<

[Top 5] Beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren

De meeste bedrijven keren dividend uit per kwartaal. Toch kan het zo zijn dat je graag wil beleggen in bedrijven die vaker dividend uitkeren. We bekijken de voordelen en nadelen van bedrijven die maandelijks dividend uitkeren. Daarnaast kijken we naar de 5 beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren.

Ontdek welke broker bij jou past!
Door het grote aanbod van brokers kan het toch lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom hebben we een aantal opties voor je op een rij gezet zodat het makkelijker wordt te kiezen.

Aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Veel bedrijven keren dividend uit. Op deze manier laten ze de aandeelhouders meeprofiteren van de winst die ze hebben gemaakt. Je kunt het zien als een beloning voor het investeren in het bedrijf. Door regelmatig dividend uit te keren wordt een bedrijf dus ook interessanter voor beleggers. Aandelen die regelmatig dividend uitkeren worden ook wel dividend aandelen genoemd.

Wat is er zo bijzonder aan aandelen die maandelijks dividend uitkeren? Meestal wordt dividend per kwartaal uitgekeerd, soms zelfs een keer in het half jaar. Bij aandelen die maandelijks dividend uitkeren ligt de frequentie van uitbetaling dus veel hoger dan ‘normaal’.

Waarom beleggen in aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Het beleggen in aandelen die maandelijks dividend uitkeren kan een goede manier zijn om een regelmatige cashflow op te bouwen. Dit bijvoorbeeld handig zijn als je wil leven van dividend. Je krijgt dan elke maand een dividenduitkering waar je dan van kunt leven.

Helaas is een maandelijks dividend ETF nog niet beschikbaar in Nederland. Aandelen met maandelijks dividend kunnen dus een goed alternatief zijn.

Daarnaast ben je meer liquide. Dit betekent dat je sneller iets met je geld kunt doen. Wanneer je maandelijks dividend krijgt uitgekeerd kun je het namelijk meteen opnieuw investeren. Hierdoor ben je iets flexibeler.

Nadelen van aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Zoals we net hebben gezien ben je wat flexibeler wanneer je maandelijks dividend krijgt uitgekeerd. Je kunt het dan weer opnieuw investeren. Het nadeel hiervan is dat de transactiekosten hoog kunnen zijn. Soms betaal je namelijk een vaste minimale vergoeding voor elke transactie. Wanneer je dit maandelijks doet kan het behoorlijk oplopen.

Het tweede nadeel is dat het maandelijks ontvangen van dividend pas echt handig is wanneer je van je vermogen kunt leven. Voor die tijd heb je het dividend namelijk nodig om je vermogen op te bouwen. Zonder het herbeleggen van dividend kun je namelijk moeilijker profiteren van het rente-op-rente effect.

5 beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren

We laten de 5 beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren zien. In Nederland zijn er geen bedrijven die maandelijks dividend uitkeren. De bedrijven in deze lijst zijn daarom alleen Amerikaans of Canadees.

AandeelTickerDividendrendement (per jaar)
Agree RealtyADC4%
Pembina PipelinePBA6,5%
Realty IncomeO5%
Shaw CommunicationsSJR3%
STAG IndustrialSTAG3%

1) Agree Realty – ADC

Agree Realty is een Real Estate Investment Trust (REIT). Zij houden zich bezig met het aankopen en beheren van vastgoed. Ze hebben meer dan 1.300 panden in de Verenigde Staten die ze verhuren aan grote winkelketens.

Het jaarlijkse dividendrendement van dit Amerikaanse dividend aandeel ligt rond de 4%. In het verleden was dit hoger, maar het aandeel is behoorlijk in waarde gestegen waardoor het dividendrendement iets is gezakt. Per maand krijg je dus zo’n 0,32% dividend.

2) Pembina Pipeline – PBA

Pembina Pipeline is een Canadees bedrijf dat de opslag en het transport van olie en gas regelt. Dit doen ze vooral in west Canada. Ze hebben al tientallen jaren een stabiel dividendrendement dat tussen de 4% en 6% ligt. Alleen tijdens de coronacrisis was het dividendrendement wat hoger omdat de aandelenkoers een flinke daling liet zien.

Het dividendrendement is met 6,50% nu nog steeds hoog. Dit komt doordat de koers nog aan het herstellen is. Dit betekent een dividendrendement van 0,56% per maand.

3) Realty Income – O

Net als Agree Realty is dit ook een real estate investement trust. Realty Income heeft echter wat meer panden. Ze hebben namelijk meer dan 7.000 panden in de Verenigde Staten die ze verhuren aan bekende winkelketens zoals 7-Eleven, Tesco, Walmart en FedEx.

Bij de oprichting van Realty Income was het doel al om maandelijks dividend uit te keren aan de aandeelhouders met de inkomsten van het verhuren van vastgoed. Realty Income heeft al meer dan 50 jaar consistent dividend uitgekeerd én verhoogd. Hiermee behoren ze tot de dividend aristocraten.

Het dividendrendement bij Realty Income ligt rond de 4% per jaar. Dit is ongeveer 0,33% per maand.

4) Shaw Communications – SJR

Shaw Communications is gevestigd in Canada en richt zich op telefonie, internet en televisie. Het bedrijf is in 1966 opgericht en heeft sindsdien een flinke groei doorgemaakt, onder andere door de grote veranderingen in de markt waarin ze zitten.

In maart 2021 is het bedrijf overgenomen door Rogers voor 26 miljard Amerikaanse Dollar. Als een gevolg hiervan is de aandelenprijs van zo’n $18 naar $26 per aandeel gestegen in een maand tijd.

Hierdoor is het dividendrendement ook een beetje gezakt. Het dividendrendement is nu zo’n 3% per jaar, terwijl het daarvoor erg lang rond de 4% lag. Doordat ze ook het dividend hebben verhoogd in deze periode, is het verschil beperkt gebleven. Het dividendrendement per maand is dus 0,25%.

5) STAG Industrial – STAG

STAG Industrial is een real estate investement trust dat zich richt op industriële panden. Hierbij kun je denken aan magazijnen en distributiecentra. Met de toenemende populariteit van e-commerce zal er ook steeds meer vraag komen naar zulke panden.

De afgelopen jaren was het dividendrendement rond de 5% tot 7%. Sinds de coronacrisis is begonnen is het aandeel echter veel in waarde gestegen. Hierdoor is het dividendrendement ook wat gedaald. Het huidige dividendrendement is ongeveer 3% per jaar. Dit is zo’n 0,25% per maand.

Conclusie

In dit artikel heb je een aantal voorbeelden gezien van aandelen die maandelijks dividend uitkeren. Wil je weten waar je deze aandelen kunt kopen? Bekijk dan ook ons artikel over de beste broker voor Amerikaanse aandelen.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Één reactie op “[Top 5] Beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.