Peaks vs DEGIRO

Peaks en DEGIRO zijn beide brokers die geschikt zijn voor beginners. Toch zijn er ook veel verschillen te benoemen. In dit artikel kijken we naar Peaks vs DEGIRO zodat het voor jou makkelijker wordt om een keuze te maken.

Samenvatting: Peaks vs DEGIRO

We beginnen met de samenvatting van de vergelijking tussen Peaks en DEGIRO. Deze punten staan uitgebreider besproken in de rest van het artikel.

  • Kosten. Hoewel Peaks geen transactiekosten rekent en DEGIRO meestal wel, is DEGIRO toch veel goedkoper dan Peaks. Dit zit vooral in de lopende kosten. Deze kunnen bij Peaks al snel tegen de 1% per jaar aanlopen, terwijl ze niet aanwezig zijn bij DEGIRO.
  • Aanbod. Bij Peaks kun je een risicoprofiel kiezen. Aan de hand daarvan beleg je in 4 aandelenfondsen en 2 obligatiefondsen. Bij DEGIRO heb je de keuze uit duizenden aandelen, ETF’s, obligaties en beleggingsfondsen. Het aanbod van DEGIRO is dus veel groter in zowel de verschillende beleggingsproducten als de hoeveelheid.
  • Gebruiksvriendelijkheid. Doordat de opties binnen Peaks erg beperkt zijn is dit het meest gebruiksvriendelijke platform. Alles is heel duidelijk uitgelegd en simpel. Hoewel het platform van DEGIRO overzichtelijk is, heb je er wel meer kennis voor nodig. Dit komt omdat je veel meer mogelijkheden hebt bij DEGIRO.
  • Veiligheid. Beide brokers doen aan vermogensscheiding en staan ingeschreven bij het klachteninstituut financiële dienstverlening.

Peaks vs DEGIRO

Veel mensen willen het verschil weten tussen Peaks en DEGIRO. Het zijn beide goede brokers voor de beginnende belegger. In dit artikel kun je de belangrijkste verschillen tussen deze twee brokers zien. Wanneer je meer informatie wil over elke broker kun je kijken in onze Peaks review of DEGIRO review.

Kosten: Peaks vs DEGIRO

Bij het kiezen van een broker zijn de kosten een van de belangrijkste dingen waar je op kunt letten. Deze kunnen namelijk een grote impact hebben op je rendement. We vergelijken de kosten van Peaks en DEGIRO.

Transactiekosten

Laten we beginnen met transactiekosten. Peaks rekent helemaal geen transactiekosten.

Wat de transactiekosten zijn bij DEGIRO hangt af van het land waarin je wil beleggen en van het beleggingsproduct. Je kunt bijvoorbeeld zonder commissie beleggen in Amerikaanse en Canadese aandelen.

Wel rekent DEGIRO €1 handlingkosten per transactie.

Voor Nederlandse aandelen rekenen ze €2 transactiekosten. Bovendien hebben ze nog DEGIRO kernselectie. Dit is een lijst met ETF’s die je elke maand minimaal één keer kunt aankopen zonder transactiekosten, onder bepaalde voorwaarden.

Voor het volledige overzicht van kosten kun je het beste kijken op de website van DEGIRO.

Beheerkosten

Brokers kunnen soms beheerkosten rekenen voor het ‘bewaren’ van beleggingen. Dit wordt ook wel een service fee genoemd. DEGIRO rekent geen beheerkosten voor het aanhouden van aandelen en ETF’s. Bij Peaks worden er wel beheerkosten gerekend. De beheerkosten die Peaks rekent zijn redelijk hoog. Peaks rekent namelijk 0,50% over je belegde vermogen per jaar.

Overige kosten

Wanneer je belegt in buitenlandse valuta, dan rekent DEGIRO valutakosten van 0,25%. Dit is een vergoeding om jouw euro’s te wisselen naar buitenlandse valuta.

Daarnaast rekent DEGIRO aansluitingskosten van €2,50 per jaar voor elke beurs waarop je belegt. Alleen de beurzen van Amsterdam en Brussel zijn gratis.

Peaks rekent ook overige kosten, namelijk de pakketkosten. Bij een belegd vermogen dat kleiner is dan €2.500 rekenen ze €0,99 per maand. In het meest gunstige geval (bij een bedrag van €2.499,99) zijn deze kosten dus 0,48% per jaar.

Aanbod: Peaks vs DEGIRO

We vergelijken het aanbod van Peaks vs DEGIRO zodat je kunt zien of de beleggingsproducten die jij wil kopen ook bij deze brokers te koop zijn.

DEGIRO heeft een erg groot aanbod beleggingsproducten. Bij DEGIRO kun je beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF’s en derivaten (opties en futures). Je kunt bovendien handelen op meer dan 60 verschillende beurzen wereldwijd.

Bij Peaks kun je een bepaald portfolio kiezen dat past bij jouw risicoprofiel. Naar aanleiding van deze keuze beleg je in verschillende duurzame indexfondsen. In totaal zijn er 4 aandelenfondsen en 2 obligatiefondsen. Buiten het kiezen van een portfolio kun je hier zelf niks aan doen.

Gebruiksvriendelijkheid: Peaks vs DEGIRO

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij elke broker, en hoeveel verschillende opties heb je? We bekijken de gebruiksvriendelijkheid van Peaks en DEGIRO.

Peaks heeft een heel gebruiksvriendelijke app. Je hebt als belegger heel weinig keuzes, wat juist ideaal is wanneer je net begint. Wanneer je begint met beleggen hoef je alleen een portfolio te kiezen en eenmalig in te stellen hoeveel je wil beleggen. De rest gebeurt dan automatisch. Beleggen wordt bijna nergens zo makkelijk als bij Peaks.

DEGIRO kun je via de browser of app bereiken. Het platform is gebruiksvriendelijk. Door het grotere aanbod heb je wel veel meer opties dan bij Peaks, maar als beginner kom je hier alsnog wel uit. Het platform is niet té complex. Je kunt de meest belangrijke informatie over de beleggingen direct in het platform zien, wat erg handig is. Bovendien is het plaatsen van orders makkelijk. Automatisch beleggen is alleen niet mogelijk, terwijl dit wel het geval is bij Peaks.

Veiligheid: Peaks vs DEGIRO

Veiligheid is misschien wel het meest belangrijk wanneer je een broker gaat kiezen. Je gaat deze partij namelijk je geld toevertrouwen. Daarom kijken we naar de veiligheid van Peaks en DEGIRO.

Bij beide brokers wordt er vermogensscheiding toegepast. Dit betekent dat je beleggingen apart worden bewaard van het eigen vermogen van de broker. In het geval dat Peaks of DEGIRO failliet gaat zijn jouw beleggingen dus veilig.

Daarnaast zijn Peaks en DEGIRO ook beide aangemeld bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Wanneer beleggers klachten hebben kunnen ze dit dan aangeven bij dit instituut. Het advies dat dit instituut uitbrengt is bindend, wat betekent dat de broker dan verplicht is om dit advies uit te voeren.

Conclusie: Peaks vs DEGIRO

Het ligt er dus aan wat je belangrijk vindt. Peaks is beter wanneer je wil gaan voor meer gemak. Je hoeft in dat geval minder om te kijken naar je beleggingen. Daar staat wel een prijs tegenover. De kosten zijn veel hoger dan bij DEGIRO. Bij DEGIRO moet je meer zelf doen, maar heb je ook veel meer mogelijkheden. Hierdoor heb je wel lagere kosten dan bij Peaks.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.