Categorieën
Beleggen

Wat is de beste beleggingsrekening in 2021?

We hebben gekeken naar wat de beste beleggingsrekening is in 2021? Op basis van kosten en gemak hebben we 5 opties voor je bij elkaar gezet.

Het is tegenwoordig mogelijk om bij veel verschillende partijen te beleggen, maar wat is de beste beleggingsrekening in 2021? Dat kun alleen jij bepalen natuurlijk. We hebben vijf goede opties voor je op een rij gezet aan de hand van kosten en gemak.

Wat kun je verwachten?

Wat is een beleggingsrekening?

Je hebt vast wel een bankrekening. Een beleggingsrekening is een soortgelijke rekening, maar dan om te beleggen. Soms kun je een beleggingsrekening openen bij de bank waar je ook je betaalrekening hebt. In veel gevallen open je een beleggingsrekening bij een andere partij. Zo’n partij wordt een broker genoemd.

Hoe kun je bepalen welke beleggingsrekening bij je past

Een beleggingsrekening kiezen is niet altijd even makkelijk. Waar moet je beginnen als je zoveel mogelijkheden hebt? Je kunt op een aantal dingen letten bij het openen van een beleggingsrekening. We benoemen de twee meest belangrijke punten.

Kosten

Het eerste waar je naar kunt kijken zijn de kosten. Kosten hebben een grote impact op je rendement bij beleggen. Kijken naar de kosten van een beleggingsrekening is dus zeker aan te raden.

Qua kosten zijn er natuurlijk verschillen tussen de diverse banken en brokers. We zullen in dit artikel dan ook vooral brokers met elkaar vergelijken. Dat wil niet zeggen dat elke beleggingsrekening dezelfde kosten heeft bij een broker. Daarom is het aan te raden om binnen de broker dus ook de verschillende mogelijkheden te bekijken.

Hoeveel wil je zelf doen?

Sommige mensen vinden beleggen geweldig, terwijl anderen in slaap vallen bij de gedachte. Het verschilt dus heel erg hoeveel iemand met beleggen bezig wil zijn. Gelukkig zijn er voor beide soorten beleggers brokers die bij hun passen.

Bij sommige brokers krijg je vrijwel geen hulp, terwijl andere brokers je wat meer helpen. Welke broker het beste bij je past hangt dus af van hoeveel je zelf wil of kan doen.

We hebben net ook kosten genoemd als een belangrijk punt. Alles zelf doen is over het algemeen wel goedkoper. Dat wil echter niet zeggen dat iets hogere kosten betalen voor gemak slecht is. Hogere kosten betalen voor hulp is namelijk nog altijd beter dan helemaal niet beleggen.

Welke beleggingsrekening is het beste in 2021?

We kijken in dit artikel naar een aantal beleggingsrekeningen. Zoals net aangeven behandelen we onder andere de kosten en het gemak.

Deze lijst staat niet in een specifieke volgorde. We geven alleen de verschillende opties om jou een betere keuze te laten maken. Het is dan aan jou wat de beste keuze is.

DEGIRO

Zojuist hebben we kosten al genoemd als een belangrijke voorwaarde voor een beleggingsrekening. DEGIRO is een broker met een van de laagste kosten van Nederland.

De transactiekosten voor aandelen en ETF’s zijn namelijk €2 + 0,03%. Sommige ETF’s kun je zelfs minimaal één keer per maand aankopen zonder transactiekosten, onder bepaalde voorwaarden. Dit wordt DEGIRO kernselectie genoemd.

Als een gevolg van deze lage kosten krijg je bij DEGIRO weinig hulp met beleggen. Je hebt wel veel vrijheid, wat voor de ene belegger fijn is en voor de andere niet.

Bij DEGIRO heb je twee profielen die je kunt kiezen. Dit kun je als verschillende beleggingsrekeningen zien. Er zitten een aantal kleine verschillen tussen het Basic en Custody profiel.

DEGIRO

De perfecte broker voor mensen die zelfstandig en goedkoop willen beleggen. Ze richten zich vooral op lage kosten en het platform is erg gebruiksvriendelijk. DEGIRO is bekroond met veel (internationale) broker awards.

Tot en met september krijg je €50 transactietegoed gratis bij het aanmelden! Dit is dus het perfecte moment om te beginnen bij DEGIRO.

InDelta

Bij InDelta krijg je meer hulp bij beleggen. Je kunt bij InDelta alleen indexbeleggen. Ze hebben zelf namelijk 9 verschillende indexfondsen ontwikkeld waarin je kunt beleggen.

InDelta geeft je twee keuzes. Je kunt zelf een verdeling maken tussen de 9 verschillende indexfondsen of je kunt het overlaten aan InDelta. In dat laatste geval hoef je alleen een risicoprofiel op te geven: defensief, neutraal of offensief.

De kosten zijn in dat geval wel wat hoger. Je betaalt 0,57% per jaar over het bedrag dat je hebt belegd. In vergelijking met vermogensbeheer is het nog steeds goedkoop. Als je weinig zelf wil doen kan InDelta een erg goede keuze zijn.

InDelta logo

InDelta is een broker die indexbeleggen voor iedereen makkelijker en bereikbaar maakt. Je kunt bij InDelta beleggen in indexfondsen zonder zelf veel met beleggen bezig te zijn.

MEXEM

MEXEM is een broker die sinds een aantal jaar in Nederland actief is. Ze hebben echter wel al lange tijd ervaring in andere delen van de wereld.

Net als DEGIRO is MEXEM een broker die zich richt op lage kosten. Zij ontlopen elkaar zo weinig dat het ligt aan het bedrag dat je belegt welke van de twee brokers goedkoper is. Voor meer informatie kun je ons artikel ‘DEGIRO vs MEXEM‘ bekijken.

De transactiekosten bij MEXEM zijn namelijk 0,06% per order met een minimum van €1,80. De variabele kosten bij MEXEM zijn dus iets hoger, maar het minimumbedrag is wat lager.

Bij MEXEM heb je een erg uitgebreid platform tot je beschikking. Je moet wel alles zelf doen, dus het is vooral een broker voor de belegger die zelf meer vrijheid wil.

mexem

MEXEM is een broker die zich vooral richt op lage kosten. Met het uitgebreide handelsplatform kun je beleggen in veel verschillende beleggingsproducten op beurzen over de hele wereld.

Bux Zero

BUX Zero is een beleggingsapp waarmee je heel makkelijk kunt beleggen in aandelen en ETF’s. De app is erg gebruiksvriendelijk, waardoor het zelfs voor beginners heel eenvoudig is om hier te beleggen.

Het aanbod van BUX Zero is niet heel erg groot, maar je hebt toch nog redelijk wat keuze. Vooral als je het met andere brokers vergelijkt waar je alleen uit een aantal indexfondsen kunt kiezen.

Naast de gebruiksvriendelijkheid zijn de kosten ook een voordeel. Je kunt namelijk zonder kosten beleggen in Europese aandelen en ETF’s. Voor Amerikaanse aandelen en ETF’s betaal je alleen valutakosten.

BUX Zero is een gebruiksvriendelijke app waarmee je heel makkelijk kunt beleggen. Met BUX Zero kun je goedkoop beleggen in aandelen en ETF’s. Soms is het zelfs helemaal gratis.

Bij het aanmaken van een account krijg je een gratis aandeel met een maximale waarde van €200*

* Voor meer informatie check bijlage 4 van de overeenkomst.

Brand New Day

Bij Brand New Day kun je beleggen met een vrije beleggingsrekening of een pensioenrekening-beleggen.

Vergelijkbaar met InDelta heb je bij Brand New Day ook de keuze uit verschillende indexfondsen. Dit zijn 8 aandelenfondsen en 6 obligatiefondsen. Ze maken indexbeleggen dus ook toegankelijk voor iedereen.

Je kunt zelf de verhouding tussen deze fondsen kiezen of je kunt een risicoprofiel opgeven. In het laatste geval bepaalt Brand New Day de verhouding voor je. Bovendien herbalanceren ze je beleggingen regelmatig.

De kosten zijn eigenlijk uit twee onderdelen opgebouwd. Je hebt transactiekosten, deze betaal je bij Brand New Day alleen om het geld in het account te krijgen. Daarna betaal je nooit meer transactiekosten. De kosten zijn 0,50% eenmalig over het bedrag dat je belegt.

Daarnaast heb je jaarlijkse kosten van 0,44% per jaar. Ten opzichte van bijvoorbeeld InDelta is Brand New Day goedkoper wanneer je voor een lange periode belegt. De lopende kosten zijn namelijk lager.

Brand New Day logo

Brand New Day is een bank waarbij je op een makkelijke manier kunt beleggen voor later. Je kunt kiezen uit een vrije beleggingsrekening of een pensioenrekening-beleggen.

Conclusie: beste beleggingsrekening

Wat de beste beleggingsrekening is in hangt dus helemaal af van jouw wensen. Qua kosten zijn DEGIRO en MEXEM en BUX Zero allemaal goede keuzes. Bij BUX Zero is het aanbod alleen wat minder groot, maar je hebt wel een handige en gebruiksvriendelijke app.

Je moet bij deze drie opties wel meer zelf doen. Daarom hebben ze ook de lagere kosten. Wil je toch beleggen, maar zelf minder doen? In dat geval zijn InDelta en Brand New Day twee goede opties. Zij maken indexbeleggen voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *