<

Beste ETF DEGIRO kernselectie in 2022

Wat is de beste ETF uit DEGIRO kernselectie? Dit is natuurlijk moeilijk te zeggen. We bespreken een aantal ETF’s zodat jij makkelijker kunt kiezen. Heb je nog geen rekening bij DEGIRO? Open dan een gratis rekening via onderstaande knop.

Samenvatting beste ETF DEGIRO kernselectie

In dit artikel bespreken we een aantal ETF’s uit DEGIRO kernselectie. In de onderstaande tabel zie je een overzicht van de meest belangrijke punten. Verder in dit artikel kun je meer informatie over elke ETF vinden.

NaamKostenAantal
bedrijven
Behandeling
dividend
Vanguard FTSE All-World UCITS ETF Acc0,22%3.786Accumulerend
iShares Core MSCI World UCITS ETF Acc0,20%1.547Accumulerend
VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETF0,07%505Accumulerend
iShares Developed Markets Property Yield UCITS ETF0,30%254Distribuerend

1) Vanguard FTSE All-World UCITS ETF Acc

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (VWCE) is de accumulerende variant van de bekende ETF VWRL. Dit betekent dat het dividend bij VWCE wordt herbelegd. In 2021 is deze ETF toegevoegd aan DEGIRO kernselectie. De unieke ISIN-code van deze ETF is IE00BK5BQT80.

De kosten zijn 0,22% per jaar. Omdat deze ETF accumulerend is, maak je bij zowel het Basic als Custody profiel geen kosten voor het uitkeren van dividend. Dit wordt namelijk niet uitgekeerd, maar geherinvesteerd.

Doordat er 3.786 bedrijven in deze ETF zitten heb je meteen een goede spreiding. Met deze wereldwijde ETF beleg je in één keer in de Noord-Amerika (62%), Europa (22%) en Azië (10%). Het overige deel is Australië en Zuid-Amerika. De sectoren waarin het grootste gedeelte van de bedrijven zit zijn technologie (22%), financiële diensten (15%), consumentengoederen (12%) en gezondheidszorg (12%).

NaamISINKostenAantal bedrijvenBehandeling dividend
Vanguard FTSE All-World UCITS ETF AccIE00BK5BQT800,22%3.786Accumulerend

2) iShares Core MSCI World UCITS ETF Acc

De tweede potentieel de beste ETF bij DEGIRO is de iShares Core MSCI World UCITS ETF Acc, beter bekend als IWDA. Dit is dus een MSCI World ETF. De ISIN-code van de ETF is IE00B4L5Y983 en de kosten zijn 0,20% per jaar. Ook deze ETF is accumulerend, waardoor je geen kosten maakt voor het uitkeren van dividend.

Hoewel deze ETF vergelijkbaar is met de vorige, is er een belangrijk verschil. De bedrijven in deze ETF zijn namelijk niet in opkomende markten gevestigd. Nog steeds heeft deze ETF met 1.547 bedrijven een goede spreiding.

Deze bedrijven zitten in Noord-Amerika (71%), Europa (18%) en Azië (8%). Je mist bij deze ETF opkomend Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Mocht je dit erbij willen dan kun je altijd kijken naar een opkomende markten ETF.

Qua sectoren zitten de bedrijven vooral in technologie (22%), financiële diensten (15%) en gezondheidszorg (13%).

NaamISINKostenAantal bedrijvenBehandeling dividend
iShares Core MSCI World UCITS ETF AccIE00B4L5Y9830,20%1.547Accumulerend

3) iShares Core S&P 500 UCITS ETF Acc

De iShares Core S&P 500 UCITS ETF Acc richt zich op de Verenigde Staten. Deze ETF volgt namelijk de S&P 500. Dit zijn de 500 grootste bedrijven van de Verenigde Staten. De lopende kosten zijn laag, namelijk 0,07% per jaar. De ISIN-code is IE00B5BMR087. Net als de vorige twee ETF’s is deze ETF ook accumulerend.

De 505 bedrijven in deze ETF zijn verdeeld over verschillende sectoren. De drie grootste zijn technologie (26%), gezondheidszorg (13%) en financiële diensten (13%).

Zoals eerder gezegd zijn de bedrijven in deze ETF allemaal gevestigd in de Verenigde Staten. Wil je voor een betere spreiding zorgen dan kun je bijvoorbeeld een ETF met Europese aandelen of een opkomende markten ETF toevoegen aan je ETF portefeuille.

NaamISINKostenAantal bedrijvenBehandeling dividend
iShares Core S&P 500 UCITS ETF AccIE00B5BMR0870,07%505Accumulerend

4) VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETF

De volgende ETF die we benoemen is de VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETF. De ISIN-code is NL0010408704 en de kosten zijn 0,30% per jaar. Deze ETF heeft een aantal speciale eigenschappen.

Allereerst is dit een distribuerende ETF. Dit betekent dat het dividend wordt uitgekeerd. Bij DEGIRO worden er kosten in rekening gebracht voor het uitkeren van dividend bij een Custody profiel. Wanneer je dit profiel hebt dan moet je dus even goed opletten of je deze ETF wil kiezen.

Als tweede is dit een duurzame ETF. De bedrijven die in deze ETF worden opgenomen worden beoordeeld op basis van duurzaamheidscriteria.

Daarnaast is dit een equal weight ETF (gelijk gewogen). Dit betekent dat alle posities in de ETF ongeveer hetzelfde aandeel hebben. Het kan dus niet voorkomen dat één bedrijf al 5% van de hele ETF is. Met 254 bedrijven heeft elk bedrijf dus een aandeel van rond de 0,39%.

De VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETF is een ETF zonder dividendlekkage. Daarom maakt het ook niet uit dat deze ETF iets duurder is dan de andere ETF’s. Dividendlekkage kan namelijk al snel 0,30% tot 0,50% per jaar schelen. Wanneer je dit meerekent, is deze ETF dus de meeste goedkope uit dit artikel.

Ten opzichte van de andere ETF’s is de geografische verdeling is ook iets meer op Europa gericht. De 254 bedrijven zijn verdeeld over Noord-Amerika (43%), Europa (32%) en Azië (21%). De sectoren technologie, gezondheidszorgen en financiële dienstverlening zijn ook bij deze ETF weer de grootste.

NaamISINKostenAantal bedrijvenBehandeling dividend
VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETFNL00104087040,30%254Distribuerend

Conclusie: welke ETF kopen bij DEGIRO?

In dit artikel hebben we vier ETF’s genoemd die allemaal kans maken op de titel beste ETF uit DEGIRO kernselectie. Heb je nog geen account bij DEGIRO, dan kun je makkelijk een rekening openen op de website van DEGIRO. Wil je meer informatie over DEGIRO, dan kun je ook kijken naar onze DEGIRO review.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.