Online geld verdienen zonder investeren: 9 manieren

Veel mensen kunnen of willen geen geld investeren om geld te verdienen. Dit betekent niet dat er geen mogelijkheden zijn om online geld te verdienen. Je moet echter wel op ideeën komen. In dit artikel laten we je aantal manieren zien hoe je online geld kunt verdienen zonder te investeren.

Online geld verdienen in 2022

Geld te verdienen vanuit huis is tegenwoordig helemaal niet gek meer. Veel mensen werken deels vanuit huis bij hun vast baan. Online geld verdienen kon natuurlijk al een tijdje, maar de mogelijkheden zijn er niet minder op geworden anno 2022. Er zijn zelfs veel manieren om geld te verdienen met je telefoon.

In dit artikel laten we je een aantal manieren zien om online geld te verdienen zonder investeren. Maar waarom zou je dit willen?

Waarom online geld verdienen zonder investeren?

Wat extra geld verdienen kan natuurlijk nooit kwaad. Vaak kan dit gratis, maar er zijn ook veel manieren om geld te verdienen die eerst geld kosten. Als je bijvoorbeeld een webshop wil opzetten, dan zul je echt eerst kosten moeten maken.

Sommige mensen kunnen of willen geen geld investeren om online geld te verdienen. In zo’n geval kun je dus kijken naar manieren om online geld te verdienen zonder investeren.

Het grote voordeel hiervan is dat je weinig risico loopt. Het enige dat het je kost is tijd. Omdat je geen kosten hebt is al het geld wat je verdient meteen winst.

9 manieren om online geld te verdienen zonder investeren

We helpen je met een aantal goede manieren om online geld te verdienen zonder dat je daarvoor hoeft te investeren. Staat jouw favoriete manier er niet tussen? Laat het dan weten in de reacties.

1) Virtual assitant

De eerste manier om online geld te verdienen zonder investeren is een virtual assistant worden. Je helpt dan andere mensen met hun bedrijf. Zelf hoef je dus helemaal geen kosten te maken. Als virtual assistant kun je verantwoordelijk zijn voor veel verschillende dingen. Denk hierbij aan social media behouden, meetings voorbereiden of de boekhouding doen. Het werk kan dus erg divers zijn.

2) Freelance werk

Ben je goed in photoshoppen, video’s maken of vertalen? Je kunt jouw diensten gratis aanbieden op platformen zoals Fiverr. Je kunt in dat geval dus meteen beginnen met geld verdienen. We hebben slechts een aantal voorbeelden genoemd, maar freelance werk kan natuurlijk van alles zijn.

3) Enquêtes invullen

Enquêtes invullen blijft een van de makkelijkste manieren van het online verdienen van geld. Het principe is namelijk simpel.

Bedrijven willen informatie verzamelen van consumenten om hun producten of diensten op af te stemmen. Daarom betalen ze mensen om vragenlijsten in te vullen.

Zo’n vragenlijst kan jouw mening over een bepaalde reclame zijn, maar ook welke kranten je leest of wat je belangrijk vindt aan een mobiel abonnement. Een van de meest bekende platformen voor het invullen van enquêtes is Euroclix. Daarnaast is YouGov ook een populair platform.

4) Social media

Het aanmaken van social media is natuurlijk helemaal gratis. Je kunt bijvoorbeeld geld verdienen met Instagram of YouTube. Hiervoor hoef je in principe geen investering te doen.

Als je geld gaat verdienen met social media dan kun je er echter wel voor kiezen om te professionaliseren. Je kunt dan bijvoorbeeld investeren in een betere camera. In het begin is dit echter niet nodig.

Social media is dus een goede manier om online geld te verdienen zonder te investeren. De concurrentie kan echter wel groot zijn, maar als je iets unieks kunt aanbieden dan heb je zeker kans op succes.

5) Bijles geven

Online bijles geven is, zeker door de coronacrisis, steeds populairder geworden. Via een videogesprek kun je een student net zo goed helpen als in het echt. Een groot voordeel is dat het aantal potentiële studenten behoorlijk wordt verhoogd als je online bijles gaat geven. Wanneer je in Zuid-Limburg woont kun je nog steeds mensen helpen in Friesland. Voor het vinden van een student kun je terecht op websites zoals bijlesnetwerk.nl.

6) Cashback

Deze manier van online geld verdienen willen we je niet onthouden. Het is helaas niet mogelijk om onbeperkt geld te verdienen met deze methode, maar het is zeker meegenomen.

Door middel van cashback kun je namelijk geld terugkrijgen op aankopen en het afsluiten van abonnementen. Dus eigenlijk moet je wel geld investeren, maar als je deze aankopen sowieso al ging doen dan is het wel een manier om extra geld te verdienen.

7) Bloggen

Wanneer je nog niet zeker weet of bloggen iets voor jou is dan kun je ook beginnen met gratis bloggen. Hiermee bedoelen we dat je nog niet gaat investeren in een domeinnaam en hosting. Je kunt dit dan via een platform doen waar ze gratis bloggen aanbieden. WordPress.com is hier een goed voorbeeld van.

8) Online spullen verkopen

Iedereen heeft wel eens iets verkocht via Marktplaats of een vergelijkbaar platform. Het verkopen van (oude) spullen is een erg goede manier om online geld te verdienen zonder dat je hoeft te investeren. De spullen heb je namelijk al. Via dergelijke platformen kun je jouw spullen zonder kosten aanbieden aan potentiële kopers.

9) Verkoop een e-book

Het verkopen van een e-book kan een goede manier zijn om online geld te verdienen zonder investeren. Het kost wel veel tijd om een e-book te schrijven, maar als je het eenmaal hebt geschreven kun je het wel oneindig vaak verkopen zonder verdere kosten. Daarom is het verkopen van een e-book een goede manier om passief inkomen te generen. Je kunt je e-book verkopen via bol.com.

Conclusie: online geld verdienen zonder investeren

Er zijn dus veel verschillende manieren hoe je online geld kunt verdienen zonder dat je eerst geld moet uitgeven. Hopelijk heb je iets gehad aan de ideeën in dit artikel. Wat is jouw favoriete manier om online geld te verdienen zonder investeren?

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.