Categorieën
Beleggen

Peaks alternatief: wat zijn goede opties?

Peaks is een app waarmee beleggen erg makkelijk wordt. De kosten zijn echter wel aan de hoge kant. Wat is een goed alternatief voor Peaks?

Peaks is een populaire beleggingsapp waarmee beleggen voor beginners heel toegankelijk wordt. Het is echter niet de enige partij met deze voordelen. Wat is een alternatief voor Peaks? En waarom zou je een alternatief zoeken? In dit artikel bespreken we drie verschillende opties.

Wat kun je verwachten?

Peaks

Peaks is een beleggingsapp waarmee je kunt beleggen met je wisselgeld. Daarnaast kun je ook periodiek een vast bedrag beleggen.

Peaks is een goede broker voor beginners omdat de app zo gebruiksvriendelijk is. In de app heb je slechts een paar opties waardoor je niet meteen verdwaald in alle mogelijkheden van beleggen.

Doordat je geen transactiekosten hebt kun je gemakkelijk regelmatig kleinere bedragen beleggen, zoals je wisselgeld. Op deze manier kun je beleggen laagdrempelig uitproberen.

Peaks is een app waarmee je heel erg makkelijk kunt beleggen in duurzame indexfondsen. Je kunt bij Peaks met je wisselgeld beleggen, maar er zijn ook andere manieren om dit te doen. Probeer de app nu uit!

Waarom een alternatief voor Peaks?

Zoals we net hebben gezien zitten er veel voordelen aan het beleggen bij Peaks. Waarom schrijven we dan een artikel over een alternatief voor Peaks?

Er zijn zeker voordelen, maar er zit ook een groot nadeel aan het beleggen bij Peaks. Het nadeel is de kosten van beleggen bij Peaks.

Kosten bij beleggen zijn heel belangrijk omdat deze een grote impact kunnen hebben op je rendement. Zoals eerder gezegd heeft Peaks geen transactiekosten, wat positief is. Er zijn helaas wel andere kosten waarmee je rekening moet houden.

Bij het goedkoopste pakket rekent Peaks namelijk de volgende kosten:

  • Pakketkosten: €0,99 per maand (bij een belegd bedrag kleiner dan €2.500).
  • Beheerkosten: 0,50% per jaar.
  • Fondskosten: 0,15% tot 0,23% per jaar.
  • Spread van 0,05% per jaar.

Om dit duidelijker te maken zullen we een voorbeeld laten zien.

Voorbeelden kosten Peaks

Bij Peaks zit er een groot verschil in de kosten als je meer of minder hebt belegd dan €2.500. We zullen van beide scenario’s een kort voorbeeld geven. In onze Peaks review hebben we dit uitgebreider uitgerekend.

Minder belegd dan €2.500

Stel je voor dat je €2.499,99 hebt belegd bij Peaks. In dat geval betaal je per jaar dus 12 x €0,99 = €11,88 aan pakketkosten. Ten opzichte van je belegde vermogen is dit 0,47%. Daar bovenop komen nog de andere kosten. Je betaalt dan dus 1,17% tot 1,25% per jaar.

Dit is heel erg hoog. Dit zijn de minimale kosten want als je minder belegt, bijvoorbeeld €2.000, dan worden deze kosten procentueel nog hoger.

Meer belegd dan €2.500

Wanneer je meer dan €2.500 hebt belegd dan worden de kosten iets lager. Je betaalt namelijk geen pakketkosten meer. Dit scheelt dus 0,47% per jaar. De jaarlijkse kosten worden dan 0,70% tot 0,78% per jaar.

Waar moet een alternatief voor Peaks aan voldoen?

Allereerst moet een alternatief voor Peaks dus lagere kosten hebben. Dit is namelijk de meest logische reden om een alternatief te zoeken voor Peaks.

Daarnaast wil je natuurlijk niet de voordelen van Peaks verliezen. Bij het alternatief voor Peaks moet je dus ook erg laagdrempelig kunnen beleggen. Gemak moet centraal staan.

Bovendien moet je ook automatisch kunnen beleggen bij het alternatief voor Peaks. Wanneer je belegt bij Peaks hoef je namelijk helemaal niet veel met beleggen bezig te zijn. Je stelt namelijk één keer je wensen in en daarna gaat het vanzelf.

Wat is het beste alternatief voor Peaks?

Nu we hebben gezien waar het alternatief voor Peaks aan moet voldoen wordt het tijd om de mogelijkheden te laten zien. We noemen drie partijen waarbij je een soortgelijk gemak kunt ervaren als bij Peaks, tegen lagere kosten.

