Categorieën
Beleggen

5 praktische tips voor beleggen bij DEGIRO

Hoe kun je het meeste halen uit beleggen bij DEGIRO? In dit artikel noemen we een aantal tips voor beleggen bij DEGIRO.

DEGIRO is een van de meest populaire brokers van Nederland. Voordat je begint met beleggen bij DEGIRO zijn er wel een paar dingen waar je op kunt letten. In dit artikel geven we je 5 praktische tips voor beleggen bij DEGIRO.

DEGIRO

Je wil graag tips over beleggen bij DEGIRO, maar wat is DEGIRO eigenlijk? Met meer dan 1 miljoen klanten is DEGIRO de grootste broker voor consumenten in Nederland. Houd er wel rekening mee dat DEGIRO een execution-only broker is. Dit betekent dat je vrijwel alles zelf moet doen. Zij stellen alleen hun platform ter beschikking.

DEGIRO

De perfecte broker voor mensen die zelfstandig en goedkoop willen beleggen. Ze richten zich vooral op lage kosten en het platform is erg gebruiksvriendelijk. DEGIRO is bekroond met veel (internationale) broker awards.

Het is nu mogelijk om bij DEGIRO commissievrij te beleggen in Amerikaanse aandelen en verschillende ETF’s. Tot 20 december betaal je ook geen handlingkosten.

5 tips voor beleggen bij DEGIRO

Wanneer je gaat beleggen bij DEGIRO kun je op een aantal dingen letten. We geven je 5 tips waarop je kunt letten.

DEGIRO kernselectie

Een van de belangrijkste tips voor beleggen bij DEGIRO is gebruikmaken van DEGIRO kernselectie.

Dit is een lijst van ETF’s die je minimaal één keer per maand kunt aankopen zonder transactiekosten. Het is ook mogelijk om dit twee keer per maand te doen, maar dan moet het orderbedrag meer dan €1.000 zijn én het dezelfde soort transactie zijn als de eerste keer. Dit wil zeggen, twee keer een kooporder of twee keer een verkooporder.

In het onderstaande voorbeeld zijn de voorwaarden duidelijk gevisualiseerd. Zoals je kunt zien is het orderbedrag in het laatste voorbeeld hoger dan €1.000, maar is het een verkooporder in plaats van een kooporder. Daarom worden er kosten gerekend voor de tweede transactie.

Voorwaarden DEGIRO kernselectie
Voorwaarden DEGIRO kernselectie.

Basic of Custody profiel

Wanneer je een rekening opent bij DEGIRO dan kun je kiezen tussen een Basic of Custody profiel.

Het grootste verschil tussen deze twee profielen is dat je aandelen kunnen worden uitgeleend bij een Basic profiel. Hoewel het uitlenen van aandelen normaal is in de beleggingswereld, is dit wel een klein risico voor jou als belegger. Bij het Custody profiel is dit niet het geval, maar je betaalt dan wel kosten voor het uitbetalen van dividend.

Verschillen tussen een Basic en Custody profiel.

Verschillende beurzen

Bij DEGIRO betaal je aansluitingskosten voor alle buitenlandse beurzen. Alleen voor de beurs in Amsterdam en Brussel betaal je geen extra kosten. De kosten voor overige beurzen zijn €2,50 per beurs per jaar.

Sommige aandelen en ETF’s kun je kopen via verschillende beurzen. Houd er dus rekening mee dat je extra kosten maakt wanneer je via een buitenlandse beurs belegt. Ook wanneer je alleen beleggingen bewaart, dus geen aankopen of verkopen doet, betaal je deze kosten elk jaar.

Stel een reminder in voor periodiek beleggen

Veel mensen beleggen maandelijks een bedrag, bijvoorbeeld een gedeelte van hun salaris. Deze strategie wordt ook wel Dollar Cost Averaging genoemd. Het is helaas niet mogelijk om automatisch te beleggen bij DEGIRO. Wanneer je gaat beleggen bij DEGIRO is het daarom handig om een reminder in te stellen zodat je niet vergeet om elke maand je beleggingen aan te kopen.

W-8BEN formulier DEGIRO

Wanneer je begint met beleggen bij DEGIRO zul je al snel een pop-up krijgen met de vraag of je het W-8BEN formulier wil invullen. In de meeste gevallen is dit verstandig om te doen. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat je minder dividendbelasting verschuldigd bent in de Verenigde Staten.

Door het invullen van het formulier wordt er namelijk standaard 15% ingehouden in plaats van 30%. De 15% dividendbelasting die alsnog wordt ingehouden kun je gelukkig in Nederland verrekenen met de inkomstenbelasting.

Conclusie

In dit artikel hebben we een aantal dingen genoemd waar je op kunt letten als je gaat beleggen bij DEGIRO. Hopelijk heb je er iets aan gehad. Beleg je nog niet bij DEGIRO? Het openen van een rekening is gratis.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *