Categorieën
Beleggen

Beste broker voor beginnende belegger in 2021

Wat is de beste broker voor de beginnende belegger? We hebben een aantal opties voor je op een rij gezet zodat jij een goede start kunt maken.

Veel mensen die beginnen met beleggen vinden het moeilijk om een broker te kiezen. De keuze voor een broker is echter wel belangrijk. Maar wat is de beste broker voor de beginnende belegger? We hebben een aantal goede opties voor je op een rij gezet. Het is daarna aan jou om te bepalen welke broker het beste bij jou past.

Wat kun je verwachten?

Broker voor beginnende belegger

Beleggen is voor beginners soms ingewikkeld. Wanneer je begint met beleggen dan komt er heel veel informatie op je af. Het komt daarom vaak voor dat mensen niet goed weten waar ze moeten beginnen.

Wanneer we kijken naar een broker voor de beginnende belegger staat het gebruiksgemak en de eenvoud daarom centraal.

Als beginnende belegger wil je een broker die jouw leven makkelijker maakt. In dit artikel benoemen we een aantal opties van brokers die geschikt zijn..

Kenmerken beste broker voor beginnende belegger

We hebben een aantal belangrijke kenmerken die je als beginner kunt gebruiken bij het kiezen van een broker voor je op een rij gezet.

Gebruiksgemak

We hebben het net al kort aangehaald. Gebruiksgemak is één van de meest belangrijke kenmerken van een broker voor de beginnende belegger.

Met gebruiksgemak bedoelen we dat het beleggingsplatform niet te ingewikkeld moet zijn. De mogelijkheden binnen het platform moeten zelfs voor beginners duidelijk blijven.

Sommige brokers bieden namelijk een heel uitgebreid platform aan met veel verschillende mogelijkheden. Dat is leuk voor de belegger met meer ervaring, maar als beginnende belegger kun je hierdoor makkelijk verdwalen.

Lage kosten

Kosten bij beleggen kunnen een grote invloed hebben op je rendement. Doordat een beginnende beleggers vaak begint met het beleggen van kleine bedragen zijn kosten extra belangrijk.

Zelfs kosten die op het eerste oog minder relevant lijken, kunnen behoorlijk oplopen over een langere periode. Daarom is het handig om bij het kiezen van een broker ook te kijken naar de kosten. Op deze manier zorg je ervoor dat jij het hoogste rendement behaalt, en niet je broker.

Eigen invulling

Wanneer we kijken naar de verschillende brokers waar de kosten laag zijn en het gebruiksgemak hoog, dan kun je nog steeds onderscheid maken tussen verschillende brokers.

Bij de ene broker heb je namelijk veel mogelijkheden en vrijheid om precies te doen wat jij wil. Je kunt dan bijvoorbeeld beleggen in veel verschillende beleggingsproducten. Hier is over het algemeen ook wat meer kennis voor nodig. Vind je het leuk om met beleggen bezig te zijn, dan kan dit de goede keuze voor je zijn.

Wil je echter minder met beleggen bezig zijn, dan heb je ook brokers die alles makkelijker voor je hebben gemaakt. Je kunt dan minder zelf kiezen, maar hierdoor hoef je zelf bijna niks aan beleggen te doen, terwijl je toch rendement behaalt.

Het ligt helemaal aan jou wat je prettig vindt. Een beleggingsrekening openen is gratis, dus je kunt ook altijd beide opties uitproberen. In dit artikel worden voorbeelden gegeven van beide type brokers.

Beste broker voor beginnende belegger

Waar de beste broker voor de beginnende belegger aan moet voldoen hebben we net gezien. We zullen nu een aantal voorbeelden geven. Gebruiksgemak en kosten zullen bij elke broker terugkomen. Bij de ene optie is er meer ruimte voor eigen invulling, terwijl er bij de andere optie meer voor je wordt gedaan.

Meesman

Meesman is geen broker maar een fondsbeheerder. Zij maken indexbeleggen al sinds 2005 mogelijk in Nederland. Je kunt bij Meesman eenvoudig beleggen in indexfondsen met een goede spreiding. Je kunt kiezen uit vijf aandelenfondsen en twee obligatiefondsen.

Het is een onderdeel van de uitgebreide dienstverlening van Meesman om de fondsen te selecteren. Als beginnende belegger maakt dat jouw leven een stuk makkelijker.

Meesman heeft het met het fonds Aandelen Wereldwijd Totaal nog makkelijker gemaakt voor de beginnende belegger. Dit fonds heeft een maximale spreiding (6.000 aandelen van grote, middelgrote en kleine bedrijven uit ontwikkelde en opkomende landen), is markt gewogen, kan dividendbelasting terugvorderen en belegt duurzaam. In het kort: alles wat je wilt in 1 fonds.

Door de eenvoud van Meesman zijn de kosten ook laag gebleven. Je betaalt 0,25% transactiekosten en 0,50% fondskosten per jaar.

Het beleggingsplatform van Meesman is ook ideaal voor de beginnende belegger. Het is namelijk erg eenvoudig opgezet. Bovendien zijn ze bezig met het ontwikkelen van een app.

Meesman logo

Meesman is dé pionier van indexbeleggen in Nederland. Eenvoud staat centraal bij Meesman. Beleggen wordt bovendien makkelijk door het gebruiksvriendelijke platform.

