Beste Amerikaanse hoog dividend aandelen in 2022

Als je in dividend aandelen wil beleggen dan is het slim om te kijken naar de Verenigde Staten. Veel van de bedrijven die een hoog dividend uitkeren zijn hier namelijk gevestigd. Maar waar moet je precies beginnen? In dit artikel bekijken we de beste Amerikaanse hoog dividend aandelen, maar ook waar je allemaal op moet letten voordat je begint.

Ontdek welke broker bij jou past!
Door het grote aanbod van brokers kan het toch lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom hebben we een aantal opties voor je op een rij gezet zodat het makkelijker wordt om te kiezen.

Beleggen in Amerikaanse hoog dividend aandelen

Dividend beleggen kan een goede manier zijn om een cashflow op te bouwen. Hiermee bedoelen we dat je regelmatig geld krijgt uitgekeerd vanuit je beleggingen. Door het dividend heb je een passief inkomen uit je beleggingen. Dat is handig als je wil leven van dividend.

Veel bedrijven zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Hier vind je ook de meeste dividend aristocraten. Dit zijn bedrijven die al minimaal 25 jaar hun dividend hebben verhoogd. Dit geeft dus enige zekerheid dat ze dit in de toekomst blijven doen. Belangrijk om hierbij te vermelden is wel dat niets zeker is. Een bedrijf kan op elk moment stoppen met het uitkeren van dividend.

Bovendien is het wel belangrijk om te vermelden dat het beleggen in individuele aandelen extra risicovol is omdat je minder snel een goede spreiding hebt. Daarom kun je ook overwegen om in een hoog dividend ETF te beleggen. Op deze manier kun je in één keer beleggen in veel verschillende bedrijven met een hoog dividend.

Daarnaast kun je ook voor een betere spreiding zorgen door naast Amerikaanse dividend aandelen ook te belegen in Europese dividend aandelen.

Beste Amerikaanse hoog dividend aandelen

Wanneer je in dividend aandelen wil beleggen dan kun je dus eigenlijk niet om de Amerikaanse hoog dividend aandelen heen. We zullen een aantal goede opties voor je op een rij zetten. Achter elke naam staat ook een ticker. Dit is een unieke code voor elk bedrijf waardoor je het makkelijker kunt opzoeken bij je broker.

Dividend aandeelTickerDividendrendement
CaterpillarCAT2%
Coca-ColaKO3%
IBMIBM5%
Johnson & JohnsonJNJ2%
Kimberly ClarkKMB3,5%
AbbvieABBV4%
Consolidated EdisonED4%
Leggett & PlattLEG3,5%
People’s United FinancialPBCT4%
Proctor & GamblePG2,5%
Realty IncomeO4%

1. Caterpillar – CAT

Caterpillar zegt je op het eerste gezicht misschien niet zoveel. Toch heb je waarschijnlijk wel eens producten van deze marktleider gezien. Ze maken namelijk zware machines, voor onder andere de wegenbouw. Hun merknaam is CAT, wat je waarschijnlijk wel eens op een graafmachines hebt zien staan. Zo niet, dan zal het je vast wel opvallen na het lezen van dit artikel.

Ze behoren tot de selecte groep van dividend aristocraten omdat ze al meer dan 25 jaar achter elkaar hun dividend hebben verhoogd.

Caterpillar heeft al een lange tijd een dividendrendement gehad tussen de 2% en 4%. De laatste tijd is het dividendrendement dichter bij de 2% omdat de prijs van het aandeel Caterpillar behoorlijk is gestegen.

2. Coca-Cola – KO

Coca-Cola is misschien wel een van de bekendste merken ter wereld. Ze verkopen hun frisdrank in meer dan 200 landen. Door hun sterke positie als marktleider keren ze ook veel dividend uit. Coca-Cola is een van de weinige bedrijven die al meer dan 50 jaar het dividend structureel verhoogd. Daarmee behoren ze zowel tot de dividend aristocraten (25 jaar) als tot de dividend kings (50 jaar). Het dividendrendement van Coca-Cola ligt rond de 3% per jaar.

3. IBM – IBM

IBM heeft sinds 1911 een grote impact gehad met haar technologische producten. Ze waren onder andere betrokken bij het ontwikkelen van barcodes, beademingsapparaten en computers. Bovendien hebben ze ook een aandeel gehad in de maanlanding. Sinds 2020 mag IBM zich ook een dividend aristocraat noemen, omdat ze meer dan 25 jaar hun dividend hebben verhoogd. De laatste jaren ligt het dividendrendement van IBM rond de 5%.

4. Johnson & Johnson – JNJ

Johnson & Johnson is in 1886 opgericht. Tegenwoordig is Johnson & Johnson het grootste medische bedrijf ter wereld. Er werken meer dan 130.000 mensen. Ze hebben ook één van de vaccins tegen het coronavirus ontwikkeld. Het dividendrendement van Johnson & Johnson ligt tussen de 2% en 4%. De laatste tijd ligt het meer rond de 2% omdat de koers van het aandeel behoorlijk is gestegen.

5. Kimberly-Clark – KMB

Dit bedrijf is bekend van de merken als Kleenex, Huggies en Page. Ze hebben al bijna 50 jaar lang hun dividend structureel verhoogd, waardoor ze ook bij de dividend aristocraten horen.

