<

Extra geld verdienen naast je studie of baan: 22 manieren

Extra geld verdienen naast je studie of baan is makkelijker dan je denkt. Je moet alleen wel een manier vinden die bij je past. Klaar voor inspiratie? We bespreken 22 manieren om extra geld te verdienen.

Waarom extra geld verdienen?

Iedereen wil wel extra geld, toch? Kun je één persoon opnoemen die geen extra geld wil? De Dalai Lama misschien. Dat klopt, want zijn vermogen is al 150 miljoen dollar.

We kunnen dus concluderen dat iedereen wel extra geld zou willen. Met geld kun je immers leuke dingen doen en je dromen uit laten komen.

Ben je van plan om een grote reis te maken of om eerder te stoppen met werken? Over het algemeen is daar (veel) geld voor nodig. Door extra geld te verdienen kun je deze dingen sneller voor elkaar krijgen.

22 manieren om extra geld te verdienen

Je kunt op heel veel verschillende manieren geld verdienen. Sommige manieren kosten meer tijd, terwijl je in sommige gevallen snel geld kunt verdienen. Geld verdienen vanuit huis kan ook op meerdere manieren.

We bespreken hier 22 manieren om extra geld te verdienen, waardoor er zeker iets bij zit dat bij je past.

1. Enquêtes invullen

De eerste is het invullen van enquêtes voor geld. Dit is een leuke manier om wat extra geld te verdienen. Het voordeel van enquêtes invullen is dat je het altijd en overal kunt doen. Het kan namelijk online. Je kunt enquêtes invullen als je in de trein zit of als je aan het wachten bent bij de supermarkt.

Echt rijk zul je er waarschijnlijk niet van worden, maar alle beetjes zijn mooi meegenomen. Vooral omdat je enquêtes kunt invullen op momenten dat je toch niks anders kunt doen. Met het invullen van enquêtes kun je rekenen op €1,50 voor een vragenlijst van 10 minuten.

Euroclix en YouGov zijn populaire platformen waar je enquests in kunt vullen.

2. Word hondenoppas

Houd je van honden? Goed nieuws! Je kunt namelijk geld verdienen als hondenoppas. Dit klinkt misschien gek, maar de afgelopen jaren is dit heel erg gegroeid. Om dit mogelijk te maken zijn er veel websites die hondenbezitters en mensen die op honden passen bij elkaar brengen.

Je kunt een vergoeding krijgen voor verschillende dingen. Dit kan het uitlaten van honden zijn (€5), dagopvang (€10) of dag- en nachtopvang (€15). Als je het aandurft kun je natuurlijk ook oppassen op meerder honden tegelijk.

3. Bied je diensten aan via Fiverr

Fiverr is een online marktplaats voor freelancediensten. Als je een skill hebt waar veel vraag naar is, dan kun je jouw diensten online heel makkelijk aanbieden via dit platform. Voorbeelden van diensten die worden aangeboden op Fiverr zijn video’s editen, spellingchecks doen, photoshoppen, programmeren, vertalen, online marketing en nog véél meer.

4. Spullen verkopen

Mensen bewaren dingen. Veel mensen hebben kasten vol liggen met spullen die ze nooit meer gebruiken. Je verbaast je over hoe veel geld je nog kunt krijgen voor je oude Game Boy, iPod of andere spullen die op zolder liggen.

Afstand doen van spullen kan heel lastig zijn. Je denkt misschien dat je het later nog een keer nodig zult hebben. In veel gevallen raak je het echter nooit meer aan. Ga dus goed na of je deze spullen later écht gaat gebruiken.

Als je deze spullen nooit meer gaat gebruiken, dan kun je ze beter verkopen. Dit kan heel gemakkelijk via Marktplaats of Facebook. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar het is ook nog eens duurzaam. Je spullen krijgen dan een tweede leven.

5. Extra geld verdienen met teksten schrijven

Veel mensen verdienen iets bij door teksten te schrijven. Dit kan voor websites van anderen zijn, maar het kan ook op een eigen blog. Een blog opzetten kost in het algemeen veel tijd, maar het kan wel een leuke manier zijn om iets bij te verdienen. Je kunt dan geld verdienen met advertenties, affiliate marketing en andere samenwerkingen. Wil je het meer vrijblijvend houden? Dan kun je teksten schrijven voor andere websites. Je wordt dan betaald voor elk artikel.

6. Werken als freelancer

Heb jij een hobby waar veel vraag naar is? Dan kun je hier wellicht geld mee verdienen als freelancer. Kun je heel goed fotograferen of gitaar spelen, dan kun je deze diensten betaald doen. Hierdoor kun je extra geld verdienen met iets dat je leuk vindt.

Daarnaast kun je de kennis die je op jouw werk hebt opgedaan ook gebruiken. Heb je een baan waar je een bepaalde skill heel erg hebt ontwikkeld? In dat geval kun je dit misschien ook een aantal uur doen in je vrije tijd. Denk hierbij aan een accountant die naast zijn normale baan de boekhouding doet voor een klein bedrijf.

7. Het beginnen van een webshop

Met een webshop kun je behoorlijk veel geld verdienen. Een webshop is wel een manier van extra bijverdienen die ook veel tijd kan kosten. Je moet namelijk de webshop opbouwen, producten selecteren, inkopen en de producten versturen bij een bestelling.

Bovendien moet je ook mensen naar je platform krijgen. Als jouw webshop nog niet zo bekend is, kun je jouw producten aanbieden via Bol.com. Tegen een vergoeding worden je producten dan ook op Bol.com getoond. Dit is een manier om snel veel mensen te bereiken.

8. Maak een afhaalpunt voor pakketjes in je huis

Tegenwoordig wordt er meer online besteld dan ooit. Die pakketjes moeten ergens naartoe worden gestuurd. Mensen zijn echter niet altijd thuis en pakketpunten overstromen zo ongeveer.

Het is mogelijk om van je huis een pakketpunt te maken voor de buurt. Hiervoor bestaan verschillende initiatieven, zoals ViaTim. Bezorgbedrijven zoals PostNL en DHL bezorgen dan pakketjes bij jou thuis, die de buurtbewoners bij jou kunnen ophalen. Je krijgt een vergoeding per pakket dat bij jou wordt bezorgd. Een pakketpunt in je huis zorgt daarnaast ook voor contact met de buurt.

9. Extra geld verdienen met Instagram

Populair worden op Instagram kan (veel) geld opleveren, maar zelfs met een beperkt aantal volgers (bijvoorbeeld 2.000) kun je al sponsordeals sluiten waarbij je gratis producten ontvangt.

Sponsordeals aangaan is dan ook de meest voorkomende manier om geld te verdienen met Instagram. Prijs een bepaald product aan jouw volgers aan voor een vergoeding of het gratis ontvangen van het product. Vaak zijn dit producten die je zelf ook gebruikt en waar je enthousiast over bent.

Daarnaast kun je ook betaalde partnerschappen aangaan. Je wordt dan per post betaald of je krijgt een percentage van de verkopen die via jouw link worden gerealiseerd.

Hoe je Instagram influencer wordt? Gewoon leuke content maken zou je denken. Anderen denken dat er veel meer achter zit. Er bestaan tegenwoordig zelfs influencers die curssussen verkopen om influencer te worden. Dus eigenlijk een hoe-word-je-een-influencer-influencer. Welkom in 2021.

10. Ga op avontuur als mystery shopper

Als mystery shopper bezoek je winkels of supermarketen om opdrachten te doen. Deze opdrachten worden bepaald door bijvoorbeeld het hoofdkantoor van de supermarktketen.

Je controleert of er schappen leeg zijn en brengt in kaart hoeveel schappen van bepaalde categorieën er in een winkel staan. Je kunt zo op een speelse manier opdrachten doen waarmee je geld verdient.

