Categorieën
Beleggen

Beste ETF broker 2021: 4 goede opties om uit te kiezen

Wat is de beste ETF broker in 2021? We vergelijken verschillende brokers waarbij we kijken naar het ETF aanbod en de kosten.

Het vinden van een broker kan lastig zijn. Door de hoeveelheid aan keuze zie je soms door de bomen het bos niet meer. Als je specifiek op zoek bent naar een broker voor het aankopen van ETF’s dan wordt de keuze al iets makkelijker. Maar wat is de beste ETF broker van Nederland in 2021?

Waar ETF kopen?

Beleggen in ETF’s is een goede manier om je beleggingen te spreiden en daarnaast is het vaak relatief goedkoop. Je bespaart namelijk veel transactiekosten en de lopende kosten van ETF’s zijn vaak lager dan bij beleggingsfondsen.

Je kunt ETF’s kopen bij een broker. Er zijn erg veel verschillende brokers waar je uit kunt kiezen. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Door al deze brokers kan het lastig zijn om een goede ETF broker te vinden. Daarom zetten we een aantal goede brokers voor je op een rij.

Beleggen in ETF’s is meestal zelfstandig. Daarom zijn de brokers die hier worden besproken vooral brokers waarbij je alleen zelf kunt beleggen. Wanneer brokers voor jou gaan beleggen dan krijg je al snel te maken met beleggingsfondsen of indexfondsen.

Wat maakt een broker de beste ETF broker?

Voordat we naar de lijst met beste brokers gaan kijken bepalen we eerst wat de meeste belangrijke punten zijn bij het kiezen van een ETF broker. Dit zijn best algemene dingen. We bespreken daarom verschillende brokers die allemaal hun eigen unieke eigenschappen hebben. Je kunt dan aan het einde zelf bepalen welke broker bij jou past.

Als je speciaal op zoek bent naar een broker voor het aankopen van ETF’s, dan zijn het aanbod en de kosten belangrijk om op te letten. Deze twee punten komen dan ook terug bij alle brokers.

Aanbod van een ETF broker

Met het aanbod van een ETF broker bedoelen we het aantal verschillende ETF’s dat je kunt aankopen. Sommige brokers hebben namelijk een heel klein aantal ETF’s waar je uit kunt kiezen terwijl andere heel veel keuze hebben.

Een groter aanbod van ETF’s is belangrijk omdat je daardoor vrijer bent om te bepalen in welke ETF je gaat beleggen. Je hoeft dan niet per se over te stappen naar een andere broker wanneer je toch in een andere ETF wil investeren. Dit brengt een stukje gemak met zich mee.

Mocht je het geen probleem vinden om klant te zijn bij meerdere brokers dan zou je dit punt wat minder zwaar mee kunnen laten wegen.

Kosten ETF Broker

De kosten zijn het meest belangrijk bij beleggen omdat deze een grote impact kunnen hebben op je rendement. Daarom is het eigenlijk belangrijk voor iedereen om hier op te letten.

Het beleggen in ETF’s is juist een goede manier om de kosten laag te houden. Je kunt namelijk in één keer in veel verschillende bedrijven beleggen zonder dat je veel transactiekosten betaalt.

Als je goed let op de kosten van beleggen dan is de keuze voor de juiste broker erg belangrijk. De kosten die het meest voorkomen, en ook de grootste impact hebben, zijn de transactiekosten en de servicekosten.

Het verschilt heel erg hoe hoog de transactiekosten zijn die een broker rekent voor het aankopen en verkopen. Zoals we zometeen zullen zien komt het voor dat brokers in sommige gevallen helemaal geen transactiekosten rekenen.

Daarnaast heb je bij beleggen vaak nog te maken met servicekosten in de vorm van een bewaarloon of een service fee. In dat geval rekent de broker jaarlijks een percentage over het belegde vermogen dat je bij die broker hebt. Gelukkig rekenen niet alle brokers deze kosten.

Beste ETF broker in 2021

Wat is de beste ETF broker in 2021? We behandelen een aantal goede opties die allemaal kans maken op deze titel. Hierna kun jij bepalen wat de beste ETF broker is voor jou.

DEGIRO

Voordelen
Gebruiksvriendelijk
Lage kosten
Ruim aanbod aandelen en ETF’s

Nadelen
Geen begeleiding

Veel mensen zullen bij het denken aan een ETF broker vrijwel meteen aan DEGIRO denken. Dit is niet gek, want DEGIRO is de goedkoopste broker voor ETF’s. Bovendien hebben ze een groot aanbod van ETF’s.

Het unieke aan DEGIRO is dat ze de DEGIRO kernselectie hebben. Dit is een lijst met verschillende ETF’s die je minimaal één keer per maand onder bepaalde voorwaarden kunt aankopen zonder transactiekosten. Dit is ideaal voor de mensen die periodiek, bijvoorbeeld maandelijks, ETF’s willen aankopen (Dollar Cost Averaging).

Sommige ETF’s / trackers zitten niet in de kernselectie. Geen zorgen, DEGIRO hanteert naast de kernselectie namelijk een van de laagste transactiekosten van Nederland. Je betaalt €2 + 0,03% van het bedrag dat je wil beleggen. Dit is veel lager dan bij de meeste andere aanbieders. Bovendien rekenen ze geen servicekosten.

DEGIRO is een execution-only broker wat betekent dat je verder geen hulp krijgt bij het beleggen. Hierdoor kunnen ze ook de lage kosten blijven bieden. Ideaal dus voor de zelfstandige belegger.

DEGIRO

De perfecte broker voor mensen die zelfstandig en goedkoop willen beleggen. Ze richten zich vooral op lage kosten en het platform is erg gebruiksvriendelijk. DEGIRO is bekroond met veel (internationale) broker awards.

Het is nu mogelijk om bij DEGIRO commissievrij te beleggen in Amerikaanse aandelen en verschillende ETF’s. Tot 20 december betaal je ook geen handlingkosten.

MEXEM

Voordelen
Lage kosten
Duurzaam beleggen
Uitgebreide handelsplatform
Divers aanbod
Klantenservice

Nadelen
Valt onder toezicht Cyprus
Redelijk complex platform

MEXEM is een broker die sinds een aantal jaar actief is op de Nederlandse markt. Wat MEXEM zo’n goede ETF broker maakt is het grote aanbod en de lage kosten.

MEXEM rekent een van de laagste transactiekosten van Nederland. De transactiekosten zijn namelijk 0,06% van je orderbedrag met een minimum van €1,80. Het ligt dus aan je orderbedrag wie de laagste transactiekosten heeft, DEGIRO of MEXEM. Ook MEXEM rekent geen servicekosten voor het beheren van de ETF’s.

Een ander pluspunt van MEXEM is het uitgebreide handelsplatform. Je hebt heel veel mogelijkheden om inzicht te krijgen in de samenstelling van ETF’s die je interessant vindt.

mexem

MEXEM is een broker die zich vooral richt op lage kosten. Met het uitgebreide handelsplatform kun je beleggen in veel verschillende beleggingsproducten op beurzen over de hele wereld.

BUX Zero

Voordelen
Gebruiksvriendelijk
Makkelijk zelf beleggen
Goedkoop beleggen

Nadelen
Speels en speculatief karakter
Beperkt aanbod

BUX Zero is een beleggingsapp waarmee je aandelen en ETF’s kunt kopen. Het voordeel van een beleggingsapp is dat je niet wordt overspoeld met mogelijkheden. De omgeving van BUX Zero is simpel en overzichtelijk.

BUX Zero biedt het zonder commissie aankopen van Europese aandelen en ETF’s aan. Het aantal ETF’s dat BUX Zero aanbiedt is beperkt ten opzichte van andere aanbieders, maar deze ETF’s kun je wel zonder commissie kopen. BUX Zero rekent ook geen servicekosten. Het is dus mogelijk om helemaal gratis te beleggen.

Door de gebruiksvriendelijke app en het commissievrij beleggen is de BUX Zero app zeker de moeite waard om een keer te proberen.

BUX Zero is een gebruiksvriendelijke app waarmee je heel makkelijk kunt beleggen. Met BUX Zero kun je goedkoop beleggen in aandelen en ETF’s. Soms is het zelfs helemaal gratis.

Bij het aanmaken van een account krijg je een gratis aandeel met een maximale waarde van €200*

* Voor meer informatie check bijlage 4 van de overeenkomst.

Binck Fundcoach

Voordelen
Ruim aanbod ETF’s
Geen transactiekosten periodiek beleggen

Nadelen
Servicekosten

Binck is al een lange tijd een gevestigde naam in Nederland. Binck Fundcoach is het onderdeel bij Binck waarmee je kunt beleggen in fondsen. Dit kunnen zowel beleggingsfondsen als ETF’s zijn.

Ze hebben een ruim aanbod van ETF’s, maar hanteren helaas wel transactiekosten. Deze kosten zijn minimaal €8 waardoor het procentueel al snel erg duur is. De reden dat ze toch in deze lijst staan is dat ze geen transactiekosten rekenen bij periodiek beleggen.

Het grote voordeel van beleggen bij Binck Fundcoach is dat je elke maand zonder transactiekosten automatisch kunt beleggen, ook met kleine bedragen.

Binck Fundcoach rekent wel servicekosten als enige van de brokers in dit artikel. Dit is een percentage dat je jaarlijks betaalt over het belegde vermogen. De servicekosten van Binck Fundcoach zijn 0,18% per jaar.

Conclusie: de beste ETF broker

Wat is de beste ETF broker van Nederland? In dit artikel zijn een aantal brokers langsgekomen. Wat voor jou de beste ETF broker is hangt vooral af van je wensen.

DEGIRO is iets voor jou als je goedkoop wil beleggen in ETF’s op een gebruiksvriendelijk platform. Als er interessante ETF’s zitten in DEGIRO kernselectie is dit zeker iets voor jou.

Ook bij MEXEM kun je goedkoop beleggen in ETF’s. Het voordeel van deze broker is dat je een uitgebreider platform hebt met veel verschillende mogelijkheden. Het platform kan voor beginners wel complex zijn.

Als je voor simpel wil gaan, dan kun je BUX Zero proberen. Het aanbod is wel wat kleiner dan bij de andere brokers. Bij BUX Zero kun je wel op een goedkope manier super eenvoudig beleggen in ETF’s via de gebruiksvriendelijke app.

Wil je helemaal geen omkijken meer hebben naar je beleggingen dan kun je wellicht voor Binck Fundcoach kiezen. Hoewel ze als enige servicekosten rekenen kun je wel volledig automatisch periodiek beleggen bij deze broker.

Zoals je kunt zien is er voor iedereen wel een passende ETF broker. Wat is jouw favoriete broker?

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *