Beste ETF broker Nederland in 2022: 3 goede opties

Het vinden van een broker kan lastig zijn. Door de hoeveelheid aan keuze zie je soms door de bomen het bos niet meer. Als je specifiek op zoek bent naar een broker voor het aankopen van ETF’s dan wordt de keuze al iets makkelijker. Maar wat is de beste ETF broker van Nederland in 2022? We noemen een aantal goede opties.

BrokerKenmerkenMeer informatie
Logo ETF broker DEGIRO.✔ Gebruiksvriendelijk platform
✔ ETF kernselectie
✔ Lage kosten
✔ Groot aanbod ETF's
Logo ETF broker BUX Zero.✔ Commissievrij handelen in ETF's
✔ Gratis aandeel bij aanmelden
✔ Gebruiksvriendelijke app
✔ Makkelijk voor beginners
Logo ETF broker MEXEM.✔ Lage kosten
✔ Groot aanbod
✔ Uitgebreid handelsplatform
✔ Focus op duurzaam beleggen

Beste ETF broker

Wat is de beste ETF broker in 2022? We behandelen een aantal goede opties die allemaal kans maken op deze titel. Op basis hiervan kun je kijken wat de beste ETF broker is voor jou.

1) DEGIRO

VoordelenNadelen
Gebruiksvriendelijk platformGeen begeleiding
ETF kernselectie
Lage kosten
Groot aanbod ETF's

Veel mensen zullen bij een ETF broker vrijwel meteen aan DEGIRO denken. Dit is niet gek, want DEGIRO is de goedkoopste broker voor ETF’s. Daarnaast hebben ze ook nog een groot aanbod van ETF’s.

Het unieke aan DEGIRO is dat ze de DEGIRO kernselectie hebben. Dit is een lijst met verschillende ETF’s die je minimaal één keer per maand onder bepaalde voorwaarden kunt aankopen zonder transactiekosten. Dit is ideaal voor de mensen die periodiek, bijvoorbeeld maandelijks, ETF’s willen aankopen.

Sommige ETF’s / trackers zitten niet in de kernselectie. Geen zorgen, DEGIRO hanteert naast de kernselectie namelijk een van de laagste transactiekosten van Nederland. Bovendien rekenen ze geen servicekosten.

DEGIRO is een execution-only broker wat betekent dat je verder geen hulp krijgt bij het beleggen. Hierdoor kunnen ze ook de lage kosten blijven bieden. Door het gebruiksvriendelijke platform zijn ze echter nog steeds geschikt voor beginners.

DEGIRO logo.

De perfecte broker voor mensen die zelfstandig en goedkoop willen beleggen. Ze richten zich vooral op lage kosten en het platform is erg gebruiksvriendelijk. DEGIRO is bekroond met veel (internationale) broker awards.

Tijdelijk krijg je bij DEGIRO €100 gratis transactietegoed bij het openen van een rekening.

2) BUX Zero

VoordelenNadelen
Commissievrij handelen in ETF’sBeperkter aanbod
Gratis aandeel bij aanmelden
Gebruiksvriendelijke app
Makkelijk voor beginners

BUX Zero is een beleggingsapp waarmee je aandelen en ETF’s kunt kopen. Het voordeel van deze beleggingsapp is dat je niet wordt overspoeld met mogelijkheden. De omgeving van BUX Zero is simpel en overzichtelijk.

BUX Zero biedt het zonder commissie aankopen van aandelen en ETF’s aan. Het aantal ETF’s dat BUX Zero aanbiedt is minder groot dan bij andere aanbieders. Ze zijn echter wel bezig om het aanbod te vergroten. BUX Zero rekent daarnaast ook geen servicekosten. Het is dus mogelijk om helemaal gratis te beleggen in ETF’s.

Door de gebruiksvriendelijke app en het commissievrij beleggen is de BUX Zero app zeker de moeite waard om een keer te proberen.

BUX Zero is een gebruiksvriendelijke app waardoor het heel makkelijk wordt om te beleggen, ook voor beginners. Met BUX Zero kun je zonder commissie beleggen in aandelen en ETF’s.

Bij het aanmaken van een account krijg je een gratis aandeel met een maximale waarde van €200*

* Voor meer informatie check bijlage 4 van de overeenkomst.

3) MEXEM

VoordelenNadelen
Lage kostenValt onder toezicht Cyprus
Groot aanbod
Uitgebreid handelsplatform
Focus op duurzaam beleggen

MEXEM is een broker die sinds een aantal jaar actief is op de Nederlandse markt. Wat MEXEM zo’n goede ETF broker maakt is de combinatie van het grote aanbod en de lage kosten.

MEXEM rekent een van de laagste transactiekosten van Nederland. De transactiekosten zijn namelijk 0,06% van je orderbedrag met een minimum van €1,80.

Een ander pluspunt van MEXEM is het uitgebreide handelsplatform. Je hebt heel veel mogelijkheden om inzicht te krijgen in de samenstelling van ETF’s die je interessant vindt. Wel is het platform aan de complexe kant voor beginnende beleggers.