InDelta

Het eerste alternatief voor Peaks is InDelta. Net zoals bij Peaks kun je bij Indelta indexbeleggen in een select aantal fondsen die InDelta zelf heeft ontwikkeld. Zij maken indexbeleggen dus ook mogelijk voor iedereen.

Uit slechts 9 indexfondsen kies je de fondsen die je wil. Je kunt op basis van je risicoprofiel ook een voorstel krijgen om je keuze makkelijker te maken. Je stelt dan een bedrag in en de rest gaat vanzelf.

InDelta rekent geen transactiekosten. Dit is dus ook vergelijkbaar met Peaks. De jaarlijkse kosten zijn slechts 0,57% bij InDelta. Deze kosten bestaan uit beheerkosten van 0,50% en fondskosten van 0,07% per jaar.

Dit is wel een groot verschil met Peaks. Daar zijn de jaarlijkse kosten minimaal tussen de 0,70% en 1,25%. In veel gevallen zijn de kosten zelfs hoger.

InDelta logo

InDelta is een broker die indexbeleggen voor iedereen makkelijker en bereikbaar maakt. Je kunt bij InDelta beleggen in indexfondsen zonder zelf veel met beleggen bezig te zijn.

Meesman

Meesman is het tweede alternatief voor Peaks dat we benoemen. Het is dé pionier van indexbeleggen in Nederland.

Ook bij Meesman heb je de keuze uit een aantal fondsen die ze zelf hebben geselecteerd. Je kunt kiezen tussen vijf aandelenfondsen en twee obligatiefondsen. Je kunt bij Meesman beleggen vanaf €100 per maand.

De kosten van Meesman zijn ook lager dan bij Peaks. Je betaalt transactiekosten van 0,25% en jaarlijkse kosten van 0,50%. Verder zijn er helemaal geen kosten. Ten opzichte van InDelta zijn de jaarlijkse kosten dus iets lager, maar zijn er wel transactiekosten.

Meesman logo

Meesman is dé pionier van indexbeleggen in Nederland. Eenvoud staat centraal bij Meesman. Beleggen wordt bovendien makkelijk door het gebruiksvriendelijke platform.

Brand New Day

Het derde alternatief voor Peaks dat we bespreken is Brand New Day. Dit is een pensioenbank waarbij je kunt beleggen voor later. Net als eerdergenoemde opties kun je hier ook op een gemakkelijke manier indexbeleggen.

Je kunt kiezen uit 8 aandelenfondsen en 6 obligatiefondsen die worden beheerd door Brand New Day. Daarnaast kun je ook alleen een risicoprofiel kiezen. Brand New Day maakt op basis hiervan dan een verdeling die bij jouw risicoprofiel past.

De kosten bij Brand New Day zitten iets anders in elkaar. Brand New Day rekent namelijk wel transactiekosten van 0,50%. Deze kosten betaal je eenmalig. Als het geld eenmaal in het platform van Brand New Day zit kun je onbeperkt transacties doen zonder transactiekosten.

Daarnaast heeft Brand New Day ook jaarlijkse beheerkosten van 0,44%. Daarnaast betaal je nog fondskosten van 0,15% tot 0,26% per jaar. In totaal betaal je dus jaarlijkse kosten van 0,59% tot 0,70%.

De lopende kosten zijn dus lager dan bij Peaks, maar je hebt wel transactiekosten. Wanneer je belegt voor de lange termijn dan wordt de impact van deze transactiekosten wel lager omdat je deze slechts eenmalig betaalt. Dit is wel iets om rekening mee te houden.

Brand New Day logo

Brand New Day is een bank waarbij je op een makkelijke manier kunt beleggen voor later. Je kunt kiezen uit een vrije beleggingsrekening of een pensioenrekening-beleggen.

Conclusie

InDelta is een van de goedkoopste opties. Zij rekenen namelijk geen transactiekosten en ze hebben jaarlijkse kosten van slechts 0,57%.

Meesman heeft lagere lopende kosten van 0,50%, maar rekent wel transactiekosten van 0,25% per keer. Op de lange termijn kan dit daarom voordeliger zijn dan InDelta.

Bij Brand New Day kun je beleggen voor later combineren met pensioenbeleggen. Op deze manier heb je alles bij elkaar. De kosten zijn wel iets hoger.

Wat het beste alternatief is voor Peaks hangt af van jouw voorkeur. Het openen van een rekening is gratis dus je kunt altijd uitproberen wat het beste bij jou past.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *