verdienen

Geld verdienen zonder veel moeite te doen, dat is toch een droom? Met dit artikel gaat die droom werkelijkheid worden. We noemen namelijk 7 manieren om makkelijk geld te verdienen.

Makkelijk geld verdienen

Makkelijk geld verdienen is een lastig concept. Laten we het anders zeggen, makkelijk veel geld verdienen is lastig.

Wanneer het makkelijk is om iets te verdienen dan gaat de beloning namelijk ook omlaag. In dat geval wil of gaat iedereen het wel doen.

Makkelijk en (veel) geld verdienen staan elkaar dus een beetje tegen. 

In dit artikel gaan we manieren benoemen hoe je makkelijk geld kunt verdienen, maar het is dus onwaarschijnlijk dat je er rijk van wordt. Toch is wat extra geld natuurlijk nooit weg.

7x makkelijk geld verdienen

Deze manieren om makkelijk geld te verdienen zijn eigenlijk manieren die weinig tijd kosten.

Bij makkelijk geld verdienen denk je namelijk niet aan grote projecten opstarten, zoals bijvoorbeeld een Youtube-kanaal of webshop.

We blijven in dit artikel dus ook vooral bij de manieren om geld te verdienen die echt makkelijk zijn.

1) Enquêtes invullen

Een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen is het invullen van enquêtes. Dit kun je namelijk altijd en overal doen. In de bus, in de rij bij de supermarkt of tijdens het ontbijt. Makkelijker wordt het niet. Een van de bekendste platformen om online enquêtes in te vullen is Euroclix.

2) Cashback

Wanneer je iets koopt online dan kun je via verschillende platformen cashback krijgen. Dit is een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen, je hoeft er namelijk niets voor te doen.

Je kunt cashback krijgen door je aan te melden op platformen zoals cashback.nl. Het enige wat je moet doen is via zo’n platform doorklikken naar de aanbieder.

Neem als voorbeeld dat je online schoenen koopt. Je krijgt dan bijvoorbeeld 2% van het aankoopbedrag terug.

Lucratiever wordt het echter wanneer je cashback krijgt op verzekeringen of abonnementen. Denk hierbij aan de zorgverzekering die je elk jaar moet afsluiten. Bij verzekeringen en abonnementen kun je vaak meerdere tientjes cashback krijgen. 

3) Spullen verkopen

Iedereen heeft thuis wel ongebruikte spullen liggen. Denk hierbij aan oude telefoons, kleren, boeken of de gewichten die je te weinig gebruikt.

Deze spullen kun je tegenwoordig makkelijk online verkopen. Je neemt een foto en zet deze op Marktplaats of Facebook. Het is mogelijk om dezelfde dag al geld te verdienen.

Het verkopen van spullen is daarom een erg makkelijke manier om geld te verdienen.

4) E-mails met reclames lezen

Op een e-mail klikken kost niet veel moeite, toch? Je doet het waarschijnlijk elke dag wel een aantal keer. Via Euroclix kun je geld verdienen door e-mails te lezen. Dit zijn dan reclames die naar jou worden gestuurd door adverteerders.

Door de e-mail te openen verdien je geld. Per e-mail is dit slechts een paar cent, maar door hier een gewoonte van te maken kun je toch wat kleingeld bij elkaar klikken.

5) Belasting terugkrijgen

Wanneer je meerdere bij(baantjes) hebt dan is de kans groot dat er te veel belasting wordt ingehouden door het jaar heen. Het is namelijk maar mogelijk om de heffingskorting aan te zetten bij één baantje.

Je kunt de te veel betaalde belasting terugkrijgen door aangifte van de inkomstenbelasting te doen (elk jaar in het voorjaar). Dit kun je met terugwerkende kracht doen van de afgelopen vijf jaar. Wanneer je dit nog nooit hebt gedaan kan het dus behoorlijk wat opleveren.

6) Koopzegels sparen

Koopzegels is een erg makkelijke manier om geld te verdienen. Rijk ga je er niet mee worden, maar je hoeft er ook niets voor te doen.

Bij Albert Heijn kun je zelfs digitaal koopzegels sparen. Je spaart dan automatisch wanneer je jouw bonuskaart scant. Hiermee kost het dus helemaal geen moeite. Het enige wat je moet doen is het laten uitbetalen.

7) Samenvattingen verkopen

Doe je een opleiding of een cursus en maak je samenvattingen om te leren? Andere studenten of cursisten hebben deze samenvattingen waarschijnlijk ook nodig.

Wat is makkelijker dan een samenvatting verkopen die je al hebt liggen? Het verkopen van samenvattingen is daarom een makkelijke manier om extra geld te verdienen. Je kunt samenvattingen bijvoorbeeld verkopen op Stuvia.

Conclusie

Hopelijk heb je iets gehad aan deze manieren om makkelijk geld te verdienen. Mist er iets in deze lijst? Laat het weten in de reacties, dan wordt jouw idee misschien aan dit artikel toegevoegd.

Wil je geld verdienen en vind je het niet erg om iets meer moeite te doen? Bekijk dan ook ons uitgebreide artikel over extra geld verdienen. In dit artikel staan nog veel meer ideeën over het verdienen van geld.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.