<

Review: Miljonair met een gewone baan

Het boek Miljonair met een gewone baan staat al een lange tijd bovenaan op onze boekenlijst. In deze uitgebreidere review van Miljonair met een gewone baan kun je lezen wat je kunt verwachten van dit boek. Daarnaast geven we aan of het de moeite waard is om Miljonair met een gewone baan te lezen.

Samenvatting review Miljonair met een gewone baan

Miljonair met een gewone baan is een inspirerend boek vol met praktische tips. Bovendien is de uitleg goed te begrijpen, zelfs voor mensen die nog niet veel van het onderwerp weten. Een keerzijde hiervan is dat het boek redelijk bij de basis blijft, waardoor meer ervaren lezers er wellicht minder tips uit kunnen halen.

Je kunt de meest belangrijke punten uit deze recensie in de onderstaande tabel vinden.

PluspuntenMinpunten
✔ Praktische Tips✖ Blijft bij de basis
✔ Eenvoudige uitleg
✔ Inspirerend

Het boek Miljonair met een gewone baan

We zullen deze review van Miljonair met een gewone baan beginnen met de meest belangrijke informatie over het boek.

  • Titel: Miljonair met een gewone baan.
  • Schrijver: Oeds-Jan Postma.
  • Jaar van publicatie: 2017.
  • Beschikbaar als: Paperback, e-book en luisterboek.
  • Lengte van het boek: 264 pagina’s of 278 minuten luisteren.
De omslag van het boek Miljonair met een gewone baan.
Omslag Miljonair met een gewone baan.

Het boek is in 2017 geschreven door de Nederlandse schrijver Oeds-Jan Postma. In tegenstelling tot veel andere boeken over persoonlijke financiën is dit dus geen vertaling.

De titel van het boek zal de meeste mensen snel interesseren. Het roept meteen vragen op. En zeg nu eerlijk, zou niet iedereen miljonair willen worden met een normale 9 tot 5 baan? Schijver Oeds-Jan Postma is het op zijn 44e gelukt.

Je kunt Miljonair met een gewone baan zelf lezen, maar het is ook mogelijk om naar het boek te luisteren op bijvoorbeeld Storytel.

In de samenvatting hieronder kun je in het kort lezen wat er in het boek wordt behandeld. Zo kun je zelf beter beslissen of Miljonair met een gewone baan een juiste keuze is voor jou.

Samenvatting: Miljonair met een gewone baan

Het boek Miljonair met een gewone baan geeft je een kijkje in het leven en de gedachten van schrijver Oeds-Jan Postma.

Je kunt het boek grofweg verdelen in vier delen.

In het eerste deel leer je eigenlijk omgaan met geld. Het gaat over prioriteiten stellen en geld uitgeven aan zaken die echt belangrijk voor je zijn. Bovendien geeft Oeds-Jan je een beeld in de mindset van échte miljonairs, niet het type dat je in films ziet.

Het tweede deel gaat over jouw financiële doelen. Je weet namelijk pas wat je moet gaan doen wanneer je weet wat je einddoel is. Hij geeft daarnaast een aantal voorbeelden wat er nodig is om je einddoel te behalen. Bovendien wordt in dit deel de magie van het rente-op-rente effect aangehaald.

In het derde deel gaat het over de weg naar je doelen. Je kunt jouw doelen op twee manieren sneller bereiken. De eerste manier is het verhogen van je inkomen en de tweede manier is het beperken van je uitgaven. Aan de hand van herkenbare Nederlandse voorbeelden geeft Oeds-Jan tips van wat er mogelijk is.

In het laatste deel van het boek laat Oeds-Jan je de kracht van beleggen zien, voortbordurende op het eerder aangehaalde rente-op-rente effect. Om zoveel vermogen op te bouwen is het eigenlijk noodzakelijk om te beleggen. Een miljoen euro sparen is voor de meeste mensen met een gewone baan namelijk niet haalbaar. Miljonair worden met beleggen is dit in veel gevallen wel.

Is Miljonair met een gewone baan een aanrader?

Miljonair met een gewone baan neemt je mee in een reis naar financiële onafhankelijkheid. Er wordt een concreet een praktisch beeld geschetst van hoe iedereen meer financiële vrijheid voor zichzelf kan genereren. Daarom vinden wij het boek Miljonair met een gewone baan onmisbaar voor iedereen die zijn of haar persoonlijke financiën wil verbeteren.

Het beste punt uit het boek Miljonair met een gewone baan is het praktische advies. Er wordt niet verteld dat je snel rijk gaat worden en je krijgt ook geen extreme adviezen. Oeds-Jan laat je zien wat er op de lange termijn mogelijk is wanneer je jouw mindset over geld verandert.

Daarnaast is het prettig dat Oeds-Jan een Nederlandse schrijver is. Vaak zijn soortgelijke boeken namelijk vertaald, waardoor het moeilijker te geloven is dat het ook in Nederland zou kunnen lukken. Oeds-Jan is echter het bewijs dat het ook in Nederland mogelijk is. Hierdoor spreekt het boek veel meer tot de verbeelding en dit maakt het extra inspirerend.

Hoewel het concept financiële onafhankelijkheid erg uitgebreid en duidelijk wordt omschreven in het boek, is het wel een nadeel dat Oeds-Jan redelijk bij de basis blijft met het boek Miljonair met een gewone baan. Voor beginners is dit daarom een schat van informatie, terwijl het voor meer ervaren mensen slechts enkele nieuwe inzichten zal opleveren.

Kortom, het boek Miljonair met een gewone baan is perfect voor mensen die meer willen weten over het concept financiële onafhankelijkheid. Je zult zeker nieuwe inzichten opdoen die jou verder kunnen helpen.

Wat vinden andere lezers van Miljonair met een gewone baan?

Dat wij het boek Miljonair met een gewone baan een aanrader vinden zegt natuurlijk ook niet alles. Daarom kunnen we ook kijken naar wat andere lezers van het boek vinden. Hieronder zie je een overzicht van de reviews op Bol.com, Storytel en Amazon.

De reviews op de platformen bol.com, Storytel en Amazon van het boek Miljonair met een gewone baan.

Andere mensen vinden het boek Miljonair met een gewone baan dus ook een aanrader. Op alle drie de platformen krijgt het boek meer dan 4 van de 5 sterren.

Conclusie

Het boek Miljonair met een gewone baan geeft je een nieuwe kijk op het omgaan met geld. Bovendien zit het boek vol met praktische, realistische tips waardoor jij zelf ook een begin kunt maken aan jouw financiële onafhankelijkheid. Het is dus zeker de moeite waard op dit boek te lezen, of te luisteren natuurlijk.

Ben je door deze recensie geïnteresseerd geraakt in dit boek? Je kunt Miljonair met een gewone baan luisteren op Storytel of kopen op Bol.com.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.