Beste broker voor Amerikaanse aandelen

De Verenigde Staten is een groot deel van de wereldeconomie. Daarom is het ook populair om in Amerikaanse aandelen te beleggen. De juiste broker is daarbij erg belangrijk, omdat je daarmee bijvoorbeeld kosten kunt besparen. In dit artikel kijken we naar wat de beste broker is voor Amerikaanse aandelen, zodat jij makkelijker kunt kiezen.

BrokerKenmerkenMeer informatie
DEGIRO logo.✔ Gebruiksvriendelijk platform
✔ Lage kosten
✔ Groot aanbod Amerikaanse aandelen
✔ Grootste broker Nederland
Logo broker MEXEM.✔ Lage kosten Amerikaanse aandelen
✔ Groot aanbod
✔ Uitgebreid handelsplatform
✔ Voor de ervaren belegger
Logo Easybroker.✔ Lage kosten
✔ Nederlandse broker
✔ Groot aanbod
✔ Makkelijk voor beginners

Beste broker Amerikaanse aandelen

Zojuist heb je een overzicht kunnen zien van de drie beste brokers voor Amerikaanse aandelen. We zullen nu nog wat uitgebreider ingaan op elke broker.

De belangrijkste criteria die we hebben gebruikt (kosten, aanbod en gebruiksvriendelijkheid) worden onderaan in dit artikel uitgebreider toegelicht.

1) DEGIRO

DEGIRO is de eerste broker voor Amerikaanse aandelen die we benoemen in dit artikel. Je kunt bij DEGIRO erg goedkoop beleggen in Amerikaanse aandelen.

Ze rekenen namelijk €2 aan transactiekosten (inclusief handlingkosten) per order. Daarnaast betaal je ook 0,25% aan valutakosten voor het converteren van euro’s naar Amerikaanse dollars.

Iets verder in dit artikel vind je een uitgebreidere vergelijking op de kosten van de brokers die we in dit artikel hebben benoemd.

Het aanbod van DEGIRO is ook erg groot. Je kunt er beleggen in duizenden aandelen, waaronder veel aandelen van Amerikaanse bedrijven.

Ten slotte is er nog het gebruiksgemak. De omgeving van DEGIRO is erg gebruiksvriendelijk, ook voor beginners. Ondanks dit heb je heel veel mogelijkheden binnen het platform van DEGIRO. Bovendien hebben ze een app waarmee je eenvoudig je beleggingen kan bijhouden.

DEGIRO logo.

De perfecte broker voor mensen die zelfstandig en goedkoop willen beleggen. Ze richten zich vooral op lage kosten en het platform is erg gebruiksvriendelijk. DEGIRO is bekroond met veel (internationale) broker awards.

Krijg nu tijdelijk €100 gratis transactietegoed bij het openen van een rekening.*

*voorwaarden zijn van toepassing.

2) MEXEM

MEXEM is een broker die al een aantal jaren actief is op de Europese markt. Ze richten zich op lage kosten en een groot aanbod.

Voor Amerikaanse aandelen rekent MEXEM €0,005 per aandeel met een minimum van €2,50 per transactie. Vooral als je meerdere aandelen per keer koopt dan heeft MEXEM dus erg lage transactiekosten.

Daarnaast rekenen ze ook valutakosten voor het wisselen naar Amerikaanse dollars. De valutakosten die ze rekenen zijn 0,05% van het orderbedrag met een minimum van €5.

Daarnaast zijn de handelsmogelijkheden groot bij MEXEM. Ze hebben namelijk een erg groot aanbod (Amerikaanse) aandelen.

Logo MEXEM.

MEXEM is een broker die zich vooral richt op lage kosten. Met het uitgebreide handelsplatform kun je beleggen in veel verschillende beleggingsproducten op beurzen over de hele wereld.

3) Easybroker

Als laatste broker voor Amerikaanse aandelen benoemen we Easybroker. Dit is een relatief nieuwe Nederlandse broker.

Zoals de naam al doet vermoeden probeert Easybroker beleggen zo makkelijk mogelijk te maken. De filosofie van deze broker is dan ook dat iedereen kan beleggen.

Je kunt bij Easybroker beleggen in  aandelen, ETF’s, beleggingsfondsen, obligaties, metalen en derivaten (opties, futures). Een behoorlijk uitgebreid aanbod dus.

Ten slotte zijn er nog de kosten. Voor Amerikaanse aandelen rekenen ze $0,008 per aandeel met een minimum van $3. Het ligt dus aan de bedragen waarmee je belegt of dit goedkoop is. Ook worden en valutakosten gerekend van 0,05% met een minimum van $3.

Easybroker logo.

Easybroker is een relatief nieuwe Nederlandse broker die beleggen voor iedereen beschikbaar wil maken. Ze focussen zich vooral op lage kosten en een uitgebreid aanbod.