Deze manier van extra geld verdienen is heel erg onafhankelijk. Je kunt het namelijk op elk moment doen. Bovendien is het ook spannend om een winkel binnen te gaan om foto’s te maken en dingen te noteren.

Je komt op veel plekken en als je lopend of op de fiets van winkel tot winkel gaat, dan ben je ook nog eens extra in beweging. Als je fanatiek bent en veel opdrachten doet, dan kun je er maandelijks aardig wat geld mee verdienen.

Een van de apps waarmee je een mystery shopper kunt worden is Roamler.

11. Neem een bijbaan

In je vrije tijd kun je natuurlijk ook een bijbaan nemen. Heb je een kantoorbaan waar je voornamelijk stil zit, dan kan het leuk zijn om bijvoorbeeld maaltijden of pakketjes te bezorgen. Hier is veel vraag naar en zo kun je geld verdienen ook combineren met bewegen. Daarnaast zijn er tal van andere bijbanen die je in het weekend of in de avond kunt doen.

12. Extra geld verdienen met Youtube

Heb jij een passie voor video’s maken? Youtube is al jaren één van de meest gebruikte manieren om extra geld te verdienen. Met Youtube kun je alle kanten op. Je kunt vloggen, dingen uitleggen, games streamen of muziek uploaden.

Op Youtube verdien je vooral geld met advertenties. Google (eigenaar van Youtube) betaalt jou als jij advertenties laat zien aan mensen die jouw filmpjes bekijken. Google krijgt in haar beurt weer betaald door adverteerders.

Daarnaast kun je ook geld verdienen door sponsordeals te sluiten. Als je veel bezoekers hebt, dan kun je met bedrijven afspreken dat je hun producten gaat promoten in je filmpjes. Hier kun je dan geld of gratis producten voor krijgen.

13. Verkoop je oude kleding

Waarschijnlijk heeft iedereen wel kleding in de kast liggen die eigenlijk een tweede leven zou kunnen krijgen. Tegenwoordig is het makkelijker dan ooit om je kleding te verkopen. Door middel van Vinted of andere handige apps is dit zo gedaan. Goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

14. Verhuur een kamer in je huis of appartement

Het verhuren van een deel van je woning kan een heel makkelijke manier zijn om iets bij te verdienen. Veel mensen wonen in een te groot huis, terwijl er een woningtekort is. Iets met vraag en aanbod?

Als je een verdieping over hebt, dan kun je deze in zijn geheel verhuren. Je hebt dan eigenlijk geen last van de huurder. Het enige dat gebeurt is dat jouw leefruimte wat kleiner wordt. Als je een appartement hebt met een extra kamer, dan zou je deze bijvoorbeeld kunnen delen met een goede vriend, vriendin of kennis. Dit levert niet alleen geld op, maar het kan ook erg gezellig zijn.

15. Start met beleggen

Beleggen is een goede manier om extra geld te verdienen op een lange termijn. Je hoeft er namelijk niks voor te doen. Het enige wat je moet doen is je geld investeren. Om geld te verdienen met beleggen hoef je overigens ook niet rijk te zijn. Zelfs met een paar tientjes per maand kun je al vermogen op gaan bouwen.

Met beleggen investeer je geld in aandelen van bedrijven en als de waarde van deze aandelen stijgt, dan verdien je geld. Bovendien keren bedrijven regelmatig dividend uit. Dit is een winstuitkering. De winst wordt dan gedeeld met alle aandeelhouders. Dit is een goed manier voor het opbouwen van een passief inkomen met beleggen.

Er zijn ook bedrijven die relatief veel dividend uitkeren. De aandelen van deze bedrijven worden dividend aandelen genoemd.

16. Maak en verkoop foto’s

Heel veel mensen hebben een passie voor fotografie, maar wist je dat je hiermee ook geld kunt verdienen? Je kunt jouw foto’s verkopen aan nieuwssites, maar het is ook mogelijk om je foto’s te verkopen als stockfoto. Het bedrag dat je voor je foto’s krijgt is dan lager, maar je kunt je foto’s wel meerdere keren verkopen. Als laatste kun je jouw foto’s ook gebruiken om producten te bedrukken, die je dan weer kan verkopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan T-shirts of posters.

17. Bijles geven

Als je studeert of al werkt dan kun je extra geld verdienen door bijles te geven. Ben je goed in uitleggen en vind je het leuk om iemand iets bij te brengen, dan is bijles geven misschien iets voor jou.

Als je een lerarenopleiding doet dan kan bijles geven ook erg goed staan op je CV. Je doet namelijk werkervaring door bijles te geven. Hierdoor kun je naast extra geld verdienen ook nog een voordeel hebben bij het zoeken naar werk.

18. Iets bezorgen

Iets bezorgen klinkt misschien behoorlijk vaag. We hebben het expres zo neergezet omdat er zoveel mogelijkheden zijn om extra geld te verdienen door iets te bezorgen.

Tegenwoordig is er een groot tekort aan bezorgers. Denk hierbij aan het bezorgen van eten, pakketjes maar ook aan het bezorgen van boodschappen. Daarom is het een populaire manier om iets bij te verdienen.

Het is een goede manier om extra geld te verdienen naast je studie of baan omdat het ook mogelijk is om het ’s avonds of in het weekend te doen.

19. Extra geld verdienen als klusjesman

Heb jij wél een linkerhand en een rechterhand? Veel mensen hebben dit geluk niet. Als je handig bent kun je mensen helpen klussen in je vrije tijd. Denk hierbij aan het ophangen van een schilderij, het in elkaar zetten van meubels of het ontstoppen van de afvoer.

Als klusjesman kun je veel verschillende soorten werk doen. Daarnaast zie je veel verschillende mensen. Het is dus nooit saai. Bovendien geeft het een goed gevoel om mensen te helpen met dingen waar ze zelf niet goed uitkomen.

20. Word virtueel assistent

Virtual assistant is de laatste jaren steeds populairder geworden. De naam zegt eigenlijk al wat het is; een assistent op afstand.

Je werkzaamheden kunnen erg variëren. Het kan bijvoorbeeld data verwerking, social media marketing of boekhouding zijn. Het werk als virtual assistant is dus heel divers.

Bovendien ben je als virtual assistant heel flexibel. Je kunt namelijk op afstand werken en vaak kun je jouw eigen uren indelen. Bovendien kun je erg zelfstandig werken.

21. Babysitten

Babysitten is om meerdere redenen een goede manier om extra geld te verdienen naast je studie of baan.

Allereerst is het werk makkelijk en leuk. Je hebt vaak veel vrije tijd om andere dingen te doen tijdens het babysitten. Je kunt zelf iets anders uit deze lijst doen tijdens het babysitten. In dat geval kun je extra geld verdienen tijdens het extra geld verdienen, wow.

Daarnaast is babysitten ook ideaal omdat het vaak ’s avonds of in het weekend nodig is. Perfect dus om te doen naast je studie of baan. Je gemakkelijk een oppasadres vinden via Oppasland.nl.

22. Word huisoppas

Minder goed met kinderen? Het is ook mogelijk om op een huis te passen. Sommige mensen die op vakantie gaan willen hun huis niet alleen achterlaten. Het is een veiliger gevoel als er iemand thuis is. Ze zoeken dan een huisoppas.

Je taak is simpel, je moet thuis zijn Dit houdt in dat je het huishouden doet en de planten water geeft. In sommige gevallen kun je naast een huis ook op de huisdieren passen.

Hoe kun je een oppasadres vinden? In Nederland is Huisoppas.nl een grote website waar vraag en aanbod bij elkaar komt.

Conclusie: extra geld verdienen

Extra geld verdienen hoeft dus niet altijd moeilijk of saai te zijn. Hopelijk heb je inspiratie gekregen om extra geld te verdienen. Wat is jouw favoriete manier? Deel het in de reacties!

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.