DEGIRO vs BUX Zero

Ben je aan het twijfelen tussen DEGIRO en BUX Zero? Deze brokers hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook belangrijke verschillen. In dit artikel kijken we naar DEGIRO vs BUX Zero zodat jij de beste keuze kunt maken tussen deze brokers.

Samenvatting: DEGIRO vs BUX Zero

We beginnen met de samenvatting van deze vergelijking tussen DEGIRO en BUX Zero. Voor meer uitgebreide informatie kun je het hele artikel lezen.

  • Kosten. Als we naar de kosten kijken is BUX Zero in veel gevallen goedkoper. Dit komt onder andere door de Zero order. DEGIRO kan in sommige gevallen ook goedkoper zijn door DEGIRO kernselectie. Ook de valutakosten zijn bij DEGIRO lager dan bij BUX Zero.
  • Aanbod. Het aanbod van DEGIRO is veel groter dan dat van BUX Zero. DEGIRO biedt namelijk veel meer verschillende soorten beleggingsproducten aan én het aantal is veel groter.
  • Gebruiksvriendelijkheid. DEGIRO heeft een website en een app. Hier kun je redelijk wat informatie vinden, maar het blijft overzichtelijk voor de beginnende belegger. BUX Zero heeft alleen een app. Deze is erg gebruiksvriendelijk, alleen is de hoeveelheid informatie wel beperkt.
  • Veiligheid. Op dit gebied is er weinig verschil. Beide brokers doen aan vermogensscheiding en vallen onder het depositogarantiestelsel.

DEGIRO vs BUX Zero

We kijken in dit artikel naar DEGIRO vs Bux Zero. De reden voor deze vergelijking is dat beide brokers lage kosten hebben. Je kunt er namelijk goedkoop beleggen in aandelen en ETF’s.

Wanneer je twijfelt tussen deze twee brokers kun je in dit artikel de belangrijkste verschillen zien. Voor meer informatie over elke broker kun je ook kijken in onze DEGIRO review en BUX Zero review.

Kosten: DEGIRO vs BUX Zero

Kosten zijn erg belangrijk bij beleggen omdat ze een grote impact hebben op het rendement. Zowel DEGIRO als BUX Zero hebben lage kosten. Deze kosten zijn echter wel iets anders opgebouwd bij beide brokers. We zullen in deze vergelijking vooral kijken naar de kosten voor het beleggen in aandelen en ETF’s.

Transactiekosten

We beginnen met transactiekosten. Lage transactiekosten bij beleggen zijn belangrijk omdat deze vaak terugkomen. Je krijgt er namelijk elke keer als je een transactie doet mee te maken. In dit artikel maken we onderscheid tussen de kosten voor het kopen van Nederlandse en Amerikaanse aandelen.

Nederlandse aandelen

In de onderstaande tabel vind je de transactiekosten van DEGIRO en BUX Zero wanneer je in Nederlandse aandelen belegt.

DEGIROBUX Zero
€3*€1,50**
* Dit is een combinatie van transactiekosten en handlingkosten.
** Met een Zero order betaal je €0.

De transactiekosten bij BUX Zero zijn lager dan bij DEGIRO. Je betaalt bij BUX Zero namelijk €1,50 voor Europese aandelen. Wanneer je kiest voor een Zero order betaal je zelfs helemaal niets.

Een Zero order is een speciaal soort order van BUX Zero. Deze order wordt pas aan het einde van de handelsdag uitgevoerd. Hiermee weet je dus nooit precies voor welke prijs je een aandeel of ETF koopt. Wel zit er een maximale afwijking aan de aankoop- of verkoopprijs.

In sommige gevallen kan het toch zo zijn dat DEGIRO goedkoper is. Dit is het geval wanneer je belegt in ETF’s uit DEGIRO kernselectie. Je kunt namelijk minimaal één keer per maand zonder transactiekosten beleggen in de ETF’s op deze lijst, onder bepaalde voorwaarden.

Amerikaanse aandelen

Veel bedrijven zijn gevestigd in de Verenigde Staten. De kans is daarom groot dat je ook in Amerikaanse bedrijven gaat beleggen. Daarom kijken we ook naar het verschil in transactiekosten tussen DEGIRO en BUX Zero voor Amerikaanse aandelen.

De transactiekosten van DEGIRO en BUX Zero zien er in dat geval zo uit:

DEGIROBUX Zero
€1*€0
*Dit is een combinatie van transactiekosten en handlingkosten.

Zowel bij DEGIRO als BUX Zero kun je zonder transactiekosten beleggen in Amerikaanse aandelen. DEGIRO rekent wel €1 handlingkosten per order. De transactiekosten bij BUX Zero zijn dus lager omdat je daar helemaal geen kosten betaalt.

Bij DEGIRO geldt nog steeds dat je ook zonder transactiekosten kunt beleggen wanneer de ETF’s onderdeel zijn van de kernselectie. Je betaalt in dat geval ook geen €1. In dat geval is DEGIRO dus net zo duur als BUX Zero

Beheerkosten

Beide brokers rekenen geen beheerkosten. Dit betekent dat je jouw aandelen en ETF’s kosteloos kunt laten staan bij zowel DEGIRO als BUX Zero.

