<

[Stappenplan] Hoe kun je een ETF kopen bij DEGIRO?

Wanneer je net begint met beleggen kan het plaatsen van een order lastig zijn. Hoewel het platform van DEGIRO goed is vormgegeven voor beginners, zijn er toch een aantal dingen waar je op moet letten. Aan de hand van een aantal simpele stappen laten we je zien hoe je een ETF kunt kopen bij DEGIRO.

Waarom ETF’s kopen bij DEGIRO?

DEGIRO is in Nederland misschien wel de beste ETF broker in Nederland. Dit is niet voor niets. Je kunt bij DEGIRO namelijk erg goedkoop beleggen in ETF’s.

DEGIRO heeft namelijk DEGIRO kernselectie. Dit is een lijst met 200 ETF’s die je onder bepaalde voorwaarden minimaal één keer per maand kan aankopen zonder transactiekosten. Bovendien rekent DEGIRO geen beheerkosten voor ETF’s. Kortom, DEGIRO is een goede keuze voor het beleggen in ETF’s.

DEGIRO logo.

De perfecte broker voor mensen die zelfstandig en goedkoop willen beleggen. Ze richten zich vooral op lage kosten en het platform is erg gebruiksvriendelijk. DEGIRO is bekroond met veel (internationale) broker awards.

Tijdelijk krijg je bij DEGIRO €100 gratis transactietegoed bij het openen van een rekening.

Een ETF kopen bij DEGIRO in drie simpele stappen

Hoe kun je een ETF kopen bij DEGIRO? Een transactie doen bij DEGIRO is heel makkelijk. Om het nog makkelijker te maken; bij deze een stappenplan mét plaatjes. Wel zo leuk natuurlijk.

Stap 1: Inloggen

Om meteen een open deur in te trappen, om te beginnen met beleggen je moet eerst inloggen. Doe dit door naar www.degiro.nl te gaan en rechtsboven op ‘inloggen’ te klikken. Wanneer je nog geen account hebt kun je op de knop ernaast ook een gratis rekening openen.

Screenshot van de homepage van de website van DEGIRO.

Na het inloggen kom je in de interface terecht. Rechtsboven zie je twee knoppen. Met de linkerknop kun je geld overmaken naar DEGIRO. Wanneer je dat hebt gedaan dan kun je een order plaatsen.

Screenshot van de homepage van het platform van DEGIRO.

Stap 2: Het kiezen van de juiste ETF

Wanneer je op ‘plaats order’ hebt geklikt moet je kiezen welke ETF je wil kopen. Weet je niet in welke ETF je wil beleggen bij DEGIRO? We hebben verschillende overzichten gemaakt met ETF’s zodat jij makkelijker kunt kiezen:

Om de juiste ETF te kiezen kun je het beste de ISIN-code invoeren in de zoekbalk. Dit is een unieke code die elke ETF heeft.

Screenshot van de resultaten wanneer je de ISIN-code van een ETF in de zoekbalk invoert  op het platform van DEGIRO.

Zoals je kunt zien krijg je alsnog meerdere resultaten. In bovenstaand voorbeeld is de ETF IWDA beschikbaar op de Duitse beurs (XET) in euro’s, op de Tradegate (TDG) in euro’s, op de Amsterdamse beurs (EAM) in euro’s en op de beurs van Londen (LSE) in Amerikaanse dollars.

Wanneer je de order gaat plaatsen bij DEGIRO is het belangrijk om goed te kijken naar de beurs en de valutanotatie. DEGIRO rekent namelijk kosten wanneer je belegt op andere beurzen dan Amsterdam en Brussel. Bovendien worden er ook kosten in rekening gebracht voor het beleggen in vreemde valuta.

Stap 3: De ETF kopen

Als je de goede belegging hebt gekozen dan kom je op het scherm waar je de transactie kunt gaan doen. Je hebt hier redelijk wat opties, dus het is hier nog even goed opletten.

Screenshot van de opties die je hebt wanneer je een order gaat doen bij DEGIRO.

Je kunt kiezen tussen koop en verkoop. Tot zover geen problemen. Daarna kun je kiezen tussen dagorder en doorlopend. 

Een dagorder mag alleen tijdens de eerstvolgende handelsdag worden uitgevoerd, terwijl een doorlopende order mag worden meegenomen naar de volgende dag. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer er niet aan jouw voorwaarden is voldaan bij bepaalde soort orders.

Ten slotte moet je aangeven welke soort order je wil doen. Bij DEGIRO heb je de keuze tussen de volgende vier soorten orders. Deze hebben we hieronder overzichtelijk voor je bij elkaar gezet.

Soorten orders DEGIRO

  • Limit order / limietorder. Dit betekent dat je een limiet opgeeft waarvoor je een belegging wil kopen of verkopen. Je zult dan nooit meer betalen of minder ontvangen dan je hebt opgegeven. Het is echter wel mogelijk dat de order niet wordt uitgevoerd wanneer jouw limiet niet wordt bereikt.
  • Market order / marktorder. Hiermee voer je een order uit tegen de prijs die op dat moment geldt in de markt. Je order wordt zo snel mogelijk uitgevoerd. Met deze order moet je goed opletten. Als de prijs opeens heel erg stijgt tussen het moment dat je de order plaatst en de order wordt uitgevoerd, dan kun je een heel hoog bedrag betalen. Met ETF’s zal dit minder snel voorkomen dan bij losse aandelen. Toch is het goed om voorzichtig te zijn.
  • Stoploss order. Als je een stoploss order instelt op €40, dan wordt de ETF verkocht als de prijs onder de €40 zakt. Let hierbij wel op dat als er iets gebeurt met heel veel impact terwijl de beurs dicht is, de ETF bijvoorbeeld in één keer kan zakken naar €30. Je stoploss order wordt dan uitgevoerd op €30.
  • Stoplimit order. Een stoplimit order is zoals de naam al aangeeft een stoploss order, maar dan met een limiet. Net als in bovenstaand voorbeeld stel je een stoploss in op €40, maar met een limiet van €35. Dit betekent dat de ETF alleen wordt verkocht als de prijs tussen €35 en €40 komt. Als het meteen daalt naar €30 wordt je stoploss niet uitgevoerd en houd je de ETF in bezit.

Maandelijks ETF kopen bij DEGIRO

Veel mensen willen maandelijks beleggen in een ETF. Dit kun je natuurlijk goedkoop doen met DEGIRO kernselectie. De vraag is dan ook vaak of dit automatisch kan.

Het is helaas niet mogelijk om maandelijks automatisch een ETF te kopen bij DEGIRO. Wanneer je maandelijks een ETF wil kopen bij DEGIRO dan zul je dus elke maand een keer moeten inloggen.

Conclusie: ETF kopen bij DEGIRO

Hopelijk is het duidelijker geworden hoe je een ETF kunt kopen bij DEGIRO. Het is dus belangrijk om goed op te letten bij het kiezen van de ETF. Kijk hierbij goed naar de juiste beurs en de valuta. Ga ten slotte voor jezelf na wat voor soort order het beste bij je past.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.