DEGIRO

Wellicht heb je al van DEGIRO gehoord. Met meer dan 1 miljoen klanten zijn ze een erg grote broker in Nederland. Niet voor niets, want ze onderscheiden zich met lage kosten en een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform.

Bij DEGIRO heb je wel meerdere beleggingsproducten. Je kunt namelijk beleggen in aandelen, obligaties, ETF’s, beleggingsfondsen en nog meer. Voor beleggen bij DEGIRO is daarom wel iets meer kennis nodig.

Veel beginners starten met beleggen bij DEGIRO omdat je er goedkoop kunt beleggen in ETF’s. Door middel van ETF’s kun je makkelijk voor een goede spreiding zorgen, terwijl je de kosten laag houdt.

Je kunt bij DEGIRO goedkoop in ETF’s beleggen door DEGIRO kernselectie. Dit is een lijst met ETF’s die je minimaal een keer per maand zonder transactiekosten kunt aankopen, onder bepaalde voorwaarden.

DEGIRO

De perfecte broker voor mensen die zelfstandig en goedkoop willen beleggen. Ze richten zich vooral op lage kosten en het platform is erg gebruiksvriendelijk. DEGIRO is bekroond met veel (internationale) broker awards.

InDelta

InDelta is net als Meesman een fondsbeheerder waar je gemakkelijk zelf kunt beleggen in indexfondsen. Dit is een van de partijen waar je zelf heel weinig hoeft te doen.

Ze hebben namelijk 9 indexfondsen samengesteld waaruit je kunt kiezen. Je wordt dus niet overspoeld met te veel keuze. Bovendien is het beleggingsplatform van InDelta erg simpel. Ideaal voor beginners dus.

Het nadeel is wel dat je alleen in indexfondsen kunt beleggen. Mocht je ook andere beleggingsproducten willen kopen, dan moet je dit doen bij een andere broker. Je kunt natuurlijk ook meerdere brokers gebruiken.

Ten opzichte van partijen die vergelijkbare mogelijkheden aanbieden zijn de kosten laag. Je betaalt namelijk alleen 0,57% per jaar. Verder heb je geen transactiekosten, dividendlekkage of andere kosten.

InDelta logo

InDelta is een broker die indexbeleggen voor iedereen makkelijker en bereikbaar maakt. Je kunt bij InDelta beleggen in indexfondsen zonder zelf veel met beleggen bezig te zijn.

BUX Zero

BUX Zero is een beleggingsapp waarmee je makkelijk kunt beleggen in aandelen en ETF’s. Door het goede design is de app erg gebruiksvriendelijk waardoor het aantrekkelijk is voor beginners.

Bovendien zijn de kosten ook laag. Je kunt namelijk zonder kosten beleggen in Europese aandelen en ETF’s. Voor Amerikaanse aandelen en ETF’s betaal je alleen valutakosten.

BUX Zero is een gebruiksvriendelijke app waarmee je heel makkelijk kunt beleggen. Met BUX Zero kun je goedkoop beleggen in aandelen en ETF’s. Soms is het zelfs helemaal gratis.

Bij het aanmaken van een account krijg je een gratis aandeel met een maximale waarde van €200*

* Voor meer informatie check bijlage 4 van de overeenkomst.

Waar kun je verder op letten als beginnende belegger?

Naast het letten op de kosten kunnen we je nog een aantal tips meegeven die waardevol kunnen zijn als je net begint met beleggen.

  • Spreiden. Om de risico’s van beleggen te verkleinen is het spreiden van beleggingen een van de meest belangrijke dingen die je kunt doen. Door goed te spreiden ben je minder vatbaar voor hevige koersschommelingen.
  • Beleggen vs speculeren. Begrijp het verschil tussen beleggen en speculeren. Beleggen is vermogen opbouwen, terwijl speculeren meer gokken is. Wij zijn meer voorstander van beleggen.
  • Lange termijn. Net zoals met spreiden kun je het risico van beleggen ook verlagen door te beleggen voor de lange termijn. Door dit te doen kun je een slechte economische periode ‘afwachten’ en hoef je jouw beleggingen niet te verkopen als de economie in een dal zit, bijvoorbeeld een recessie.
  • Laat emoties weg. Emoties en beleggen gaan niet samen. Het gaat hoe dan ook voorkomen dat de waarde van je beleggingen een keer gaat dalen. Handel dan niet uit emotie. Het opstellen van een beleggingsplan kan hierbij helpen. Als er emoties in het spel zijn kun je hier op terugvallen.

Conclusie: beste broker voor beginnende belegger

Wat de beste broker voor de beginnende belegger is hangt af van jouw wensen.

Wil je meer gemak en zelf minder bezig zijn met beleggen, dan kun je kijken naar Meesman of InDelta. Dit zijn fondsbeheerders die het beleggen in indexfondsen erg makkelijk maken.

Wil je naast indexfondsen ook in andere beleggingsproducten beleggen, dan kun je kiezen voor DEGIRO of BUX Zero. Van deze twee opties heeft DEGIRO het grootste aanbod, maar de app van BUX Zero is waarschijnlijk iets eenvoudiger te begrijpen voor beginners.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *