Hoe word je miljonair? 5 bruikbare tips om miljonair te worden

Voor veel mensen is miljonair worden een droom. Wanneer je de verkeerde keuzes maakt, dan zal dit ook altijd een droom blijven. Maar hoe word je miljonair? In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je de meeste kans hebt om dit doel te behalen.

Waarom miljonair worden?

Veel mensen zouden eigenlijk wel miljonair willen worden. Wat is hier zo interessant aan?

Het klinkt natuurlijk cool als je kunt zeggen dat je miljonair bent. Maar hoeveel scheelt het eigenlijk met €950.000? Het scheelt natuurlijk €50.000, maar het gaat vooral om de psychologische grens die je overschrijdt door de miljoen euro te halen.

Miljonair worden staat wellicht dus symbool voor rijk worden. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of je de miljoen euro daadwerkelijk behaalt, maar het klinkt wel lekker.

Author

Hoewel veel mensen miljonair zouden willen worden, haalt lang niet iedereen het. Gelukkig maar, want anders was het helemaal niet meer zo speciaal.

Dit wil echter niet zeggen dat het onrealistisch is om miljonair te worden. Je moet er alleen wel wat voor doen, en misschien is een beetje geluk ook niet overbodig.

5 tips om miljonair te worden

Er is geen succesformule om miljonair te worden. Wel kun je bepaalde dingen doen waarmee je de kans dat je miljonair wordt sterk vergroot. Wanneer je onderstaande tips combineert, dan doe je er alles aan om het doel te bereiken.

1) Vroeg beginnen met beleggen

Miljonair worden door te sparen is vaak niet mogelijk. Voor de meeste mensen is beleggen de meest haalbare manier om miljonair te worden.

Miljonair worden met beleggen is zeker mogelijk. Met beleggen bedoelen we echter niet speculeren op de beurs, maar vermogensopbouw op de lange termijn. Het is daarom belangrijk om het verschil tussen beleggen en speculeren te weten.

“Het rente-op-rente effect is het achtste wereldwonder.” – Albert Einstein
Author

Door te beleggen kun je met een relatief klein bedrag toch een groot vermogen opbouwen. Het belangrijkste hierbij is vroeg beginnen. Door vroeg te beginnen met beleggen kun je een groot voordeel halen op de  lange termijn.

Je kunt in dat geval namelijk langer profiteren van het rente-op-rente effect. Dit wordt ook wel samengestelde rente genoemd. Dit effect maakt beleggen op de lange termijn zo krachtig dat Albert Einstein dit effect het achtste wereldwonder noemde.

2) Minder uitgeven

Om miljonair te worden moet je natuurlijk meer geld overhouden dat dat je binnen krijgt. Anders kun je geen vermogen opbouwen. Hoe meer je overhoudt, hoe sneller je miljonair kunt worden. Vooral als je meer kunt beleggen op een jongere leeftijd, heb je er door het rente-op-rente effect extra veel aan.

De makkelijkste manier om meer over te houden is minder geld uitgeven. Dat klinkt simpel, maar veel mensen geven altijd hun hele salaris uit.

Om minder uit te geven kun je het beste eerst kijken naar je grootste uitgaven. Als je daar een klein deel op kunt besparen heeft dit ook de grootste impact.

Voor de meeste mensen zijn wonen, verzekeringen, vervoer en boodschappen de grootste kostenposten. Op deze zaken kun je waarschijnlijk dus het meeste besparen. Eerder hebben we al eens gekeken naar hoe je kunt bezuinigingen op je boodschappen.

Weet je niet precies wat je uitgeeft dan kan het misschien handig zijn om te budgetteren. Hierdoor krijg je meer inzicht in je uitgaven en kun je makkelijk bepalen waaraan je geld wil uitgeven. Belangrijker nog, je kunt ook bepalen waar je geen geld aan wil uitgeven. Tegenwoordig kan budgetteren makkelijk met een app, zoals Dyme.

Dyme app logo.

Met de Dyme-app kun je jouw budget bijhouden. Daarnaast kan Dyme korting regelen op je rekeningen, waardoor je geld bespaart. Download de Dyme-app nu gratis en krijg de complete controle over je geld.

3) Bijverdienen

Behalve minder uitgeven kun je natuurlijk ook meer verdienen. Je kunt bijvoorbeeld extra geld verdienen naast je studie of baan. Je kunt hierbij denken aan een bijbaan, bijles geven, Youtube en nog veel meer. Door slim met dit extra geld om te gaan kan het een bijdrage leveren aan de miljoen euro. Wil je liever niet de deur uit, maar wil je wel extra geld verdienen? In dat geval kun je ook kijken naar manieren voor geld verdienen vanuit huis.

4) Meer verdienen op je huidige werk

Naast dat je extra geld kunt verdienen naast je baan kun je natuurlijk ook meer geld verdienen met je huidige baan. Je kunt dit voor elkaar krijgen met een salarisonderhandeling op je huidige baan. Andere mogelijkheden zijn het doen van een extra opleiding zodat je een betere functie kunt gaan doen waarbij je meer verdient. Wil je beter worden in onderhandelen? In dat geval is het boek ‘Never Split the Difference‘ echt een aanrader.

5) Voorkom schulden

Wanneer je miljonair wil worden dan is het voorkomen van schulden wellicht wel de beste tip. Een ding is zeker, met (teveel) schulden word je in ieder geval nooit miljonair.

Zoals we bij de eerste tip hebben gezien is beleggen op de lange termijn krachtig door het rente-op-rente effect, ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Bij schulden werkt het rente-op-rente effect tegen je. Je betaalt namelijk weer rente over de rente die je verschuldigd bent.

Als je miljonair wil worden dan is schulden aflossen dus erg belangrijk. Dit moet dan ook je hoogste prioriteit hebben. We bedoelen dan vooral schulden met een hoge rente zoals een persoonlijke lening. Een hypotheek en studieschuld vallen meestal niet in deze categorie.

Conclusie: hoe word je miljonair?

Wanneer je bovenstaande tips volgt dan doe je alles wat je kunt om miljonair te worden. Natuurlijk zit er ook een deel geluk bij. Je moet namelijk geluk hebben dat je een goede baan hebt waarbij je geld kan overhouden. Bovendien kun je met bijverdienen of een eigen onderneming natuurlijk ook succes hebben. Hier komt ook een deel geluk bij kijken. Als je de tips in dit artikel volgt dan heb je in ieder geval een goede basis om ooit miljonair te worden.

Wil je zien hoe jouw vermogen in verhouding staat met dat van je leeftijdsgenoten? Bekijk dan het gemiddeld vermogen per leeftijd in Nederland.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.