Het dividendrendement van Kimberly-Clark ligt rond de 3,50%. Hoewel die niet extreem hoog is voor een Amerikaans bedrijf, is het nog steeds veel hoger dan het gemiddelde in hun sector. Wat dat betreft doen ze het dus erg goed.

6. Abbvie – ABBV

Abbvie is een bio-farmaceutisch bedrijf en bestaat sinds 2013. Het is echter voortgekomen uit een splitsing van Abbott Laboratories dat in 1888 werd opgericht. Ze ontwikkelen en maken vooral geneesmiddelen. De laatste jaren heeft Abbvie een dividendrendement dat rond de 4% ligt. Omdat ze het dividend al meer dan 25 jaar achter elkaar verhogen behoren ze ook tot de dividend aristocraten.

7. Consolidated Edison – ED

Consolidated Edison is een van de grootste energiemaatschappijen in de Verenigde Staten. Ze zijn in 1823 opgericht en leveren stoom, elektriciteit en gas in en rondom New York.

Ze hebben al bijna 50 jaar achter elkaar hun dividend verhoogd, waardoor ze bij de dividend aristocraten horen. Het dividendrendement ligt rond de 4% per jaar. Bovendien is de koers van het aandeel de laatste 20 jaar ook geleidelijk gestegen.

8. Leggett & Platt – LEG

Deze producent van onderdelen voor onder andere de auto-industrie bestaat al sinds 1883. In 2021 heeft het bedrijf voor de 50e keer achter elkaar het dividend verhoogd. Hierdoor behoort het niet alleen tot de dividend aristocraten, maar ook tot de dividend kings. Het dividendrendement ligt al een lange tijd rond de 3,5% per jaar. Af en toe is het dividend iets lager geweest, maar dit kwam vooral door een koersstijging van het aandeel.

9. People’s United Financial – PBCT

People’s United Financial is in 1842 opgericht onder de naam Bridgeport Savings Bank en is in de loop van de tijd verschillende keren van naam veranderd. Ze hebben ruim 400 vestigingen in de Verenigde Staten. Het dividendrendement ligt gemiddeld rond de 4%.

10. Proctor & Gamble – PG

Procter & Gamble is het moederbedrijf van verschillende merken zoals Pampers, Ariel, Always, Gillette, Braun, Dreft, Oral B en nog veel meer. P&G is een dividend aristocraat en dividend king. Ze hebben hun dividend namelijk al meer dan 50 jaar achter elkaar verhoogd. P&G streeft ernaar om meer dan 50% van de winst uit te keren als dividend. Het dividendrendement van P&G is zo’n 2,5%.

11. Realty Income – O

Realty Income verhuurt vastgoed aan grote winkelketens zoals Walmart. Het bedrijf is opgericht met het idee om structureel dividend uit te keren aan haar aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks uitgekeerd, terwijl per kwartaal gebruikelijker is. Ze hebben al meer dan 50 jaar het dividend verhoogd, waardoor ze naast dividend aristocraat ook dividend king zijn. Het dividendrendement is de afgelopen jaren rond de 4%.

Amerikaanse hoog dividend aandelen en dividendbelasting

Wanneer je gaat beleggen in aandelen dan heb je vrijwel altijd te maken met dividendbelasting. Hoeveel dividendbelasting er wordt ingehouden verschilt per land. In Nederland is dit percentage 15%.

In de Verenigde Staten geld een dividendbelasting van 30%. Gelukkig heeft Nederland een belastingverdrag met de Verenigde Staten zodat Nederlanders slechts 15% dividendbelasting verschuldigd zijn in de Verenigde Staten.

Je kunt de te veel ingehouden dividendbelasting terugvragen, maar in de Verenigde Staten is dit een complex proces. Een alternatief is het invullen van het W-8BEN formulier. In de meeste gevallen kan dit bij je broker. Hierdoor wordt er standaard in plaats van 30% slechts 15% dividendbelasting ingehouden.

De overige 15% kun je gelukkig ook nog terugkrijgen. Je kunt deze te veel ingehouden dividendbelasting verrekenen met de inkomstenbelasting in Nederland.

Waar kun je Amerikaanse hoog dividend aandelen kopen?

De meeste aandelen die in dit artikel zijn genoemd kun je kopen bij bijna alle brokers. Het gaat namelijk om grote, bekende bedrijven.

Wanneer je gaat beleggen is het wel belangrijk om op de kosten te letten. Kosten bij beleggen hebben namelijk een grote impact op de lange termijn. In een ander artikel hebben we gekeken naar wat de beste broker voor Amerikaanse aandelen is. Hierbij zijn we ook dieper ingegaan op, onder andere, de kosten.

Conclusie

In dit artikel heb je een aantal Amerikaanse hoog dividend aandelen kunnen zien. Daarnaast heb je ook kunnen zien waar je op moet letten als je hierin wil investeren. Het is bijvoorbeeld aan te raden om het W-8BEN formulier in te vullen voordat je in deze aandelen gaat beleggen.

Misschien ook interessant: we hebben eerder een artikel geschreven waar je op kunt letten wanneer je Amerikaanse aandelen gaat kopen.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.