Valutakosten

Wanneer je belegt in een aandeel dat in een vreemde valuta is genoteerd dan betaal je vaak valutakosten. Dit wordt ook wel FX toeslag genoemd. De valutakosten zijn 0,25% bij DEGIRO en 0,35% bij BUX Zero.

Aansluitingskosten

Bij DEGIRO betaal je aansluitingskosten voor buitenlandse beurzen. Je kunt zonder kosten beleggen op de beurs van Amsterdam en Brussel, maar je betaalt elk jaar €2,50 per beurs voor de overige beurzen. Bij BUX Zero betaal je deze kosten niet.

Aanbod: DEGIRO vs BUX Zero

Naast de kosten kunnen we ook kijken naar het aanbod van DEGIRO ten opzichte van BUX Zero. Wanneer je voor een broker kiest is het namelijk fijn dat alle beleggingen die jij wil kopen daar ook beschikbaar zijn.

Bij BUX Zero kun alleen beleggen in aandelen en ETF’s. Bij DEGIRO kun beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF’s en derivaten zoals opties en futures.

Daarnaast kun je bij BUX Zero alleen in Europese en Amerikaanse aandelen en ETF’s beleggen, terwijl je bij DEGIRO in bedrijven over de hele wereld kunt beleggen.

Ten slotte zit er ook een groot verschil in het aantal aandelen en ETF’s dat je kunt kopen bij DEGIRO vs BUX Zero. Om een voorbeeld te noemen. Bij DEGIRO heb je de keuze uit meer dan 6.000 ETF’s, terwijl het er bij BUX Zero rond de 100 zijn.

Met betrekking tot het aanbod is de conclusie daarom duidelijk. DEGIRO heeft een veel groter aanbod dan BUX Zero, zowel in verschillende soorten beleggingen als in aantallen.

Gebruiksvriendelijkheid: DEGIRO vs BUX Zero

We kijken naar hoe makkelijk het platform en de app te gebruiken zijn. Daarbij kijken we naar hoeveel mogelijkheden je hebt als ervaren beleggen en hoe duidelijk alles is voor beginnende beleggers.

Platform

DEGIRO heeft een overzichtelijk platform. Er zijn niet eindeloos veel opties, waardoor het ook voor beginners begrijpbaar blijft. Toch wordt de meest belangrijke informatie over de beleggingen overzichtelijk weergegeven. Denk hierbij aan bedrijfsgegevens, nieuws, financiële gegevens en verschillende ratio’s. Hierdoor kun je als meer ervaren belegger een goede eerste indruk krijgen van een aandeel.

Een screenshot van het platform van DEGIRO.
Platform DEGIRO.

BUX Zero kun je helaas niet via je browser bereiken. Zij werken uitsluitend via een app.

Beleggingsapp

Zowel DEGIRO als BUX Zero hebben een beleggingsapp. De beleggingsapp van DEGIRO is min of meer hetzelfde vormgegeven als het platform. Je kunt de markt verkennen, favorieten opslaan, orders plaatsen en je portefeuille bekijken. Net zoals bij het platform heb je genoeg opties, maar is het niet te complex voor beginners.

Een screenshot van de beleggingsapp van DEGIRO.
DEGIRO app.

BUX Zero heeft een erg gebruiksvriendelijke app die goed is vormgegeven. Deze app is voor beginners nog duidelijker dan die van DEGIRO, omdat er minder opties zijn. Dit komt ook onder andere doordat het aanbod van BUX Zero wat beperkter is. Hoewel het simpele design ideaal is voor beginners, wordt er misschien iets te weinig informatie getoond voor de meer ervaren belegger.

Screenshot van de beleggingsapp van BUX Zero.
BUX Zero app.

Veiligheid: DEGIRO vs BUX Zero

Veiligheid is natuurlijk heel belangrijk wanneer je gaat beleggen. Op dit gebied zijn er echter weinig verschillen tussen DEGIRO en BUX Zero.

Bij beide brokers wordt namelijk vermogensscheiding toegepast. Dit betekent dat in het geval dat de broker failliet gaat jouw beleggingen niet in het faillissement worden meegenomen.

Daarnaast valt het geld dat je niet hebt belegd bij beide brokers onder het depositogarantiestelsel. Bij DEGIRO is dit het Duitse depositogarantiestelsel omdat ze onderdeel zijn van Flatex. BUX Zero brengt het vermogen dat niet wordt belegd onder bij ABN AMRO, waardoor het onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt.

Conclusie: DEGIRO vs BUX Zero

Beide brokers zijn een goede keuze wanneer je wil beleggen in aandelen en ETF’s. BUX Zero is in dat geval vaak goedkoper. Wil je in andere beleggingsproducten beleggen, dan is DEGIRO een betere keuze. DEGIRO heeft bovendien ook een veel groter aanbod aandelen en ETF’s. Ten slotte zijn zowel DEGIRO als BUX Zero geschikt voor beginners. De platformen van beide brokers zijn erg gebruiksvriendelijk.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.