<

Beste boeken over beleggen voor beginners in 2022

Ben je op zoek naar een goed boek over beleggen? We hebben de beste boeken over beleggen voor beginners voor je op een rij gezet. Laat je inspireren met nieuwe inzichten en wordt een betere belegger door de adviezen van grootmeesters zoals Warren Buffett.

Boeken over beleggen voor beginners

Waarom ben je op zoek naar de beste boeken over beleggen? Voor veel beginners in Nederland is het gebrek aan kennis één van de hoofdredenen om niet te beginnen met beleggen. Van de ene kant logisch, want beleggen zonder kennis kan de risico’s behoorlijk vergroten. Daarom is het goed dat je nu dit artikel leest. Door deze beste boeken over beleggen verkrijg je veel kennis over beleggen wat goed is voor elke belegger.

Beste boeken over beleggen voor beginners in 2022

Wat zijn de beste boeken over beleggen voor beginners? In dit artikel bespreken zeven verschillende boeken over beleggen die volgens ons stuk voor stuk de moeite waard zijn.

Voorkant van het boek De beleggingsillusie.

De beleggingsillusie

In ‘De beleggingsillusie’ leggen de schrijvers haarfijn uit hoe professionele vermogensbeheerders meestal minder goed presteren dan de markt. De (hoge) kosten die vermogensbeheerders rekenen hebben een grote impact op je rendement, vooral op de lange termijn. Het advies dat in dit boek wordt gegeven is dan ook om de markt te volgen in plaats van te verslaan. Wat ons betreft is dit boek een van de beste boeken over beleggen voor beginners. Het is inspirerend, staat vol met praktische tips en het geeft een goed beeld over wat er juist niet wordt verteld door banken en vermogensbeheerders.


Voorkant van het boek De intelligente belegger.

De intelligente belegger

Het boek ‘De Intelligente Belegger’ is in 1949 geschreven door Benjamin Graham. Ondanks dat het langer gelden is geschreven is het boek tegenwoordig nog steeds relevant. Velen zijn van mening dat dit hét boek is dat elke belegger gelezen moet hebben. Door dit boek leert hij je om een goede langetermijnstrategie te ontwikkelen.

Benjamin Graham was de professor van superbelegger Warren Buffett. Volgens hem is dit dan ook het beste boek dat ooit over beleggen is geschreven. Alleen daarom zou het boek al de moeite waard moeten zijn.Benjamin Graham was de professor van superbelegger Warren Buffet. Volgens hem is dit dan ook het beste boek dat ooit over beleggen is geschreven. Alleen daarom zou het boek al de moeite waard moeten zijn.


Voorkant van het boek Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen.

Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen

Een van de boeken die niet in deze lijst met beste boeken over beleggen kan ontbreken is de Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen. Het boek is geschreven door een van de oprichters van Meesman.

Met indexbeleggen lift je als het ware mee op de algehele groei van de economie. Je haalt een gemiddeld rendement, wat helemaal niet verkeerd is op de lange termijn. Het voordeel van deze passieve beleggingsstrategie is dat het tijd én geld bespaart.

In dit boek wordt duidelijk uitgelegd hoe indexbeleggen precies werkt en daarnaast staan er praktische tips in waardoor ook jij makkelijk kunt beginnen met indexbeleggen.


Voorkant van het boek Common Sense Investing.

The Little Book of Common Sense Investing

Hoewel dit boek alleen in het Engels verkrijgbaar is, mag dit niet ontbreken in deze lijst. ‘The Little Book of Common Sense Investing’ gaat in op het principe van indexbeleggen. Net als bij het eerdergenoemde boek ‘Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen’ gaat het hierbij om investeren in passieve indexfondsen met lage kosten. Volgens het boek is dit de enige manier om een eerlijk rendement op de lange termijn te garanderen.

In dit boek komen bekende experts aan het woord zoals Warren Buffett, Benjamin Graham en Paul Samuelson. Door dit boek kun je een strategie ontwikkelen voor het beleggen in een breed gespreid portfolio met lage kosten, zonder dat je de risico’s hebt van individuele aandelen. Je kunt de markt het werk laten doen voor jou.


Voorkant van het boek Leren beleggen als Warren Buffett.

Leer Beleggen als Warren Buffett

Zoals de naam al doet vermogen gaat ‘Leer Beleggen als Warren Buffett’ over de lessen die je kunt leren van deze grootmeester. Warren Buffett is al een aantal keren voorbij gekomen in dit artikel met beste boeken over beleggen. Dat is niet voor niets. Er is weinig discussie nodig om te bepalen wie de beste belegger ooit is. Warren Buffett heeft zijn vermogen met beleggen laten groeien van $100 naar tientallen miljarden. Vooral door te beleggen in dividend aandelen.

In dit boek lees je bijzondere inzichten van Warren Buffett. Je krijgt een kijkje in het hoofd van Warren Buffett en hoe hij denkt over bepaalde dingen. Bovendien gaat het boek dieper in op de unieke en succesvolle langetermijnstrategie die Warren Buffett al zijn fortuin heeft opgeleverd.


Voorkant van het boek Stay the Course.

Stay the Course

Dit is het tweede Engelstalige boek in dit artikel. In ‘Stay the Course’ lees je hoe de eerste indexfondsen ter wereld zijn ontstaan en wat de rol was van Vanguard in dit verhaal. Daarnaast krijg je een unieke kijk in het hoofd van de inspirerende oprichter van Vanguard John C. Bogle.

John C. Bogle heeft van Vanguard de grootste vermogensbeheerder gemaakt ter wereld. Door de unieke aanpak van lage kosten en een passieve beleggingsstrategie is Vanguard gegroeid tot een bedrijf dat meer dan $5.000.000.000.000 aan vermogen beheert. Vanguard is bovendien ook het bedrijf dat de bekende ETF VWRL beheert. De ‘V’ in VWRL staat voor Vanguard.

Dit boek is een aanrader als je meer wil weten over het ontstaan van indexfondsen, de geschiedenis van Vanguard en als je geïnspireerd wil worden door de fascinerende man John C. Bogle.


Voorkant van het boek De Basis van het Beleggen.

De basis van het beleggen

‘De basis van het beleggen’ doet zijn naam eer aan. Het is letterlijk de basis van iedere belegger. De beginselen van beleggen worden helder uitgelegd aan de hand van heldere voorbeelden.

Het boek geeft een goed beeld van het verschil tussen beleggen en speculeren. Het geeft je inzicht in hoe je kunt beleggen voor de lange termijn. Daarnaast geeft het aan dat je ver weg moet blijven van vermogensbeheerders en complexe beleggingsproducten zoals opties.

Conclusie: beste boeken over beleggen

Hoe heerlijk is het om een goed boek te vinden? Hopelijk heeft deze lijst je geholpen met het vinden van een goed boek over beleggen. Als er volgens jou een boek mist in deze lijst met boeken over beleggen, laat het dan weten in de reacties!

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.