Vergelijking kosten: broker Amerikaanse aandelen

Voor veel mensen zijn kosten een belangrijk criterium voor het kiezen van een broker. Daarom geven we een aantal duidelijke voorbeelden van de kosten bij de brokers die we in dit artikel hebben benoemd.

Allereerst kijken we naar het investeren van €1.000 in Amerikaanse aandelen. Dit betekent waarschijnlijk dat je minder dan 500 aandelen koopt (Easybroker en MEXEM rekenen een vast bedrag bij een klein aantal aandelen). De vergelijking ziet er dan als volgt uit:

BrokerTransactie-
kosten
Valuta-
kosten
Overige
kosten
Meer
informatie
DEGIRO logo.€1€2,50€1
Logo broker MEXEM.€2,50€5€0
Logo Easybroker.$3$3€0

Bij het beleggen van €10.000 is het aannemelijk dat je meer dan 500 aandelen koopt. Stel je voor dat elk aandeel gemiddeld €10 kost. In dat geval koop je dus 1.000 aandelen. De kosten zien er dan zo uit:

BrokerTransactie-
kosten
Valuta-
kosten
Overige
kosten
Meer
informatie
DEGIRO logo.€1€25€1
Logo broker MEXEM.€5€5€0
Logo Easybroker.€8€5€0

Bij kleinere bedragen zijn DEGIRO en Easybroker het goedkoopste. Bij MEXEM vallen de kosten hoger uit de door de minimumbedragen (transactiekosten en valutakosten).

Wanneer je belegt met grotere bedragen dan worden MEXEM en Easybroker goedkoper. De valutakosten lopen dan behoorlijk op bij DEGIRO.

Criteria beste broker voor Amerikaanse aandelen

Bij het kiezen van een broker kun je letten op verschillende factoren. De brokers voor Amerikaanse aandelen die je in dit artikel hebt gezien zijn voornamelijk geselecteerd op drie van deze criteria. Deze worden hieronder kort uitgelegd.

Kosten

Bij het kiezen van een broker is het altijd belangrijk om naar de kosten te kijken. Deze kunnen namelijk een grote impact hebben op je rendement op de lange termijn.

Wanneer we op zoek zijn naar de beste broker voor Amerikaanse aandelen dan kijken we natuurlijk vooral naar wat de kosten zijn bij het beleggen in Amerikaanse aandelen. Je kunt hierbij denken aan transactiekosten en valutakosten.

Aanbod

De grootte van het aanbod is het tweede punt waar we op letten bij een broker voor Amerikaanse aandelen. Het aanbod kan namelijk behoorlijk verschillen tussen brokers.

Natuurlijk kun je ook een rekening openen bij meerdere brokers. In dat geval heb je ook een groter aanbod. Veel mensen vinden dit echter minder fijn. Mocht jij dit geen probleem vinden dan kun je de grootte van het aanbod voor jezelf wat minder zwaar mee laten wegen.

Gebruiksgemak

Ten slotte kijken we nog naar het gebruiksgemak van de broker. Dit heeft te maken met verschillende factoren.

Hoe ziet het handelsplatform van de broker er bijvoorbeeld uit? Is het makkelijk om informatie op te zoeken over verschillende aandelen?

Daarnaast kijken we ook of er een gebruiksvriendelijke app aanwezig is waarmee je jouw beleggingen makkelijk kunt beheren.

Kortom, gebruiksgemak gaat over de algemene ervaring wanneer je bezig bent op het platform van de broker.

Conclusie

We hebben in dit artikel gekeken naar wat de beste broker voor Amerikaanse aandelen is. Drie brokers zijn besproken; MEXEM, DEGIRO en Easybroker.

DEGIRO is bij kleine bedragen een van de goedkoopste brokers om te beleggen in Amerikaanse aandelen. Bovendien hebben ze een uitgebreid platform, wat overigens wel makkelijker te begrijpen is voor beginners.

Wanneer je kijkt naar de kosten dan is MEXEM een van de goedkoopste brokers wanneer je met grote bedragen belegt. Het platform van MEXEM is erg uitgebreid. Dit is zeker een voordeel voor de meer ervaren belegger. Beginners kunnen echter snel door de bomen het bos niet meer zien.

Ten slotte hebben we ook Easybroker besproken. Het aanbod van deze nieuwe Nederlandse broker is groot. Qua kosten zijn ze zowel bij kleine als bij grote bedragen een van de goedkoopste.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geschreven door Joris Geurtjens

Joris houdt ervan om complexe onderwerpen te vertalen naar toegankelijke artikelen. Hij heeft inmiddels al honderden artikelen over persoonlijke financiën geschreven op Finansjaal. In zijn vrije tijd gaat hij graag de natuur in, lopend of op de mountainbike. Zijn favoriete quote is "someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago" van Warren Buffett.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *