Beste broker voor beginnende belegger in 2022

Veel mensen die beginnen met beleggen vinden het moeilijk om een broker te kiezen. De keuze voor een broker is echter wel belangrijk. Maar wat is de beste broker voor de beginnende belegger? We hebben een aantal goede opties voor je op een rij gezet. Het is aan jou om te bepalen welke broker het beste bij jou past.

BrokerKenmerkenMeer informatie
Logo broker DEGIRO.✔ Gebruiksvriendelijk platform
✔ ETF kernselectie
✔ Lage kosten
✔ Groot aanbod ETF's
Logo broker InDelta✔ Indexbeleggen voor iedereen
✔ Automatisch beleggen
✔ Gemak
✔ Perfect voor beginners
Logo broker BUX Zero.✔ Commissievrij handelen in ETF's
✔ Gratis aandeel bij aanmelden
✔ Gebruiksvriendelijke app
✔ Makkelijk voor beginners
Logo broker Brand New Day.✔ Pensioenbeleggen
✔ Gemak
✔ Indexbeleggen
✔ Relatief lage kosten

Beste broker voor beginnende belegger

We zullen nu een aantal opties geven van de beste broker voor de beginnende belegger. Verder in dit artikel kun je zien hoe we deze brokers hebben geselecteerd.

Gebruiksgemak en kosten zullen bij elke broker terugkomen. Bij de ene broker is er meer ruimte voor eigen invulling, terwijl er bij de andere broker meer voor je wordt gedaan.

1) DEGIRO

Wellicht heb je al van DEGIRO gehoord. Met meer dan 2 miljoen klanten zijn ze een erg grote broker in Nederland. Niet voor niets, want ze onderscheiden zich met lage kosten en een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform.

Bij DEGIRO heb je wel meerdere beleggingsproducten. Je kunt namelijk beleggen in aandelen, obligaties, ETF’s, beleggingsfondsen en nog meer. Voor beleggen bij DEGIRO is daarom wel iets meer kennis nodig.

Veel beginners starten met beleggen bij DEGIRO omdat je er goedkoop kunt beleggen in ETF’s. Door middel van ETF’s kun je makkelijk voor een goede spreiding zorgen, terwijl je de kosten laag houdt.

Je kunt bij DEGIRO goedkoop in ETF’s beleggen door DEGIRO kernselectie. Dit is een lijst met ETF’s die je minimaal een keer per maand zonder transactiekosten kunt aankopen, onder bepaalde voorwaarden.

DEGIRO logo.

De perfecte broker voor mensen die zelfstandig en goedkoop willen beleggen. Ze richten zich vooral op lage kosten en het platform is erg gebruiksvriendelijk. DEGIRO is bekroond met veel (internationale) broker awards.

Tijdelijk krijg je bij DEGIRO €100 gratis transactietegoed bij het openen van een rekening.

2) InDelta

InDelta is een fondsbeheerder waar je gemakkelijk zelf passief kunt beleggen in indexfondsen. Dit is een van de partijen waar je zelf heel weinig hoeft te doen. Je kunt dus passief beleggen.

Ze hebben namelijk 9 indexfondsen samengesteld waaruit je kunt kiezen. Je wordt dus niet overspoeld met te veel keuze. Bovendien is het beleggingsplatform van InDelta erg simpel. Ideaal voor beginners dus.

Het nadeel is wel dat je alleen in indexfondsen kunt beleggen. Mocht je ook andere beleggingsproducten willen kopen, dan moet je dit doen bij een andere broker. Je kunt natuurlijk ook meerdere brokers gebruiken.

Ten opzichte van partijen die vergelijkbare mogelijkheden aanbieden zijn de kosten laag. Je betaalt namelijk alleen 0,57% per jaar. Verder heb je geen transactiekosten, dividendlekkage of andere kosten. Op een bedrag van €10.000 zijn de kosten dus €57 per jaar.

InDelta logo

InDelta is een broker die indexbeleggen voor iedereen makkelijker en bereikbaar maakt. Je kunt bij InDelta beleggen in indexfondsen zonder zelf veel met beleggen bezig te zijn.

3) BUX Zero

BUX Zero is een beleggingsapp waarmee je makkelijk kunt beleggen in aandelen en ETF’s. Door het goede design is de app erg gebruiksvriendelijk waardoor het aantrekkelijk is voor beginners.

Bovendien zijn de kosten ook laag. Je kunt namelijk zonder kosten beleggen in Europese aandelen en ETF’s. Voor Amerikaanse aandelen en ETF’s betaal je alleen valutakosten.

Logo BUX Zero.

BUX Zero is een gebruiksvriendelijke app waardoor het heel makkelijk wordt om te beleggen, ook voor beginners. Met BUX Zero kun je zonder commissie beleggen in aandelen en ETF’s.

Bij het aanmaken van een account krijg je een gratis aandeel.

4) Brand New Day

Brand New Day is een pensioenbank waar je heel makkelijk kunt indexbeleggen voor later. Het is mogelijk om zelf te beleggen voor later, maar ze bieden ook pensioenrekeningen aan.

Wanneer je wil beleggen voor later hebben ze 14 verschillende fondsen waar je uit kunt kiezen. Dit zijn 8 aandelenfondsen en 6 obligatiefondsen. Wanneer je zelf niet kunt of wil kiezen dan hebben ze ook nog een optie om het nog makkelijker te maken.

Je kunt namelijk ook modelbeleggen bij Brand New Day. Je kiest in dat geval een risicoprofiel en op basis daarvan wordt er een verdeling aan je voorgesteld.

Modelbeleggen is ook nog goedkoper dan wanneer je zelf de keuze maakt. Je betaalt namelijk slechts 0,34% per jaar bij modelbeleggen en 0,44% per jaar als je liever zelf wil kiezen. Daarnaast betaal je fondskosten van 0,15% tot 0,26% per jaar. De jaarlijkse kosten variëren daarom van 0,49% tot 0,70%. Bovendien betaal je geen transactiekosten bij Brand new Day.

Brand New Day logo

Brand New Day is een bank waarbij je op een makkelijke manier kunt beleggen voor later. Je kunt kiezen uit een vrije beleggingsrekening of een pensioenrekening-beleggen.

Broker voor beginnende belegger

Beleggen is voor beginners soms ingewikkeld. Wanneer je begint met beleggen dan komt er heel veel informatie op je af. Het komt daarom vaak voor dat mensen niet goed weten waar ze moeten beginnen.

Wanneer we kijken naar een broker voor de beginnende belegger staat het gebruiksgemak en de eenvoud daarom centraal.

Als beginnende belegger wil je een broker die jouw leven makkelijker maakt. In dit artikel benoemen we een aantal opties van brokers die geschikt zijn.

Kenmerken beste broker voor beginnende belegger

We hebben een aantal belangrijke kenmerken die je als beginner kunt gebruiken bij het kiezen van een broker voor je op een rij gezet.

Gebruiksgemak

We hebben het net al kort aangehaald. Gebruiksgemak is één van de meest belangrijke kenmerken van een broker voor de beginnende belegger.

Met gebruiksgemak bedoelen we dat het beleggingsplatform niet te ingewikkeld moet zijn. De mogelijkheden binnen het platform moeten zelfs voor beginners duidelijk blijven.

Sommige brokers bieden namelijk een heel uitgebreid platform aan met veel verschillende mogelijkheden. Dat is leuk voor de belegger met meer ervaring, maar als beginnende belegger kun je hierdoor makkelijk verdwalen.

Lage kosten

Kosten bij beleggen kunnen een grote invloed hebben op je rendement. Doordat een beginnende beleggers vaak begint met het beleggen van kleine bedragen zijn kosten extra belangrijk.

Zelfs kosten die op het eerste oog minder relevant lijken, kunnen behoorlijk oplopen over een langere periode. Daarom is het handig om bij het kiezen van een broker ook te kijken naar de kosten. Op deze manier zorg je ervoor dat jij het hoogste rendement behaalt, en niet je broker.

Eigen invulling

Wanneer we kijken naar de verschillende brokers waar de kosten laag zijn en het gebruiksgemak hoog, dan kun je nog steeds onderscheid maken tussen verschillende brokers.

Bij de ene broker heb je namelijk veel mogelijkheden en vrijheid om precies te doen wat jij wil. Je kunt dan bijvoorbeeld beleggen in veel verschillende beleggingsproducten. Hier is over het algemeen ook wat meer kennis voor nodig. Vind je het leuk om met beleggen bezig te zijn, dan kan dit de goede keuze voor je zijn.

Wil je echter minder met beleggen bezig zijn, dan heb je ook brokers die alles makkelijker voor je hebben gemaakt. Je kunt dan minder zelf kiezen, maar hierdoor hoef je zelf bijna niks aan beleggen te doen, terwijl je toch rendement behaalt.

Het ligt helemaal aan jou wat je prettig vindt. Een beleggingsrekening openen is gratis, dus je kunt ook altijd beide opties uitproberen. In dit artikel worden voorbeelden gegeven van beide type brokers.

Waar kun je verder op letten als beginnende belegger?

Naast het letten op de kosten kunnen we je nog een aantal tips meegeven die waardevol kunnen zijn als je net begint met beleggen.

  • Spreiden. Om de risico’s van beleggen te verkleinen is het spreiden van beleggingen een van de meest belangrijke dingen die je kunt doen. Door goed te spreiden ben je minder vatbaar voor hevige koersschommelingen.
  • Beleggen vs speculeren. Begrijp het verschil tussen beleggen en speculeren. Beleggen is vermogen opbouwen, terwijl speculeren meer gokken is. Wij zijn meer voorstander van beleggen.
  • Lange termijn. Net zoals met spreiden kun je het risico van beleggen ook verlagen door te beleggen voor de lange termijn. Door dit te doen kun je een slechte economische periode ‘afwachten’ en hoef je jouw beleggingen niet te verkopen als de economie in een dal zit, bijvoorbeeld een recessie.
  • Laat emoties weg. Emoties en beleggen gaan niet samen. Het gaat hoe dan ook voorkomen dat de waarde van je beleggingen een keer gaat dalen. Handel dan niet uit emotie. Het opstellen van een beleggingsplan kan hierbij helpen. Als er emoties in het spel zijn kun je hier op terugvallen.

Conclusie: beste broker voor beginnende belegger

Wat de beste broker voor de beginnende belegger is hangt af van jouw wensen.

Wil je naast indexfondsen ook in andere beleggingsproducten beleggen, dan kun je kiezen voor DEGIRO of BUX Zero. Van deze twee opties heeft DEGIRO het grootste aanbod, maar de app van BUX Zero is waarschijnlijk iets eenvoudiger te begrijpen voor beginners.

Wil je meer gemak en zelf minder bezig zijn met beleggen, dan kun je kijken naar InDelta of Brand New Day. Dit zijn fondsbeheerders die het beleggen in indexfondsen erg makkelijk maken.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.