Ten slotte ligt de focus bij MEXEM heel erg op duurzaam beleggen. In het uitgebreide handelsplatform zijn er veel mogelijkheden om de duurzaamheid van je portfolio in de gaten te houden.

Logo MEXEM.

MEXEM is een broker die zich vooral richt op lage kosten. Met het uitgebreide handelsplatform kun je beleggen in veel verschillende beleggingsproducten op beurzen over de hele wereld.

April actie: tot €750 transactietegoed bij het openen van een rekening.

Waar kun je ETF’s kopen?

Je kunt ETF’s kopen bij een broker. Er zijn erg veel verschillende brokers waar je uit kunt kiezen. Daardoor kan het lastig zijn om een goede ETF broker te vinden. Daarom hebben we een aantal goede ETF brokers voor je op een rij gezet.

Beleggen in ETF’s is meestal zelfstandig. Daarom zijn de brokers die hier worden besproken vooral brokers waarbij je alleen zelf kunt beleggen. Wanneer brokers voor jou gaan beleggen dan krijg je al snel te maken met beleggingsfondsen of indexfondsen.

Tip: we hebben eerder gekeken naar hoe je kunt beleggen in indexfondsen.
Author

Wat maakt een broker de beste ETF broker?

Wat zijn de meest belangrijke punten zijn bij het kiezen van een ETF broker? 

Als je speciaal op zoek bent naar een broker voor het aankopen van ETF’s, dan zijn het aanbod en de kosten belangrijk om op te letten. Deze twee punten komen dan ook terug bij alle brokers.

Aanbod van een ETF broker

Met het aanbod van een ETF broker bedoelen we het aantal verschillende ETF’s dat je kunt aankopen. Sommige brokers hebben namelijk een heel klein aantal ETF’s waar je uit kunt kiezen terwijl andere heel veel keuze hebben.

Een groter aanbod van ETF’s is belangrijk omdat je daardoor vrijer bent om te bepalen in welke ETF je gaat beleggen. Je hoeft dan niet per se over te stappen naar een andere broker wanneer je toch in een andere ETF wil investeren. Dit brengt een stukje gemak met zich mee.

Mocht je het geen probleem vinden om klant te zijn bij meerdere brokers dan zou je dit punt wat minder zwaar mee kunnen laten wegen.

Kosten ETF Broker

De kosten zijn het meest belangrijk bij beleggen omdat deze een grote impact kunnen hebben op je rendement. Daarom is het eigenlijk voor iedereen belangrijk om hier op te letten.

Het beleggen in ETF’s is juist een goede manier om de kosten laag te houden. Je kunt namelijk in één keer in veel verschillende bedrijven beleggen zonder dat je veel transactiekosten betaalt.

Als je goed let op de kosten van beleggen dan is de keuze voor de juiste ETF broker erg belangrijk. De kosten die het meest voorkomen, en ook de grootste impact hebben, zijn de transactiekosten en de servicekosten.

Het verschilt heel erg hoe hoog de transactiekosten zijn die een broker rekent voor het aankopen en verkopen. In sommige gevallen rekenen brokers helemaal geen transactiekosten voor het beleggen in ETF’s.

Daarnaast heb je bij beleggen vaak nog te maken met servicekosten in de vorm van een bewaarloon of een service fee. In dat geval rekent de broker jaarlijks een percentage over het belegde vermogen dat je bij die broker hebt. Gelukkig rekenen ook niet alle brokers deze kosten.

Conclusie: de beste ETF broker

Wat is de beste ETF broker van Nederland? In dit artikel zijn een aantal brokers langsgekomen. Wat voor jou de beste ETF broker is hangt vooral af van je wensen.

DEGIRO is iets voor jou als je goedkoop wil beleggen in ETF’s op een gebruiksvriendelijk platform. Ze hebben bovendien een uitgebreid aanbod én de kernselectie met 200 ETF’s.

Als je voor simpel wil gaan, dan kun je BUX Zero proberen. Het aanbod is wel wat kleiner dan bij de andere brokers. Bij BUX Zero kun je wel zonder commissie beleggen in ETF’s via de gebruiksvriendelijke app.

Ook bij MEXEM kun je goedkoop beleggen in ETF’s. Het voordeel van deze broker is dat je een uitgebreider platform hebt met veel verschillende mogelijkheden. Het platform kan voor beginners wel complex zijn.

Zoals je kunt zien is er voor iedereen wel een passende ETF broker. Wat is jouw favoriete broker?

Veelgestelde vragen (FAQ)

We bespreken in het kort nog een aantal veelgestelde vragen die te maken hebben met ETF brokers.

Wat is een ETF broker?

Er zijn op dit moment geen brokers waar je alleen ETF’s kunt kopen. Een ETF broker is volgens ons daarom een broker waar het kopen van ETF’s aantrekkelijk is door bijvoorbeeld lage kosten of een groot aanbod. 

Welke ETF broker kiezen?

Het hangt van jouw wensen af welke ETF broker je moet kiezen. In dit artikel hebben we een aantal voorbeelden genoemd van brokers op basis van aanbod en kosten.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.